Selecteer een pagina

Mind your own Business – The Work van Byron Katie

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Mind your own Business – The Work van Byron Katie” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10629″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Word je ooit wel eens verweten dat je je (teveel) met andermans zaken bemoeit? Veel stress komt doordat we mentaal in de ‘business’ van een ander zitten. We vinden en willen iets van de ander of hebben bepaalde adviezen. In onze aannames, meningen en oordelen over deze persoon, verschuiven we van onze eigen business, naar de business van de ander. Vervolgens is er geen mentale aanwezige meer in ons eigen leven. Het is alsof we slaapwandelen.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

De drie soorten business

Byron Katie spreekt over drie soorten business: de mijne, de jouwe en die van God.

  1. Wiens business is het of ik me vrolijk voel of boos? Die van mij.
  2. Wiens business is het of jij je vrolijk voelt of boos? Die van jou.
  3. Wiens business is het of er een aardbeving plaatsvindt? God’s business.

Ik en jij hebben er geen controle over en dit geldt voor eenieder.

 

Afgesneden zijn door niet in mijn business te zijn

Stel, ik heb de overtuiging dat je meer aandacht voor me zou moeten hebben en dat je me beter zou moeten begrijpen. Door in jouw business te gaan, creëer ik een gevoel van eenzaamheid en het gevoel dat ik afgesneden ben van mezelf. Ik leef op dat moment mentaal jouw leven. En wie leeft dan, hier en nu, mijn leven? Wanneer ik in jouw business zit, kan ik er op dat moment niet voor mezelf zijn.

 

Leven in jouw business

Leven in de business van de ander óf die van God zorgt voor uitputting, stress en het gevoel van onmacht. Het vergroot de drang om de omstandigheden buiten mij te controleren. Hieronder vallen ook goed bedoelde adviezen die ik aan je geef. In zekere zin kun je zeggen dat het geven van ongevraagde adviezen, een bepaalde arrogantie in zich draagt. Hoe kan ik beter weten dan jijzelf, wat het beste is voor jou? Mijn business is: weet ik wat goed is voor mij? Waar ben ik verantwoordelijk voor?

 

Leven in mijn business

The Work van Byron Katie kan je helpen om je meer te doen gronden in je eigen business. Het is een methode voor zelfonderzoek, waarbij je je stressvolle gedachten onderzoekt. Hierdoor raak je minder gehecht aan gedachten over hoe de ander of hoe het leven er uit zou moeten zien. Je wordt je bewust van wat echt waar is voor jou en van wat jij werkelijk nodig hebt (en niet denkt nodig te hebben). Het opent de weg naar onvoorwaardelijke zelfliefde en innerlijke rust. Niets buiten jou kan deze diepe ervaring in je hart geven.

 

Je bent altijd thuis

Wanneer je de drie soorten business doorvoelt en in je eigen business kunt leven, kan het je leven bevrijden op een manier die je je van te voren nooit had kunnen voorstellen. Adviezen die je hebt voor een ander, veranderen in het kunnen geven van ruimte en vertrouwen aan deze persoon. Zorgen óver de ander veranderen in het voelen van compassie en betrokkenheid vóór de ander. In je eigen business zijn betekent vrijheid en veiligheid. Je bent altijd thuis, in je Waarheid. Kortom, je houdt je niet bezig met zaken die je niet in de hand hebt.

[dt_gap height=”10″ /]

Of zoals Byron Katie zegt:

“Ik weet niet wat het beste is voor mij of voor jou of de wereld. Ik probeer niet mijn wil aan jou of iemand anders op te leggen. Ik wil je niet veranderen of verbeteren of je bekeren of je helpen of genezen. Ik verwelkom dingen gewoon zoals ze komen en gaan. Dat is ware liefde. De beste manier om mensen te leiden, is om ze hun eigen weg te laten vinden.”– Katie’s Tao, Hfst.10.

[dt_gap height=”10″ /]

Experiment:

De volgende keer dat je stress of eenzaamheid ervaart, vraag jezelf dan af:
in wiens business ben ik nu?

 

Tweedaagse training: The Work & de Innerlijke Familie

Op 8 en 23 maart 2019 geef ik samen met Martine Hamstra, Teacher ‘Schilden van de Innerlijke familie’ een 2-daagse training waarbij ‘onze eigen business’ centraal staat. The Work en de Innerlijke Familie worden met elkaar gecombineerd. Deze twee methoden versterken en vullen elkaar aan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Meer weten over The Work?

Nieuwsgierig geworden naar de The Work en wil je meer weten? Danielle van Ameijde geeft op de oneven zondagen de workshop ‘The Work’ bij de Bewustzijn School. Hier wordt de methode stapsgewijs uitgelegd en beoefend. Check het lesrooster om je aan te melden! Voor meer informatie kun je ook een bericht sturen naar info@livingturnaround.nl of bezoek haar www.livingturnaround.nl.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!