Selecteer een pagina

30.06.2021 | Astrologie

Nieuwe Maan kreeft | Emotionele kracht

De Nieuwe Maan staat op 10 juli in het teken Kreeft. Een ‘gevoelige’ periode hebben we mee te maken, aangezien zowel de Zon als de Maan in het waterteken Kreeft staat. Daarnaast is de maan de heersende planeet van Kreeft, wat extra force geeft aan de energie die de kreeft uitdraagt. Ook staat Jupiter in het teken vissen (gevoel) retrograde. Triple Force en dus is deze nieuwe maan perfect voor jouw Emotionele Kracht.

Zon & Nieuwe Maan in Kreeft | Emotionele Kracht

Je gevoel, emotie, staat aangesloten op een hoge energie. Alles voelt diep en intens aan en komt ook dieper binnen, misschien vind je het daarom ook overweldigend of eng om je emoties volledig te voelen. Maar juist in het ervaren en erkennen van je gevoelens en emoties ligt je grootste kracht. Feeling is Healing, zoals we wel vaker zeggen.

In je gevoel zit ook je intuïtie, denk maar aan: het onderbuikgevoel. Door je emoties te leren aangaan, doorvoelen en transformeren kom je bij je pure gevoel terecht. En dat is je fuel voor het leven. Daarom dat deze Nieuwe Maan ook emotionele kracht bezit.

Je grootste learning met deze nieuwe maan zit ‘m niet het niet laten leiden door je emoties. Het zijn richtingaangevers en boodschappen. Je wordt daarom uitgenodigd om de informatie die doorkomt vanuit je emotie te lezen, te zien en te erkennen. Welke waarheid schuilt daar in?

Familiesystemen | History doesn’t need to repeat itself

Kreeft is een teken dat staat voor familie, veiligheid en geborgenheid. Hoogstwaarschijnlijk heb jij ook in jouw familiesysteem, zoals iedereen on Planet Earth, patronen en blokkades die je belemmeren. Achter veel van onze emoties liggen oude overtuigingen en patronen die niet voedend voor ons werken, maar die we hebben geleerd en doorgekregen vanuit ons familiesysteem.

De nieuwe maan in kreeft brengt nu de energie met zich mee dat jij jouw thuisbasis zo mag inrichten dat het voedend voor je werkt. Dat het een ‘veilige thuishaven’ voor je is. En jouw thuisbasis begint bij jou. Wat wil jij jezelf de komende periode geven dat jij je gezien, gehoord, gevoeld en veilig voelt? En hoe kan jij dit doorgeven aan anderen? Patronen in je familiesysteem doorbreken en ruimte maken voor het nieuwe begint bij jou.

En als jij je nu afvraagt ‘wat kan ik hier dan mee doen?’, simpel gezegd: breek de oude patronen en structuren af, transformeer het om ruimte te maken voor heling, Licht en dat jouw Ziel meer door gaat komen.

Dat betekent dat jij mag leren om gecentreerd te blijven in jezelf, verbonden met je Ziel en Hart en leren leven vanuit de nieuwe, bewuste wereld. Om te kunnen transformeren en Lichter te worden, vraagt het van je om oude bagage te achter je te laten en om oude structuren en ‘muren’ te doorbreken. Binnen je familiesysteem mag je veranderen en mag je een nieuw verhaal gaan schrijven voor jezelf en de generaties na jou. History doesn’t need to repeat itself.

Jupiter Retrograde | Vertrouw op je intuïtie

Ondertussen zijn we de Mercurius retrograde uit en zitten we in een nieuwe retrograde fase, namelijk die van Jupiter. Jupiter staat bekend als de geluksplaneet, waar het draait om plezier, kansen, groei en you guessed it: geluk. Tot en met oktober staat deze planeet in retrograde en geeft je nu de uitnodiging om je horizon te verbreden. Welke groeikansen heb je voor ogen, wat zou je het allerliefste willen in je leven en wat houdt je tegen om daarvoor te gaan?

De komende tijd staat Jupiter in het teken vissen, ook een waterteken net als kreeft, wat betekent dat je nog dieper in gaat tappen op je gevoelsleven. Hoe dieper jij je verbindt met je ware gevoel en je Hart, hoe duidelijker je zal hebben wat je hartenwensen zijn en wat je Ziel wilt. Dan komt het erop aan dat je mag gaan vertrouwen op je intuïtie en dat is ook waar de energie van vissen je bij gaat helpen. Sluit je ogen, adem naar je Hart en luister naar je gevoel. Wat wil jij in jouw leven?

De energie van de planeten nu is perfect om jezelf te gaan zien als een actieve creator, in plaats van een ‘lijdend voorwerp’. Je mag jouw leven bij de teugels nemen en doen waar jouw Hart van aangaat en jouw Ziel van gaat stralen. Waarom is dat zo belangrijk? Omdat als jij dat doet, jij mensen in je omgeving gaat inspireren, de juiste mensen voor jezelf gaat aantrekken als een magneet en zo direct invloed uitoefent op de Nieuwe Bewuste Wereld. De wereld waarin we vanuit Hart en Ziel leven.

Hoe mooi zou het zijn als we daar allemaal een actieve rol in spelen?
En hoe wonderlijk is het dat jij dat ook écht kan doen?
Ja echt.

Jij kan kiezen voor een nieuwe toekomst
Voor een ander verhaal dan dat hiervoor is geschreven.
Je hebt alles in je om het waar te maken.

Voor jezelf
Voor de wereld
Voor de toekomst.
Ja echt.

Zoals altijd,
Geniet van deze energie!

Liefde,
Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!