Selecteer een pagina

5.07.2017 | blog, Online School

Niets, niemand, nergens – Chantal Bakker

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Niets, niemand, nergens – Chantal Bakker” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6057″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

In mijn eerste artikel dat ik schreef voor De Online School, vertelde ik hoe ik niet meer wilde leven, maar ook in het kort hoe wél. Hierin ben ik nog niet meteen de diepte in gegaan. Dat wil ik in dit artikel wel doen, omdat ik voel dat ik er klaar voor ben om te delen hoe ik me heb gevoeld en soms nog steeds voel.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Er zijn namelijk momenten waarop ik écht niet meer wil leven. Er zijn momenten waarop ik mijn eigen waarde totaal niet meer zie. Dat ik me afvraag wat nou het doel is van het leven, wat het nou voor zin heeft. In mijn hoofd krijg ik van andere mensen al meteen de verontwaardigde vraag: “Maar je hebt toch zo’n mooi leven, met je gezin in Portugal.. Je hebt toch kinderen?!”  Nou, zelfs voor hen wil ik niet leven. Sterker nog, júist voor hen wil ik niet leven.

Want als zij de reden zijn van mijn bestaan, leg ik wel een hele grote verantwoordelijkheid buiten mezelf, en dan ook nog eens bij hen. Ik wil graag dat het leven op zich de reden is van mijn bestaan. En dat liefde de basis daarvan is. Van daaruit kan ik dan ook in puurheid liefde laten stromen. Dus ja, mezelf in liefde op de eerste plaats.

Echter, mijn ego is het daar niet altijd mee eens. Zij kan soms een zodanig heftig gevoel van ontevredenheid ervaren dat het gewoon allemaal geen zin meer heeft. Dan wil ik even helemaal niets, niemand en nergens meer zijn. Geen rollen, geen verplichtingen, geen verwachtingen om aan te voldoen; geheel nada!

En precies in die ruimte die onstaat doordat ik niets meer moet en hoef, ont-moet ik meZelf. Dat is waar ik écht ben. Waar eigenlijk ook geen verwachtingen zijn, waar alles gewoon kan en mag. Waar ik gewoonweg bén en van daaruit kan voelen hoe ik wil omgaan met wat ik waarneem in en om me heen. Dus soms is het niet zo erg om te bespeuren dat ik het idee heb dat ik niet meer wil leven.

Het betekent dat ik het dan gewoon allemaal anders wil, maar dan wel zónder in één keer allerlei veranderingen aan te brengen. Nee, door in een andere staat van zijn te geraken, door contact te maken met wie ik wél echt ben. Want natuurlijk wil ik niet meer leven als ik mezelf bevind in een persona die ik eigenlijk niet geheel wil zijn. Dat voelt net als het aantrekken van een te strakke bustehouder; het past me niet, zit oncomfortabel en snijdt misschien zelfs wel een beetje. Oh, en het laat irritatie achter, letterlijk en figuurlijk….

Maar door allerlei andere bh’s te blijven passen, gaat dat niet weg. Dus hup, even alle topjes aan de kant en gewoon laten hangen en rusten die hap. Misschien nog een beetje extra goed verzorgen, een nachtje slapen en de irritatie verdwijnt. De vraag is dan alleen: ‘wat trek ik de volgende dag weer aan?’ Het fijne is dat ik dat helemaal zelf mag uitkiezen, en de bewustwording daarvan is precies de reden dat ik wél wil leven.

~Chantal Bakker~

FemmeChantal, intuïtieve expressie en begeleiding. Chantal vertaalt in deze huidige levenservaring o.a. de rol van moeder, schrijfster en spiritueel coach, allemaal als onderdeel van haar zielsdoel. Het allerbelangrijkste vindt zij de verbinding met de Zelf, en van daaruit zowel creatie als connectie met anderen. Met haar is alles bespreekbaar, dus voel je vrij om contact op te nemen. Dit is de link naar haar website: https://www.femmechantal.com/, Facebookpagina: https://www.facebook.com/FemmeChantal/ Facebookgroep Consciousness Expansion: https://www.facebook.com/groups/SpiritualClarity/.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
You may like this: Zo wil ik niet meer leven.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!