Selecteer een pagina

16.12.2020 | Soul searching

2021 CHRISTUS BEWUSTZIJN: Time for a New Story

Happy birthday Jesus and a Happy New Year! Na een bewogen jaar vol veranderingen, vallen, opstaan, doorgaan en letterlijk en figuurlijk vast gezeten te hebben, is het tijd om het oude los te laten en ons open te stellen voor de nieuwe energie van 2021. Are you ready for this? Because we certainly are!

2020 | HET JAAR VAN DE ZIEL

Marieke vertelde tijdens The New Beginning eind 2019 dat het jaar 2020 het jaar van de Ziel is. En nu stel jij waarschijnlijk jezelf de vraag: “Het jaar van de Ziel? Had het er dan niet anders uitgezien?”.

Dat is het mooie aan het universum en haar wetten. De Ziel is in balans en heel. En de wereld is het afgelopen jaar haar balans gaan trekken terwijl wij met zijn allen bezig zijn geweest met eenheid en verbinding. Daar zaten we al een hele tijd in, maar het afgelopen jaar was juist de tipping point om de balans hierin weer terug te vinden.

Een balans-spel tussen het Licht en het Donker, dat in feite één en hetzelfde is; want het donker is een andere kleur Licht. En dat spel speelt zich af in onszelf. In jou. Jouw buitenwereld is een reflectie van jouw binnenwereld. Is jouw binnenwereld in balans of in strijd met elkaar? Voel jij je van binnen heel of verdeeld? Leef jij vanuit de Angst of vanuit de Liefde?

TERUGBLIK | LIEFDE OF ANGST?

Het afgelopen jaar verliep voor de meesten van ons anders dan gepland. In tegenstelling tot alle voorgaande jaren vonden velen dat dit jaar niet voorbij is gevlogen, maar juist enorm lang heeft geduurd. Verdrietig en beangstigend was het voor de ene. Mooi, liefdevol en inzicht gevend voor de ander.

Wat was het voor jou? Voelde je de angst? Of voelde je de Liefde?

Het was een jaar voor diepe zelfkennis en momenten van reflectie. Er werd van ons gevraagd om verantwoordelijkheid te nemen voor onszelf en onze eigen belevingswereld. Onder andere vanwege de Covid-situatie en de vele beperkingen die daarbij kwamen kijken, werden we op onszelf aangewezen. Op vele vlakken zijn we als mensheid, als collectief, ontwaakt. Er werd aan ons gevraagd om “niks” te doen, te mediteren. And the most important thing of all: er werd aan ons gevraagd om een keuze te maken tussen liefde of angst.

Hoe heb jij dit ervaren? Was het ‘frustrerend/beangstigend/moeilijk’ voor je? You’re not alone! Dat komt doordat jouw ego (dat leidt met angst) geconfronteerd is met jouw ziel (die leidt met liefde en vertrouwen). Jouw ego is namelijk bang om alles te verliezen, maar jou ziel weet dat er niks te verliezen valt omdat alles verbonden is en in eenheid is. Dus als jij je perspectief shift, jouw binnenwereld in balans brengt en dus gaat leven vanuit jouw ziel, dan leef je een leven vanuit liefde en vertrouwen. Dan creëer je jouw gewenste realiteit. Dan creëren we samen de nieuwe bewuste wereld.

LOSLATEN

2020 was dus het jaar van de ziel: heelheid en eenheid. Als wij 2021 anders willen maken dan het jaar daarvoor, betekent dat dat we onszelf mogen uitdagen om nóg dieper vanbinnen liefde te voelen voor hetgeen dat er al is.

Met die liefdevolle gevoelens kunnen we van 2021 een nieuw bewuster jaar maken. Because it’s time for a new story.

THAT’S WHERE JESUS COMES IN | CHRIST CONCIOUSNESS

Vergeven en loslaten heeft alles te maken met het Christusbewustzijn: ook wel Christ Conciousness genoemd. Dit bewustzijnsniveau staat voor sommigen ook wel bekend als het Boeddhabewustzijn. Dit heeft eigenlijk helemaal niks met religies te maken, of met Jezus. Het gaat over de universele liefdes-energie waar hij symbool voor staat: de verlichting die in ieder van ons schuilt. Het komt er op neer dat jij, als mens, in essentie Goddelijk bent. Because you’re a spiritual being having a human experience. En met dat inzicht transformeer je de wereld!

Het christusbewustzijn is namelijk een  bewustzijn van wat ís. Dat houdt in dat je jouw persoonlijke filters en beperkingen loslaat en de dingen gaat zien door de ogen van jouw Goddelijke Zelf. Als je contact maakt met het Christusbewustzijn, leer je om jezelf en alle mensen om jou heen lief te hebben. Dit is de essentie van Christ Conciousness: jouw persoonlijke missie van liefde vervullen.

Dit bewustzijn kan ook door jou heen stromen but only if you want it to. Het doel is dat wij als mensheid liefdevol, medelevend, tolerant, geduldig, begripvol en tevreden in het leven staan door een nieuwe manier van bewust denken te volgen. De manier waarop je dit bereikt, is niet belangrijk. Als je maar voor open staat voor jouw bewustzijnsexpansie.

YOU DID IT & YOU’RE DOING IT!

We zijn nu bij het punt aangekomen om het ultieme 2021 voor onszelf te realiseren ons eigen Bewustzijn te expanderen en de bewuste nieuwe wereld te manifesteren. Vanuit liefde.  YEESSSSSS. Dat mag gevierd worden.

In Liefde,

Maria Ararat Cortès

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!