Selecteer een pagina

Op ondernemersreis, persoonlijk en professioneel

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Op ondernemersreis, persoonlijk en professioneel” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7816″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Bijna een jaar geleden besloot ik mijn baan als manager op te zeggen; ik werd er al langer niet meer blij van en voelde dat ik iets anders mocht gaan doen. Na het volgen van een opleiding tot coach, sprong ik in het diepe en ging voor mijn eigen droom en bedrijf.
Maar hoe doe je dat eigenlijk, praktisch ondernemen?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Netwerken

De eerste maanden heb ik veel netwerkgesprekken gevoerd: kijken hoe andere coaches bezig zijn, ook om uit te zoeken wat ik wel en niet wil en contacten te leggen die waardevol zouden kunnen zijn. Via een ex-collega werd ik geïntroduceerd op de Bewustzijnschool, waar ik graag een werkplekje wilde huren.

 

Van verdieping naar verbreding

Aan het begin van de zomer had ik een gesprek met Marieke en voelde ik dat ik op de juiste plek was. Zij vertelde mij over de nieuwe Business school. Al pratende besefte ik dat ik de focus nu niet moest leggen op nog meer vakinhoudelijke verdieping. De tijd was nu rijp om te gaan investeren om mezelf als ondernemer stevig neer te gaan zetten, want daarvoor had ik niet geleerd. En ondernemers skills zijn te leren. ‘De bloemen bloeien wel, als de steel maar stevig in het water staat’, zoals Marieke beeldend verwoordde.

 

The Business School

In oktober was het dan zover. Spannend, zo’n nieuwe groep. Een divers gezelschap, met verschillende businessplannen, maar allemaal met de wens om iets moois in de wereld te zetten vanuit passie. We werden uitgenodigd om onszelf te laten zien en er ontstond direct de veilige sfeer waarin wij elkaar feedback geven. Zo helpen we ook elkaar om zo helder mogelijk voor je bedrijf te gaan staan. In meerdere trainingen worden we, soms spontaan, gevraagd om te ‘pitchen’: zet jezelf en je bedrijf neer in een paar minuten. Best eng maar o zo leerzaam.

 

Wat je zelf in de wereld zet, krijg je terug.

Voor mij was een eyeopener: als je in de weerstand blijft zitten kun je niet in overvloed leven. Je moet er voor durven gaan en niet langer zaken uit stellen of vermijden. Vertrouw op jezelf en vraag jezelf af, wanneer je uitstel gedrag vertoont ‘Hoeveel mensen heb je dan niet geholpen omdat je er nog niet klaar voor was? En hoeveel geld ben je misgelopen?’.

 

Lesprogramma

Over weerstand gesproken: tijdens de opleiding kun je ook de lessen volgen uit het lesprogramma van de Bewustzijnschool. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Ik ging o.a. naar de Transformatiecirkel, waar je de kans krijgt je beperkende overtuigingen in beeld te krijgen. En dat zijn er best wel wat. Ben ik wel goed genoeg? kan ik me wel voldoende onderscheiden? En stel je voor dat mijn bedrijf echt een succes wordt, dan word ik dus een workaholic die 80 uur per week moet gaan werken en geen tijd meer heeft voor andere leuke dingen?

Allemaal gedachten die van invloed zijn bij het bouwen aan je bedrijf en waarvan de vraag is of ze waar zijn. Goed om je bewust van te worden en daardoor de keuze te hebben of je die gedachte gaat geloven of niet!

 

Geld, omzet en winst

Deze onbewuste overtuigingen kwamen ook in de Finance-training van Jenny aan de orde, nu met betrekking tot geld. Hoe ontspannen is mijn relatie met geld eigenlijk? Wel heel belangrijk om als ondernemer bij stil te staan. Voor velen van ons is geld een beetje vies, maar ook geld is energie. En als je alleen kunt geven en niet kunt ontvangen is het Universum uit balans. Je mag betaald worden voor je passie, je voegt er tenslotte waarde mee toe!

En er zijn nog zoveel meer mooie, waardevolle lessen.

  • Marketing
    Hoe zet ik mezelf neer als online autoriteit? Wat is jouw specialiteit, wat wil je bereiken en wat kun je daarbij inzetten? Inspirerende voorbeelden en concrete handvatten om in te zetten die bij jou passen.
  • Bezield ondernemen
    Op meerdere momenten in de opleiding brengen deze lessen je terug naar waar het niet stroomt, om weer ruimte te creëren.
  • Facebook
    Een zeer praktische training vol termen die ik nooit eerder heb gehoord en direct concreet kan toepassen

 

De Business School is praktisch èn bezield. Professionele en persoonlijke ontwikkeling gaan samen. De Trainers, experts uit het veld, zijn stuk voor stuk het levende voorbeeld van waar de Business School voor staat: een balans tussen passie en zaken doen. Die energie geven zij je mee!

Voor mij is het een prachtige ondernemersreis die ook op persoonlijk vlak impact heeft; want je onderneming en wat je daarvan maakt, dat ben je zelf.

De Business School is een waardevolle investering in de kern van je onderneming.

 

Ga ook op ondernemersreis en groei persoonlijk èn professioneel.

 

Michèle Mathezing[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Meer weten over ondernemen?
Kom naar de Masterclass 18 februari 2018

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!