Selecteer een pagina

9.08.2016 | Online School

My Personal Journey: Penny Scheppers

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”My Personal Journey: Penny Scheppers” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2635″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Deze week deelt Penny haar persoonlijke reis en legt uit wat aanwezig zijn bij De Bewustzijn School voor haar betekent.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40px”][vc_column_text]

 

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1Mijn magische reis bij De Bewustzijn School

In april 2016 is mijn reis op De Bewustzijn School begonnen. In de jaren daarvoor besteedde ik veel van mijn tijd aan bewegen, hardlopen, fitnessen en yoga. Dit was mijn manier van ontlading en mijn gedachten even ‘uit’ te zetten en te ontsnappen aan alle drukte die ik mijzelf op een dag oplegde.

Door een operatie in maart 2016 mocht ik drie maanden niet sporten en ging ik op zoek naar een andere manier om mij te ontladen en tot rust te komen. In diezelfde periode bevond ik mij in een fase waarbij ik mij afvroeg: ‘Wie ben ik in essentie?’. Ik hield mij heel erg bezig met vraagstukken als; ‘Ben ik gelukkig?’, ‘Wat mis ik in mijn leven?’, ‘Wat vind ik leuk om te doen?’, ‘Waar krijg ik energie van?’, ‘Wat vind ik niet leuk om te doen?’, ‘Wie ben ik eigenlijk?’, etc. Ik begon steeds geïnteresseerder te raken in boeken en artikelen waarin dit soort onderwerpen voorkwamen en raakte via mijn favoriete online platform Bedrock in contact met De Bewustzijn School. Ik besloot om een kijkje te nemen op de school en sindsdien is mijn zelfbeeld en mijn kijk op de wereld volledig veranderd.

Verbondenheid

De Bewustzijn School heeft mij in deze korte periode al heel veel geleerd. Kennis die ik de rest van mijn leven mee zal dragen en die ook daadwerkelijk invloed zal hebben op hoe mijn leven eruit zal zien. De school heeft mij geleerd om weer in contact te komen met mijn lichaam. Het is zo belangrijk om naar je lichaam te luisteren en om de verbondenheid terug te krijgen. Ik leer nu hoe ik de verbondenheid met mijn lichaam kan verbinden met mijn mind en energie en sinds dat is gelukt, ben ik in een heerlijke flow terecht gekomen, die immens krachtig is. Ik voel weer levenslust, ik barst van de energie en ik voel heel veel liefde, voor mijzelf en voor iedereen om mij heen. Dit gevoel is magisch!

Eigenaarschap

De inspirerende teachers op de school begeleiden je allemaal op hun eigen manier om jezelf beter te leren kennen en om die verbondenheid en liefde terug te krijgen. De lezingen en lessen van Marieke zijn altijd verrassend en hebben mij elke keer tot nieuwe waardevolle inzichten gebracht. In haar lezing ‘Leiderschap in liefde‘ vertelt ze hoe belangrijk het is om eigenaarschap te nemen over de situatie; eigenaarschap over wat je denkt, voelt, doet en zegt, en dat je geluk alleen vanuit jezelf kan creëren.

De Lessen

De les ‘Liefde voor jezelf en de ander‘ van Desiree laat je op een leuke manier inzien welke rol je aanneemt in een bepaalde relatie en hoe je deze rol kan veranderen. Bij ‘The Work‘ leer je op een praktische manier met situaties omgaan waar je tegen aanloopt. Je leert dat de situaties in de buitenwereld een weerspiegeling zijn van de problemen waar je zelf tegen aanloopt. Het heeft geen zin om je met andermans zaken bezig te houden, om anderen te willen veranderen, richt je op jezelf en de zaken die je wel kan beïnvloeden. Derk is ook geweldig. In zijn les ‘Transformatiecirkel‘ kom je achter je eigen overtuigingen waar je als kind zijnde in bent gaan geloven. Vanuit deze overtuigingen zie je de wereld en creëer je je waarheden. Het is bizar dat je jezelf zo kleineert en dat je in essentie allemaal gelijk bent. Iedereen heeft namelijk wel de overtuiging (gehad) dat zij/hij niet goed genoeg is of dat zij/hij machteloos is. Het mooie is echter, dat niks daarvan waar is. Je kan jezelf nieuwe overtuigingen aanleren waarbij je gelooft dat je groots bent en bestaat uit een en al liefde, en iedereen kan dat! We zijn namelijk allemaal gelijk. Niemand is beter dan de ander en we zijn allemaal in staat om in onszelf te geloven. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de vele inspirerende teachers die les geven op de school.

Dit vind ik nou zo mooi aan deze school. Je ogen worden weer geopend en je krijgt tools aangereikt om eigenaarschap te nemen over je leven. Deze ervaring is goud waard en zou ik met iedereen willen delen. Iedereen verdient dit en iedereen is in staat om eigenaarschap te nemen over zijn leven. Investeer tijd in je zelf, geloof in jezelf, geloof in je grootsheid en alles zal mogelijk zijn!

Heel veel dank voor de Bewustzijnschool,
voor de inspirerende leraren,
de andere fijne gelijkgestemden,
en voor de prachtige Marieke.

Dat er maar nog heel veel van dit soort scholen mogen ontstaan.

Liefs,
Penny

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Wil jij als lid van de Bewustzijn School ook graag jouw persoonlijke reis delen en wat aanwezig zijn bij de Bewustzijn School voor jou betekent? Mail dan jouw verhaal naar info@debewustzijnschool.nl.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!