Selecteer een pagina

15.06.2020 | Moon, Soul searching

Holy Mother of Astrology: IMPORTANT ENERGY UPDATE, 6(!!) planeten in RETROGRADE | PART I

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”SOLAR ECLIPSE, NEW MOON, SUMMER SOLSTICE & 6 PLANETEN RETROGRADE” title_size=”h2″ title_color=”custom” custom_title_color=”#000000″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”36640″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Aankomend weekend belooft een groots en belangrijk weekend te worden. Op zaterdag 20 juni is het Summer Solstice: de langste lichtdag van het jaar. Een dag dat door vele culturen al duizenden jaren wordt gevierd en geëerd. Daarop volgend, op zondag 21 juni, hebben we een solar eclipse: een zonsverduistering. Op dezelfde zondag is het ook weer tijd voor de Nieuwe Maan in Kreeft. En oh ja, heb ik al gezegd  dat er deze maand 6 (!!!) planeten retrograde zijn?! Juist.. De energie is duidelijk aanwezig en het belooft ons veel te brengen dit weekend. It’s On People: Hold on tight!

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

6 PLANETEN IN RETROGRADE: HOLY F***

Astrologisch gezien markeren retrograde planeten een intern, introspectief proces, dat betrekking heeft op de aard van de planeet en het teken dat deze doormaakt. Tot het einde van deze maand hebben we 6 planeten die retrograde lopen. Dat betekent dat het lijkt alsof ze ‘achterwaarts bewegen’ vanuit ons perspectief. Elke planeet ‘reageert’ anders op een retrograde. Over het algemeen betekent het niks ‘negatiefs’, maar is het een periode van heling en verwerking. Ook zijn de energieën hoog, zeker nu er 6 planeten in retrograde staan. Dus, let’s dive deep, shall we?

Mercurius retrograde in kreeft t/m 12 juli

De welbefaamde mercury in retrograde. Door velen gevreesd en ‘chaos veroorzakend’. Niets is minder waar! Je hoeft niet bang te zijn voor Mercurius die achterwaarts beweegt, je mag er van leren. Mercurius is de planeet van Communicatie.

Het vraagt aandacht van je communicatie, dat je leert helder te communiceren en te denken. Want wanneer je dit niet doet,  dan kunnen er op dit gebied misverstanden, verwarring, bedrog, vertragingen en storingen ontstaan.

Kijk eens hoe jij communiceert. Is het vanuit een zuivere intentie? Zo ja: TOP. Keep doing what you’re doing, dan word je er alleen maar beter in. Zo niet: waarom durf je niet volledig in je waarheid te staan? Wat maakt het voor je lastig om jezelf hoorbaar en begrijpbaar te maken? Wanneer je dit voor jezelf helder krijgt, kan je leren om het anders te doen.  Op een manier dat proactief werkt voor jou, je omgeving en de wereld.

Mercurius staat in kreeft. Een teken dat gevoelig is en gericht op loyaliteit en familie. Gebruik je familiesysteem om te achterhalen waarom vanuit jouw waarheid communiceren lastig is. En hoe JIJ dan wel wilt communiceren. Durf jezelf kwetsbaar op te stellen, want daar schuilt juist je kracht in. Vanuit daar communiceer je zuiver!

Venus retrograde in tweelingen t/m 25 juni

Onlangs is Venus in retrograde gegaan. De planeet van liefde, overvloed en schoonheid. Venus vraagt aan je hoe jouw Zelfliefde is en ook je Selfcare. Besteed je vooral aandacht aan anderen en zorg je daardoor niet goed voor jezelf? Cijfer je jezelf gemakkelijk weg? Het communiceren van je frustraties en behoeften is belangrijk, maar het is cruciaal om dit met liefde te doen. Dat is wat Venus in retrograde jou wil leren.

Venus staat in het teken Tweelingen. Het teken van communicatie en plezier. Er gaat dus extra aandacht uit naar de dingen die jij wilt doen en waar je energie van krijgt. En dat jij dit duidelijk aan jouw omgeving communiceert, vanuit helderheid en Liefde.

Jupiter retrograde in steenbok t/m 13 sep

Jupiter staat ’t bekendst om dat het de planeet is van Geluk en Overvloed. Het is doordringt met waarden als vriendelijkheid, mededogen, vrijgevigheid, matigheid, perspectief en objectiviteit.

In het geval van Jupiter in retrograde manifesteert dit zich als een proces en periode van intense spirituele en filosofische groei op een persoonlijk niveau. Deze planeet in retrograde markeert een periode van diepe innerlijke groei. Het is een kans om je opnieuw te verbinden en af te stemmen op je innerlijke kompas, innerlijke waarheid en universeel bewustzijn: connecting to Source, God, het Licht (hoe jij het noemen wilt). Jupiter in retrograde vraagt van je om je eigen persoonlijke en innerlijke groei serieus te gaan nemen voor jouw zelfrealisatie. Alleen dan kan jij ontdekken wat jouw unieke gaves zijn en werken aan de verbinding met het Hogere. Jupiter is ‘de zoeker.’ De retrograde fase laat jou zien dat wat we zoeken binnenin zit.

Jupiter in steenbok helpt je met je eigen ontwikkeling nu serieus te nemen en daar toegewijd aan te werken en het te ontdekken. Steenbok is namelijk standvastig en doordringend. Benut deze retrograde dus optimaal voor jezelf!

Saturnus retrograde in waterman t/m 29 sep

Oh Saturnus. De planeet van Karma. En ook van grenzen, verantwoordelijkheden, discipline en autoriteit.

De grenzen en beperkende krachten van Saturnus worden bij een retrograde vergroot en versterkt. Verwacht dus ook een aantal reality-checks van oude, onopgeloste zaken. Wanneer de ‘Heer van Karma’ achterwaarts beweegt, worden karmische schulden opgelost door het verleden te vermengen met het heden en de toekomst. Dit is zeker niet negatief! Als een wijze guru zal Saturnus retrograde beloningen op deze manier je brengen, vooral als je ook oude, onopgeloste zaken nu ook echt oplost hebt. Hallelujah: het is tijd voor heling! Saturnus retrograde is ideaal om vorm of structuur – hoe leef jij je leven? – opnieuw te bekijken en te begrijpen hoe iets het beste gebouwd kan worden.

Neptunus gaat retrograde op 25 juni in vissen 

Neptunus is een planeet van dromen, spiritualiteit, non-dualiteit en illusie. Nu Neptunus retrograde is ‘valt het doek weg’. Illusies worden zichtbaar, omdat de planeet achterwaarts beweegt en het doek letterlijk wegneemt. Dat betekent dat we de realiteit onder ogen mogen zien. En dat is iets dat de afgelopen periode ook is begonnen. Een retrograde begint al voordat de planeet ‘achterwaarts beweegt’. De roze, dromerige bril van Neptunus halen we van ons gezicht en we zien wat er daadwerkelijk is.

Neptunus retrograde leert ons om een diepere betekenis in deze realiteit te vinden. Om ons als mensheid de diepste laag van ons Zijn te doen hervinden en hiermee aan de slag te gaan. Om van die eerste illusie een nieuwe realiteit te kunnen creëren. Vissen helpt bij het diep voelen en droomwerelden kunnen zien om deze te plaatsen in de nieuwe realiteit.

Pluto retrograde in steenbok t/m 4 oktober

Pluto, de dwergplaneet, of geen echte planeet, of toch wel een planeet? Wie houdt het nog bij.. In de astrologie is Pluto eeuwenlang wel van belang, omdat het – ondanks zijn grootte – een intense planeet is. Pluto is ongeëvenaard in zijn vermogen om structuren te doorbreken. In de spirituele wereld noemen we dit ook ‘transformatie’. Klinkt net wat mooier, toch? 😉 Pluto vernietigt dat wat niet werkt en maakt een opening om te gaan bouwen en creëren aan wat wel werkt.

Pluto is intens omdat we de diepte in gaan. Zowel individueel, als samen. Pluto retrograde brengt ons naar de rand van het onderbewustzijn, om daar aandacht te brengen aan wat niet gezien of gezegd wordt. Om het donker naar het licht te brengen. Of het licht naar het donker.  Wanneer Pluto retrograde is, krijgen we de kans om onder de oppervlakte te duiken en ons beter vertrouwd te maken met deze diepe wereld. Om het te transformeren naar tools die we kunnen gebruiken om onszelf te beteren en de wereld daarmee.

 

SOOO… WILL I SURVIVE THIS?! 😱😱

Ik hoor je denken “Overleef ik dit?!”

Nou, simpel gezegd: ja, je zal dit overleven! We breken oude patronen en structuren af om ruimte te maken voor heling en Licht.

Maar dat betekent wel dat jij mag leren om gecenterd te blijven in jezelf, verbonden met je Ziel en Hart en leren leven vanuit de nieuwe, bewuste wereld. Om te kunnen transformeren en Lichter te worden, vraagt het om oude bagage te dumpen.

Jij hebt alle kracht van het universum in je. En je kan nu echt voelen hoe intens en krachtig dat is. Het is helemaal voor jou en van jou en werkt samen met jou. Dus: ga je Licht schijnen, mooi mens. Ga leven vanuit jouw zuiverste intentie van je Hart. Zo creëren we dat Licht-Paradijs dat we (her)kennen.

So what are you waiting for? 

Go for it!

Donderdag wordt DEEL II gepubliceerd, dus houd onze social in de gaten.

 

Zoals altijd, geniet van deze energie!

In Liefde,

Nina Omeragic-Dokic[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_cta h2=”Wil je transformeren met de Energie van aankomend weekend?” h2_font_container=”color:%23ffffff” h2_google_fonts=”font_family:Unna%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” h4=”Summer Solstice & New Moon | Special Sacred Spirit Session” h4_font_container=”color:%23ffffff” h4_google_fonts=”font_family:Roboto%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” shape=”square” style=”custom” add_button=”bottom” btn_title=”GET YOUR TICKET” btn_style=”gradient-custom” btn_gradient_custom_color_1=”#ffffff” btn_gradient_custom_color_2=”#ef8d0b” btn_gradient_text_color=”#000000″ btn_align=”left” use_custom_fonts_h2=”true” use_custom_fonts_h4=”true” custom_background=”#efa94c” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fdebewustzijnschool.nl%2Fproduct%2Fsummer-solstice-new-moon%2F|title:The%20Power%20of%20The%20Moon%20%7C%20Sacred%20Spirit%20Sessions%20%E2%80%93%20ONLINE%20CLASS||”]Wij houden op 20 juni 2020 deze Special: Summer Solstice & Nieuwe Maan Sacred Spirit Session voor iedereen die zijn of haar intuïtie wil versterken, Spiritueel Systeem wil opschonen, ruimte wilt maken voor iets nieuws, in contact wil komen met zijn of haar Hogere Zelf en wilt leren leven met het ritme van de natuur en flow.

Samen met duizenden anderen gaan we een Diepe Energie Sessie houden door middel van een begeleide trance meditatie van Marieke van Meijeren. Samen met jou vieren we de zon, de zomer, de energie en de langste Licht dag van het jaar! En dit doen we middels de transcendente reis en de inspirerende Talk van Marieke. Waarin altijd het juiste en nodige naar voren komt voor jou als inspiratie, inzicht en heling. Tijdens deze Summer Solstice Sacred Spirit Session is het ook mogelijk om vragen te stellen aan Marieke tijdens de Q&A. We kijken er naar uit om deze bijzondere dag samen te vieren![/vc_cta][vc_empty_space][vc_column_text]Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!