Selecteer een pagina

Mind your own business II – The Work of Byron Katie

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Mind your own business II – The Work of Byron Katie” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10985″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Als je partner, ouders, je vrienden of je baas gewoon doen wat je wilt, ben je een stuk gelukkiger. Toch? In werkelijkheid werkt het echter niet zo. Mensen om je heen doen soms dingen die je juist niet wilt. In onze aannames, meningen en oordelen over deze mensen verschuiven we van onze eigen business, naar de business van de ander. We denken dat wij weten wat het beste is voor de ander. Byron Katie stelt weleens (met een knipoog) de vraag: “Who needs God when you have your opinion?”

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

De realiteit

De realiteit is dat we geen controle hebben over de emoties en over het gedrag van de ander en niets kunnen bepalen vóór hem of haar. De wijze waarop wij ons eigen leven leiden is het enige waar we controle over hebben.

[dt_gap height=”8″ /]

De drie soorten business

Byron Katie spreekt over drie soorten business: de mijne, de jouwe en die van God. Wiens business is het of ik me vrolijk voel of boos? Die van mij.

Wiens business is het of jij je vrolijk voelt of boos? Die van jou.

Wiens business is het of het morgen gaat stormen? God’s business. Ik en jij hebben er geen controle over en dit geldt voor eenieder.

[dt_gap height=”8″ /]

Leven in jouw business

Stel, ik heb de overtuiging dat je beter voor jezelf moet zorgen. Mijn aandacht verschuift op dat moment naar jouw business en ik ben voortdurend op allerlei verschillende manieren met jou bezig. Ik leef  mentaal jouw leven en kan er niet voor mezelf zijn. Dat voelt eenzaam.

Wanneer ik in jouw business zit, wie leeft dan, hier en nu, mijn leven?

Hoe kan ik beter weten dan jijzelf, wat het beste is voor jou?

[dt_gap height=”8″ /]

Leven in mijn business

Mijn business is: weet ik wat goed is voor mij? Waar ben ik verantwoordelijk voor? Kan ik er vrede mee hebben, dat ik geen controle heb over jou en kan ik kijken naar wat mijn gevoel mij te zeggen heeft? Wat laat het me zien over mezelf? Kan ik het liefdevolle aandacht en ruimte geven, en mijn gevoel omarmen? Dan krijgt het de mogelijkheid om mij te dienen en me prachtige inzichten te geven.

Er ontstaat een diepgaand gevoel van verbondenheid met mezelf, van waaruit ik liefdevol voor mezelf kan zorgen en kan leren om mezelf te dragen. Dat is het tegenovergestelde van eenzaamheid.

[dt_gap height=”8″ /]

The Work

The Work van Byron Katie kan je helpen om je meer te doen gronden in je eigen business. Het is een methode voor zelfonderzoek, waarbij je je stressvolle gedachten onderzoekt. Hierdoor raak je minder gehecht aan gedachten over hoe de ander of hoe het leven er uit zou moeten zien. Je wordt je bewust van wat echt waar is voor jou, van wat jij werkelijk nodig hebt (en niet denkt nodig te hebben) en het opent de weg naar onvoorwaardelijke zelfliefde. Niets buiten jou kan deze diepe ervaring van rust in je hart geven.

[dt_gap height=”8″ /]

Je bent altijd thuis

Wanneer je de drie soorten business doorvoelt en in je eigen business kunt leven, kan het je leven bevrijden op een manier die je je van te voren nooit had kunnen voorstellen. Zorgen óver de ander veranderen in het voelen van compassie en betrokkenheid vóor de ander. Je kunt volledig aanwezig zijn met de ander. In je eigen business zijn betekent vrijheid en veiligheid. In je Waarheid ben je altijd thuis.

[dt_gap height=”8″ /]

Experiment:

Wie is de persoon in jou leven die je zou moeten stoppen te controleren? Kijk eens wat er gebeurt, wanneer je bewust stil staat bij je eigen business.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Meer weten over The Work?

Op 6 en 13 april geeft Danielle een 2-daagse workshop The Work, waarbij ‘je eigen business’ centraal staat. Het is een vervolg op de 1,5 uur workshop bij de Bewustzijn School. Je kunt hier meer informatie vinden. Je kunt ook een bericht sturen naar info@livingturnaround.nl of bezoek haar www.livingturnaround.nl. Wil je meer leren over The Work van Byron Katie? Lees dan hier ‘Ervaar de kracht van nieuwsgierigheid’ van Danielle Ameijde.

[dt_gap height=”8″ /]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook of Instagram en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!