Selecteer een pagina

Ontdek jouw Spirit Guide

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Ontdek jouw Spirit Guide” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10047″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

“Leef je eigen legende en het hele universum spant samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.” Eén van de vele universele wijsheden uit het boek De Alchemist van Paulo Coelho. Onlangs las ik het voor het eerst – vraag me niet waarom nu pas – maar WOW wat een fantastisch verhaal. Hij neemt je mee in de wondere wereld van spirit guides, tekens en de taal van je hart.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Wat zijn spirit guides?

Spirit guides zijn gidsen. Universele ‘wezens’ die ons begeleiden op ons levenspad. De ‘theorie’ zegt dat we meerdere gidsen (kunnen) hebben, gekoppeld aan ons Hogere Zelf. Sommige gidsen staan levenslang aan je zijde en sommigen komen zo nu en dan om steun te bieden bij specifieke thema’s of gebeurtenissen.

Ze zien wat er in jouw leven speelt en wanneer het tijd is om in te grijpen. Dit doen ze op verschillende manieren. Eén manier is via de ‘de taal des tekens’. Ze zorgen ervoor dat jouw oog op iets valt. Dat je precies dat leest, hoort of ziet wat je op dat moment helpt op jouw pad.

 

Leven aan de hand van signalen sterkt je hoe dan ook op je pad

Enkele andere manieren waarin spirit guides met ons communiceren zijn: buikgevoelhet aanvoelen of iets in de haak is of niet zonder dat er ook nog maar iets tastbaars geschied is , intuïtie – simpelweg ‘weten’ wat je wel/niet moet doen -, mensen – die precies op het juiste moment op je pad verschijnen – , en teksten of ideeën die je plots krijgt, hoort of ziet.

Ons rationele brein vindt het concept van spirit guides maar wat moeilijk. Het is ongrijpbaar. Maar of je er nou in gelooft of niet, leven aan de hand van tekens sterkt je hoe dan ook op je pad. Het helpt je om zonder angst te handelen en loyaal te blijven aan je hart. Bovendien is het gewoon een hele leuke en avontuurlijke manier om je leven te leven!

 

Hoe weet je dat je geleid wordt?

Hier heb ik het antwoord niet op. Ik voel / ervaar / weet dit gewoon. Door te vertrouwen dat het zo is, niks pogen te controleren en bewust aanwezig te zijn. Hieronder een persoonlijk voorbeeld waarom ik er zo van overtuigd ben dat ik geleid word.

 


Mijn oma is gezegend met een heleboel kleinkinderen. En op een één of andere manier heb ik me altijd heel nauw met haar verbonden gevoeld. Ze leerde mij de natuur waarderen, mijn creativiteit ontwikkelen en liet mij zien wat leven vanuit onvoorwaardelijke liefde is. In de ochtenden bij haar thuis zaten we vaak voor het raam, wachtend tot de eekhoorns en vele vogels ons goedemorgen kwamen wensen. De Vlaamse Gaai was de bijzonderste, met zijn blauwe veertje op zijn vleugel. In mijn poëziealbum plakte oma dan ook geen poëzieplaatjes, maar een blauw veertje van de Vlaamse Gaai, gevonden in de tuin.
Inmiddels is mijn oma al een aantal jaren overleden, maar die verbinding blijf ik voelen. Ik voel haar aanwezigheid al heel lang, maar met name na mijn ongeluk werden de tekens intenser. Toch kon ik mijn (rationele) vinger er nooit echt op leggen en dat maakte dat ik het wegwuifde: ‘Dit kan toch niet écht zijn.’ Totdat ik ruim een jaar geleden op familieweekend was. Ik was al een eind gevorderd in mijn fysieke herstel, maar prikkels kon ik nog niet in die hoeveelheid verdragen (lees: met zes man in een mini huisje met flinterdunne muren en nóg tien andere huisjes vol familie). Het werd me teveel, ik schoot uit mijn slof en voelde me verdrietig en onbegrepen.
Ik ging wandelen op de hei waaraan het park gelegen was. Ik kende de weg niet, had geen telefoon bij me en door de regen was er vrijwel niemand anders in het gebied. Met tranen in mijn ogen stapte ik door het gras. Op een gegeven moment – terwijl ik mezelf verloor in gedachten van eenzaamheid – zag ik een Vlaamse Gaai in een boom. Ik voelde vrijwel direct een steun in mijn rug, alsof ik geduwd werd. Het sterkte me en er kwam ruimte voor liefde. Maar ook dacht ik ‘het zal wel’ en liep door. Ik kwam ik bij een t-splitsing, had geen idee waar ik was en het begon toch wel erg koud en nat te worden.
Ik stond stil en overwoog om dezelfde (veilige) weg terug te nemen, die kende ik tenminste. Achter me hoorde ik een luid gekras: de Vlaamse Gaai. Hij vloog weg in de tegengestelde richting als waar ik vandaan kwam. Zonder twijfel volgde ik hem. En na enige tijd begon ik de omgeving weer te herkennen. Opgeladen, energiek en vervuld wandelde ik het laatste stuk terug naar het huisjespark. Aangekomen bij het hek zat er een vogel op de rand: de Vlaamse Gaai. Hij keek en vloog weg. Mission accomplished.

 

Ontdek jouw spirit guide en laat je leiden

Sindsdien verschijnt de Vlaamse Gaai regelmatig op mijn stadse balkon in Amsterdam, of duikt hij op andere plekken plots in mijn gezichtsveld op. Misschien heb je zelf ook iets of iemand waar je je hele leven al mee verbonden voelt. Iets dat steeds terugkeert, iets met een – voor jou – betekenisvol verhaal. Vertrouw op dit gevoel. Grote kans dat jouw spirit guide hierin schuilt.

Hieronder drie stappen en een aantal methoden om je meer open te stellen voor de tekens van jouw spirit guide(s):

[dt_gap height=”10″ /]

1. Train je zintuigen:

  • Ochtendritueel > Een ochtendritueel is in mijn ogen een must voor het doormaken van een spirituele transformatie. Het leert je met aandacht te leven, je zintuigen te openen en helder te horen, zien en denken. Dit stelt je in staat om signalen op te vangen en ze langzaam leren te vertrouwen, naarmate je ervaart dat ze je werkelijk dienen. Lees in mijn eerdere blog over het creëren van een ochtendritueel.

 

  • Mindfulness & mindbreaks > Vaak beoordelen we een situatie of omgeving met onze mind, maar we zijn gezegend met veel meer mooie kanalen om te kunnen waarnemen. Maak er een gewoonte van om regelmatig al je zintuigen in te zetten om een ervaring of situatie in je op te nemen. Dit kan je trainen door vaste ‘mindbreaks’ in te plannen. Bijvoorbeeld door elke keer voor je de deur uit loopt of je de telefoon ophangt, een halve minuut te pauzeren. Een paar keer diep in en uit te ademen en helemaal aanwezig te zijn. Wat gebeurt er om je heen? Wat hoor je? Wat zie je? Wat ruik je? Wat voel je? Breng je aandacht van buiten naar binnen, en weer van binnen naar buiten. Train jezelf om aanwezig te zijn in jezelf en tegelijkertijd verbonden met alles om je heen.

[dt_gap height=”10″ /]

2. Leer vertrouwen op je intuïtie:

  • Intuïtief wandelen > Dit kan in de natuur, maar ook in de stad. Het vergroot je vertrouwen en aanwezigheid in het hier en nu. Simpel gezegd is het wandelen zonder einddoel. Zonder dat je Google Maps de weg laat bepalen. Laat je leiden door je intuïtie en follow the signs. Laat los van het ‘zeker weten’, geef je over aan het avontuur en geniet. Je zal merken dat je instinctief de weg weet en dit je naar precies de juiste plekken brengt. Plekken die jou geven wat je op die dag nodig hebt.

 

  • Intuïtief schrijven > Eigenlijk is dit hetzelfde principe als bij het wandelen: leren vertrouwen dat alle antwoorden al in je zitten. Je stelt jezelf gericht vragen op papier om in te tappen op het onderbewuste. En via deze weg antwoorden en richting te mogen ontvangen. Zelf ervaren? Come join mijn High Spirit Schrijven les bij De Bewustzijn School.

[dt_gap height=”10″ /]

3. Vraag om een teken:

Voel je dat je openstaat om je te laten leiden door jouw gidsen? Dat je bereid bent om de (rationele) controle los te laten en je vol vertrouwen durft over te geven aan de kracht van het universum? Ja?! Vraag dan om begeleiding, om jouw teken(s). Je kan vragen om een teken dat je helpt iets te realiseren of bij het maken van een beslissing. Tune in op jezelf en vraag om een teken op dit gebied. Maak je vraag concreet. Het eerste (voorwerp, dier, persoon, lied, woord, wat dan ook) dat in je hoofd opkomt, dat is jouw spirit guide.

Maak je geen zorgen dat het eerste waaraan je denkt iets ‘sufs’ is. Vertrouw erop dat dit jouw teken is en dat het je gaat helpen op je pad. Misschien niet nu direct, maar er komt een moment dat de kwartjes gaan vallen. Het universum weet wat ze doet. Toen ik eens om een teken rondom een romantische liefde vroeg, was het eerste waar ik aan dacht een dolfijn. Seriously… of all things?! Maar ik ben er bij gebleven en eerlijk is eerlijk: het heeft me op manieren richting, ervaringen en lessen gebracht, die ik van te voren nooit had kunnen bedenken.

[dt_gap height=”10″ /]

Hoe weet je of het je gids of je ego is die je iets vertelt?

Je ego wil je nog wel eens (af)leiden vanuit angst – ‘doe geen moeite om te solliciteren, je wordt het toch niet’ – of verlangen – ‘ik zag mijn ex dus dat betekent dat we toch meant to be zijn’. Maar hoe weet je dan of het je gids, verbonden aan je hart, of je ego is die je iets vertelt?

Dat weet je niet. Niet op rationeel niveau tenminste. Maar als jij je helemaal openstelt dan voel je het. Ga er in elk geval vanuit dat gidsen je altijd supporten en aanmoedigen, nooit afwijzen. Dit betekent overigens niet dat je leven zonder tegenslagen verloopt zodra je je laat leiden door tekens. Ze leren je de lessen die je nog te leren hebt. Daarbij geeft, wat het teken je vertelt, vaak een gevoel van vreugde, opwinding of opluchting. Het voelt als het juiste om te doen, ook al is het spannend en onzeker. Het is een diep gevoel van ‘weten’. De taal van je hart.

 

“Learn the language of your heart. Listen. Don’t try to ignore her stories, because she will keep on bringing it up until you fully get it. Until you trust and acknowledge. Not an easy road, but the ONLY road to freedom and connection.” – Liefs Maike[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Holistic Life & Work Coach

Maike van Ees is Holistic Coach en oprichtster van Slow.Coach. Ze helot individuen (in organisaties) om hun grootste potentieel te benutten door dichtbij zichzelf te blijven. Uit het hoofd, terug in het lijf. Daarnaast is Maike Shiatsu therapeute in opleiding en geeft ze op woensdag (in de even weken) de les High Spirit Schrijven op de De bewustzijn School. Ontdekken wat Maike voor jou kan betekenen? Mail haar via info@maike.works of ga naar www.slowcoach.works.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!