Selecteer een pagina

Nieuwe Maan in Steenbok: Jouw dromen kunnen werkelijkheid worden

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Nieuwe Maan in Steenbok op 6 januari 2019″ title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10460″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Welkom in 2019 mensen! Volgens velen staat 2019 in het teken van ‘het jaar van de maan’. Een jaar met veel diepgang, gericht op intuïtie, go with the flow en voelen. 2019 staat numerologisch ook voor het getal ‘3’. Toevallig ook het getal van De Bewustzijn School (aha, vandaar die driehoeken!). Het getal van holisme, de heilige eenheid en grote leermeesters. Dit jaar starten we met een nieuwe maan in het teken Steenbok. Een ‘aards’ teken. Wat gaat deze eerste maanfase jou brengen?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Steenbok

Laten we beginnen met kijken naar waar de Steenbok voor staat. De steenbok is zoals gezegd een aards teken, wat betekent dat het een ‘vast’ en ‘stevig’ teken is. Kenmerken zijn hard werken, betrouwbaarheid, tradities en rituelen, serieus zijn en rust. Een teken dat veel geleid wordt door ratio en realisme en zich niet laat ‘omgooien’ door emoties. Dat maakt het interessant bij de link naar de maan, omdat de maan een ‘gevoelige planeet’ is. We komen vaak juist dichter bij onze gevoelens en rond grote maanfases komen deze ook harder aan. Voel wat gevoeld mag worden, ook al voelt dat nu door de invloed van Steenbok een beetje ‘apart’, ‘gek’ of zelfs ‘ongemakkelijk’. Gevoelens zijn er om ons iets te laten weten, deze mag je daarom ook aanhoren. Wat wil je gevoel zeggen? Door de invloed van het teken Steenbok zijn er twee kanten die je op kan gaan:

  1. Blijven bij ‘oude gevoelens’ en oude zaken, omdat het een bekende (traditie) weg is, of
  2. Juist de invloed van Steenbok gebruiken om je gevoel serieus te nemen en aan te horen. Wat kan je er mee? Misschien hoef je niks met je gevoel, maar wil het er alleen even uit.

Wat ik aanraad? Nummer 2, natuurlijk! Gevoelens mogen gevoeld worden, want dan ontvangen ze de ruimte om zich tot uiting te brengen en daarna ruimte te maken voor iets nieuws.

Zonsverduistering

Daarnaast hebben we een gedeeltelijke zonsverduistering. Wij kunnen vanaf deze kant van de aarde er niks van zien, maar we kunnen het zeker gaan voelen. Zonsverduisteringen brengen diepe gevoelens, oude hechtingen en vooral je onderbewuste zal duidelijk naar je spreken. Door Pluto kan het zijn dat dit een ‘nieuwe fase’ betekent, als jij die oude patronen los kan laten. Hierdoor ontstaat er nog veel meer ruimte.

De nieuwe ruimte kan je weer gebruiken voor je nieuwe intenties en dromen voor deze maan. Daar is deze fase van een nieuwe maan ook voor bedoeld. Waar wil je heen deze maand? Wat wil je eind dit jaar bereikt hebben? Gebruik Steenbok ook hiervoor! Deze ondersteunt je in het waarmaken van je intenties en dromen, om het echt te kunnen manifesteren.

Neptunus, Uranus & Mars

Neptunus heeft ook een grote invloed op deze maan. Neptunus is de planeet van dromen, intuïtie, gevoel en passie. Deze periode is perfect om diep bij jezelf te voelen, in je hart, wat je grote dromen zijn. Wat wellicht zelfs je missie op aarde in dit leven is. Wanneer Neptunus zijn invloed uitoefent kunnen we ook erg diep gaan. Diep naar oude ervaringen, herinneringen en meer. Laat het er zijn en laat ook vooral dat doorkomen wat er door mag komen. Ga het voor jezelf uitschrijven zonder erover na te denken of er wat van te vinden. Er zit namelijk veel wijsheid in jouw diepte. Gebruik dit dan ook voor je intenties en dromen!

Uranus gaat je ook op weg helpen samen met Mars om de ruimte voor nieuwe dingen waar te kunnen maken. Uranus de planeet van vernieuwing, transformaties en idealen gecombineerd met Mars dat staat voor vurigheid, gedrevenheid en passie zullen je op weg helpen in deze eerste maand van 2019 om echt te zien wat jou nog dient en waar de nieuwe dingen en dromen mogen komen. Door Steenbok kan je stevig beide voeten op aarde houden en ook werken met deze power planeten. Want zij zullen zeker invloed hebben deze maand, dat voelbaar zal zijn voor velen.

Make Magic Happen

Let’s make this happen! Het wordt hoog tijd dat we met zijn allen gaan leven vanuit een andere vorm. Vanuit in verbinding met intuïtie, je hogere zelf, in eenheid met elkaar. Ieder vanuit haar of zijn eigen passie. Want dan ontstaat de magie.

Deze nieuwe maan is perfect om ook te werken aan je visionboard. Om je dromen voor 2019 het leven in te roepen. Je kan schrijven, kleuren, knippen, plakken of zelfs online een board maken. Plaats het ergens waar je er regelmatig, zo niet dagelijks, even naar kan kijken. En let maar op hoe de dingen zich gaan ontpoppen..

 

Geniet van deze energie!

Veel liefs,

Nina Omeragic-Dokic[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!