Selecteer een pagina

3.11.2021 | Astrologie, Moon

Sacred Energy of the Dragon | Nieuwe Maan, Retrogrades & Draken Energie

De Draak is een bijzonder machtig, krachtig en in frequentie hoog wezen. Op 7 oktober tijdens de meteorietenregen van de draconidenzwerm krijg jij de kans om te werken met de energie van deze mythologische wezens. Maar voordat het zover is, bereidt het universum ons voor.
We duiken oktober in met een Nieuwe Maan, kosmische verschuivingen, retrogrades. Het belooft een een raketstart voor deze nieuwe maand. Alle planeten werken samen om ons de kracht te geven om te werken met de Heilige Draken Energie. Benieuwd? Lees maar mee.

Weegschaal Energie | Zon, Maan, Mars en Mercurius

Op 6 oktober komt de Nieuwe Maan in het luchtteken Weegschaal te staan. Behalve de maan zijn er nog 4 andere planeten die in dit teken staan. Zowel de Zon, de Maan, Mercurius en Mars staan in weegschaal, waardoor we enorm veel luchtenergie ontvangen en kunnen profiteren van de krachten van Weegschaal.

Weegschaal is een harmonieus teken. En vooral dit element er aan zal de komende tijd heersen. Daarnaast is het een luchtteken, wat invloed uitoefent op ons rationele denken, inspiratie en nieuwe mindsets bevorderd. De energie die er hangt gaat over verandering, een shift in perspectief. En dat kunnen we zeker deze tijd gebruiken.

Mars activeert je emoties heel sterk rond deze nieuwe maan. Je voelt dat je doorbraken kan maken in oude patronen en overtuigingen. Daarnaast geeft Mars deze energie ook door aan het collectief. Het is tijd dat we het anders aan gaan pakken en we voelen ons allemaal bekrachtigt om dit ook te gaan verwezenlijken.

Let wel op. Mercurius loopt namelijk weer retrograde, dit keer in het teken Weegschaal. Dat houdt in dat je ook uitdagingen zal ontvangen uit het universum om echt volledig te gaan en te staan voor wie je bent. Juist deze uitdagingen zorgen er voor dat je kan groeien en opbloeien naar je grootste potentie.
De uitdaging zit ‘m in het authentiek blijven bij wie jij bent en die naar buiten toe te brengen. Mercurius is de planeet van communicatie en als deze retrograde loopt, kan het soms zijn dat we in de war raken, of niet volledig uit onze woorden komen. Het is allemaal een herinnering aan hoe je weer terugkomt in je kern en vanuit dit punt zuiver kan communiceren.

Het wordt namelijk tijd om jouw waarheid uit te spreken en voor jouw waarheid te gaan staan. Want wanneer jij dit doet ben je volledig authentiek en transparant. Deze transparantie is belangrijk de komende tijd.

Overvloed en Harmonie | Jupiter

Het Universum heeft overvloedig energie, licht en liefde te geven. Jij hoeft alleen dit te ontvangen. Jupiter, die nu in Waterman staat, is de planeet van overvloed en geluk en loopt in deze periode retrograde. De energie van Jupiter brengt ons de herinnering dat overvloed overal om ons heen is en dat belemmeringen niet bestaan, maar dat wij die zelf creëren.

Wanneer wij tappen in ons eigen gevoel van overvloed en vertrouwen, kunnen we dit ook naar de buitenwereld brengen. Dat betekent dat we het onrecht, slechtheid, chaos dat in de wereld leeft in een ander perspectief gaan brengen. De Weegschaal energie geeft ons de kracht om ook vanuit balans en diplomatie te kijken naar de wereld, naar de ander en naar onszelf. Het brengt ons de herinnering dat als we de eenheid en schoonheid in onszelf hervinden, we het in onze buitenwereld gaan zien. Het heeft alles te maken met het vinden van balans, een middenweg vinden en de evenwicht behouden.

We leven in een wereld van dualiteit en de energie van weegschaal nodigt je nu uit om balans te vinden in de dualiteit.

Rebirth | Pluto

Op 6 oktober, tijdens de Nieuwe Maan, draait Pluto zijn koers eindelijk weer om. Na maanden in retrograde te hebben bewogen, gaat de dwergplaneet weer direct lopen. Dagen als deze worden als ontzettend krachtig beschouwd, doordat het een soort ‘mini-vortex’ is.

Pluto gaat over transformaties en wedergeboorte. Dat houdt in dat op dit moment ook nieuwe dingen, ideeën, projecten, of je eigen leven geactiveerd kunnen worden. Pluto zelf is een kleine planeet en zijn energie is daarom ook subtiel, maar op lange termijn enorm voelbaar. Ga voor jezelf na wat je de afgelopen periode hebt getransformeerd en in welke nieuwe periode je ‘geboren wilt worden’.

Alle planeten werken namelijk mee hier naartoe.
We zitten namelijk als Planet Earth (Ship) in een enorme transitie. En dat voelt hobbelig, wiebelig en intens.

Weet dat dit allemaal de bedoeling is
En herinner je vooral dat het de bedoeling is dat jij opstaat in je kracht.

Deze periode krijgen we een enorm krachtige energie die ons daarin als een raket gaat schieten in deze transformatie. Of zoals het in het spirituele veld genoemd wordt: ascentie.

Draken Energie | Meteorietenregen van de Draconidenzwerm

Niets in het universum is toeval. Alles werkt harmonieus met elkaar samen om leven te creëren. Leven in elke vorm. Op donderdag 7 oktober vindt er een bijzondere gewaarwording plaats in ons sterrenstelsel. De Meteorietenregen van de Draconidenzwerm.
Deze Meteorieten komen uit het Sterrenbeeld Draco, de Draak. Een sterrenbeeld waar niet vaak over wordt gesproken, maar die enorm belangrijk is. Het verhaal gaat dat al onze sterrenbeelden geboren zijn uit Draco de Draak.

De Draak is mythologisch gezien de bewaker van het universele schat (Goud, dat staat voor zuivering). Om te werken met de Draken Energie en te kunnen ascenderen, mogen we Alchemistisch Zuiver worden. Dat houdt in dat we volledig in onze waarheid mogen gaan staan en verbinding maken met onze Kern. Waarheid heeft een hele hoge frequentie en is van zichzelf uit zuiver. Zo ook onze kern.

En dat betekent dat we balans mogen trekken in de dualiteit van onze realiteit. Om niet meer af te scheiden en te separeren in ‘goed’, ‘slecht’, ‘wit’, ‘zwart’. Het gaat om het omarmen van alle facetten van dualiteit en daarmee terug te keren naar eenheid. Want de dualiteit kan zichzelf in balans trekken en Harmonie creëren.

Wanneer we dat doen transcenderen we de Dualiteit naar Harmonie.

En laat dat net de kracht van de Draak zijn.

Draco, de Draak sterrenbeeld vertegenwoordigt de eenheid te midden van de dualiteit. De energie die deze meteorietenregen met zich meebrengt gaat over evolutie – de evolutie van de ziel. De evolutie door liefde. En de evolutie naar Harmonie.

Nodig jezelf uit om de dualiteit in jezelf te omarmen en Harmonie te creëren. Dit doe je door vanuit jouw Waarheid te gaan leven, om zo transparant te worden. Zo vinden we elkaar terug in de transparantie en in de principes van verlichting.
Want als jij er naar gaat leven, dan inspireer je anderen er naar te leven, dan vind je anderen die er naar leven en dan creëren we gezamenlijk een chain reaction aan:
Transparantie,
Harmonie,
Liefde
en Vrijheid.

Alles is in het Universum is beschikbaar voor je om dit te verwezenlijken.

Deze Nieuwe Periode brengt ook de meest krachtige energie voor je om je dit niet alleen te herinneren, maar om er ook naar te gaan leven.

Zoals altijd, geniet van de energie! Liefde, Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!