Selecteer een pagina

Nieuw begin in het hier en nu: wat je moet weten

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Nieuw begin in het hier en nu: wat je moet weten” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10381″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Het moment van terugblikken en vooruit kijken, is aangebroken. We keren naar binnen om de balans op te maken van het afgelopen jaar en vooruit te plannen. Wensen zijn een eerste stap en geven een richting in het leven. Constructieve wensen zijn de volgende stap, waarbij jezelf dienstbaar opstellen in het geheel, bijdragen aan het universum en eindresultaten niet krampachtig vast willen houden, centraal staan.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Gestrengheid en welwillendheid worden verenigd

Los van discipline en actie, kunnen een liefdevolle speelsheid en flexibiliteit je wensen ondersteunen. Als jij het werk doet, worden er steeds twee natuurkrachten in jezelf met elkaar verenigd om wensen uit te laten komen, namelijk gestrengheid en welwillendheid, zoals ook in het boek Levende sierlijkheid wordt uitgelegd. Ergens aan werken, betekent je dagportie aan innerlijk werk niet links laten liggen.

Wonderen zijn momenten van bevrijding

Hoe begrijpelijk zo’n eindejaarsgevoel van de balans opmaken om een nieuw begin aan te gaan ook is, A course in Miracles, de Kabbala en andere psychologisch-spirituele systemen, laten zien dat deze aanpak eigenlijk 180 graden haaks staat op de Reële wereld. Een nieuw begin kan namelijk op ieder gewenst moment en is altijd van kracht in het hier en nu. Angst bestaat niet in het hier en nu. Angst gaat over het verleden of de toekomst, oftewel een schim. In het nu ben je volledig vrijgesproken van alles, geheel vrij van veroordeling. Wonderen zijn momenten van bevrijding die je anderen en jezelf aanbiedt. Verzoening is in tijd, maar niet van tijd. Ontketen iedereen.

Keuze als reflectie van de evaluatie van jezelf

Als je gefixeerd iets werelds nastreeft en denkt dat het je volledige innerlijke rust gaat bieden, maak je jezelf onterecht klein en verblind je jezelf voor glorie. De keuze die je maakt, is een reflectie van de evaluatie van jezelf en wat je vindt dat je waard bent. Iedere keuze die je maakt, is bovendien een vertegenwoordiging van het hemelse of het helse in het moment. Vertraag het proces van ontvangen niet en maak een nieuw begin in het hier en nu door je beschikbaar te stellen voor wat via jou tot stand kan komen.

Gedachten en oordeel zitten de communicatiestroom soms in de weg

Complexiteit is van het ego en waarheid is pure eenvoud. De krachtigste wijze om het nieuwe jaar in te gaan, is door naar niets op zoek te gaan, maar alles wat er al is, te accepteren. Vandaaruit kun je gaan verbeteren en groeien. Verborgen gedachten kunnen hierin de communicatiestroom tussen jou, anderen en het universum soms in de weg zitten en dus ook de verwezenlijking van wensen. Dat is wel iets om nader te onderzoeken. Het gaat er niet om dat je geen onzuivere gedachten hebt, maar dat je die niet wilt behouden.

Gaan die gedachten over anderen, weet dan dat onschuld niet door de mens bepaald kan worden. Het wordt iemand gegeven op het moment dat diegene het werk doet en zich openstelt voor rust. Laat oordeel over jezelf en anderen volledig los. Oordeel gaat nooit over het hier en nu. Bovendien begrijpen we vaak niet waar iets voor is. Vertrouw op jezelf. Je zoekt soms buiten jezelf wat je in jezelf links laat liggen.

Opoffering zit de mogelijkheid tot ontvangen in de weg

Opoffering om wensen uit te laten komen, kan nooit een teken zijn van dat je op de goede weg zit. Niemand vraagt daar namelijk om, in de zin dat niemand in staat kan zijn om dat van je te vragen, zonder jouw medewerken. Opoffering zit de mogelijkheid tot ontvangen in de weg. Jezelf iets ontzeggen, veroorzaakt aanval, waarbij er gedacht wordt dat aanval gerechtvaardigd is en liefde opoffering betekent.

Kortom, sierlijk leven betekent dagelijks aan constructieve wensen werken, steeds in het hier en nu een nieuw begin maken, kiezen voor wat via jou tot stand wil komen, accepteren wat is en sommige gedachten steeds weer loslaten. En ja, natuurlijk worden we rond deze jaarwisseling karmisch ondersteund om zaken echt af te maken en een nieuwe fase in te gaan. Maar alles wat we hebben, is slechts een continuüm van het werk in onszelf.

 

Een sierlijk 2019![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Meer weten over Dina-Perla Portnaar?

Dina-Perla Portnaar is transformational coach – personal growth, empowerment and spirituality. Zij bestudeerde in de afgelopen jaren vele verschillende psychologische en spirituele werken, waaronder Kabbala – haar vader was kabbalist, meester en eigenaar van het Centrum voor Luriaanse Kabbala – en A course in miracles. Op donderdag (in de even weken) geeft Dina-Perla de workshop ‘A course in Miracles’ bij De Bewustzijnschool. Boek hier je ticket.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!