Selecteer een pagina

7.06.2021 | Astrologie

Energy explosion coming up | Zonsverduistering, Retrograde & Nieuwe Maan

The sun is out & I’m feeling good! Welkom in de maand juni, waar we spelen met High Vibes en intense energie. Op 10 juni staat de nieuwe maan in het teken tweelingen, hebben we een zonsverduistering in het teken tweelingen en ook nog mercury retrograde in het teken tweelingen.

Gemini Season it is! Verwacht een hoge energie, intense shifts in je binnen en buitenwereld en vooral heel veel power van de zon. Let’s dive in!

NIEUWE MAAN IN TWEELINGEN | Nieuwsgierigheid

Een nieuwe maan periode is weer aangebroken en energetisch hebben we het dan altijd over een nieuw hoofdstuk dat wordt geopend. Een blanco vel waar jij helemaal op los kan gaan met je nieuwe intenties.

Met de nieuwe maan in tweelingen gaat de nieuwe periode over communicatie, spelen en levendigheid. Tweelingen is een energiek teken dat houdt van sociaal verbinden en ontdekken.

Deze nieuwe maan brengt de energie van met nieuwe ogen naar de wereld kijken met zich mee. Zoals je als kind vroeger deed. Alles was nieuw, een avontuur en je voelde je vrij om te ontdekken. Je was nieuwsgierig naar alles en kon alles volledig in je opnemen. Deze nieuwe maan kan je daarom goed gebruiken om verbinding te maken met dat vrije, pure en nieuwsgierige kind in jezelf. Wanneer ben je gestopt met zo open naar de wereld te kijken? Waarom ben je daar mee gestopt? En wat kan je nu gebruiken om daar weer verbinding mee te maken?

Er valt nog zo veel te ontdekken in de wereld en vooral over jezelf. Ga weer spelen en ontdekken! Ga naar buiten en neem alles in je op. Stel jezelf de vragen: wat vind ik nou écht leuk om te doen? En ga dat nou ook doen!

De nieuwe maan geeft je de kans om een nieuw hoofdstuk voor jezelf te openen. Open dit hoofdstuk met plezier en met de dingen die je graag doet, met dat waar je blij van wordt en met de mensen waar je blij van wordt.

Misschien valt er wel een nieuwe wereld voor je te ontdekken met dingen die je leuk vindt om te doen.. Blijf nieuwsgierig en blijf spelen!

ZONSVERDUISTERING | Powerhouse aan Energie

Op donderdag 10 mei is er ook weer een zonsverduistering. Op het moment van een verduistering is alleen de buitenste ring van de zon zichtbaar, waardoor het als een ‘portal’ uit komt te zien. En misschien wist je dit al: portals brengen Big Energy met zich mee!

De zon staat ook in het teken tweelingen, wat betekent dat de energie dat dit teken met zich meebrengt verdubbeld wordt. Je kan wel stellen dat er een explosie aan energie doorkomt.

In je systeem voelt het daarom alsof er een schakelaar ineens aan wordt gezet en je barst van de energie. En de energie die deze nieuwe maan met zich meebrengt is bubbelend, vrij en uplifting. Voel die High Vibes dan ook door elke vezel van je Zijn!

MERCURY RETROGRADE | Curiosity didn’t kill the cat

Oh ja, daar is ‘ie dan weer.. De welbekende mercury retrograde. Je hebt hoogstwaarschijnlijk meerdere memes al voorbij zien komen over deze rollercoaster aan chaos energie en misschien ben je ergens ook huiverig over deze periode. Begrijpelijk. Maar geen zorgen, deze retrograde is geen domper op de energie!

Mercurius is een communicatieplaneet en lijkt tijdens een retrograde achterwaarts te bewegen. Spreekwoordelijk gezien is een achterwaartse beweging een ‘bad omen’ en tot een bepaalde mate is dit waar. Wanneer Mercurius achterwaarts beweegt gebeuren er veel complicaties met betrekking tot communicatie en technologie, wanneer we er niet bewust van zijn. AHA, daar ligt de sleutel naar verlossing.

Nieuwsgierigheid is je grootste gift, wanneer jij helder voor jezelf hebt waar jij van AAN gaat en energie van krijgt. Tijdens deze retrograde mag je dat dus voor jezelf ook ontdekken. Houd focus op dat wat je energie geeft en let op de dingen die je energie kosten. Verlies jezelf deze periode niet in welles-nietes discussies en probeer ook niet altijd je gelijk te halen. Het gaat er nooit om wie er wint en wie er verliest. We winnen pas wanneer we elkaar proberen te begrijpen en vanuit Liefde met elkaar willen verbinden.

Als we ons bewust zijn van wat we doen, hoe we denken en waar we naar handelen, dan hebben we tijdens een Mercury Retrograde onwijs veel te halen. Let er dus op dat je niet vanuit een automatisch mechanisme handelt, maar dat je vanuit een totaal besef je leven leidt. Wees daarom dus ook nieuwsgierig in het moment van wat er gebeurt!

Begeeft je laptop het? Crasht er een systeem? Bots je met een vriend(in)? Vraag jezelf dan af: wat gebeurt er daadwerkelijk in dit moment en wat doet het met mij?

Curiosity didn’t kill the cat!

Juni brengt driedubbele energie met zich mee, want later deze maand is er ook nog de Summer Solstice: de zomerzonnewende. Een heilige dag dat al eeuwen gevierd wordt. Om daarop voor te bereiden is het fijn om alle energie van deze nieuwe maan in je op te nemen. Je hebt een nieuw hoofdstuk dat je mag schrijven, waarin je gaat werken met nieuwe en vooral ook hele hoge energie, om met speelse en vrije intenties het voor jezelf te creëren. Dus zet jezelf schrap voor een barstende bom aan tweelingen energie en ga spelen. Ga op avontuur. Ga ontdekken. Ga genieten zoals je dat vroeger deed!

En weet je niet helemaal hoe je daar bij komt? Marieke houdt tijdens de nieuwe maan een online live class over: Reconnect to your Inner Child. Zodat jij jouw innerlijke kind kan helen en de pure en speelse energie weer voor jezelf gaat gebruiken. Doe mee!

Zoals altijd: geniet van deze energie!

Liefde,

Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!