Selecteer een pagina

1.11.2016 | Online School

Mediteren is net koorddansen

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Mediteren is net koorddansen” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3379″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Jaren probeerde ik te mediteren. Dan stopte ik. En een jaar later probeer ik het weer. Het bleef nooit hangen. Ik bleef nooit hangen. Jaren lang maakte ik mezelf wijs dat het makkelijk was en dat ik het anytime zou kunnen als ik maar echt wilde. In dat laatste had ik wel gelijk; wanneer je echt wil, of wanneer de noodzaak er is, zul je op je kussentje blijven zitten.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40px”][vc_column_text]

Mediteren is net koorddansen

Bij mij kwam dat punt pas echt toen ik was verhuisd naar Wenzhou (een stad in China met 9,2 miljoen inwoners en slechts 150 geregistreerde expats) Nadat de nieuwigheid er af was en het tot me doordrong dat er maar twee collega’s Engels spraken, wist ik dat er maar 1 manier was om het de resterende 23 maanden vol te houden: “gelukkig zijn no matter what“.

Rationeel besefte ik natuurlijk wel dat geluk van binnenuit komt, dat het niet afhangt van wat je hebt of waar je bent. Dat er hele gelukkige arme mensen en ook hele ongelukkig miljonairs die het op papier aan niets ontbreekt. Die dingen weet je, als je naar je moeder hebt geluisterd. Omdat ik koppig genoeg was om mezelf te beloven dat ik er 24 maanden aan een project zou werken, had ik nu dus de noodzaak gevonden om het geluk in mezelf te vinden en dat geluk in leven te houden. No matter what.

En ik zou het verhaal hier natuurlijk heroïsch kunnen voortzetten, hoe ik als een soort Rocky vocht en tegen alle verwachtingen in overwon, maar de realiteit is dit: mediteren kun je leren. Mediteren is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar stil te zitten. Zonder verwachtingen, maar met nieuwsgierigheid. Luisteren naar wat er gebeurt, want in de stilte hoor je alles.

In de ‘stilte’ van die Chinese stad zat ik elke ochtend op mijn kussentje en vaak ook tussen de middag en in de avond. Eerst 5 minuten per keer, na een week 10 minuten en zo steeds ietsjes langer. Uiteindelijk 45 minuten per dag.

Is het dan zo simpel? Ja het is zo simpel. Maar het is niet makkelijk. Ik vergelijk het graag met de instructies van koorddansen. In 3 eenvoudige stappen kun je aan iedereen uitleggen hoe het werkt, maar wat er vervolgens bij komt kijken en hoeveel oefening het soms vergt, dat is een ander verhaal. En dat verhaal kan ik je alleen uitleggen als je bereid bent het te ervaren.

Op 20 november en 18 december geef ik de workshop ‘Meditation For Achievers’. In 4 uur zul je je verschillende meditatie technieken eigen maken, ontdekken wat stress daadwerkelijk met je doet, hoe je meditatie kunt inzetten om dichter bij jezelf te komen en te blijven. Aan het einde van de workshop loop je weg met je zelf geformuleerde meditatie-challenge en tas vol tools. Wil je hier meer over weten?[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_btn title=”20 NOVEMBER” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.eventbrite.nl%2Fe%2Ftickets-workshop-meditation-for-achievers-with-dennis-roelofsen-in-amsterdam-nl-28843591960%3Futm_term%3Deventurl_text||”][vc_btn title=”18 DECEMBER” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Furl%3Fhl%3Dnl%26q%3Dhttps%3A%2F%2Fwww.eventbrite.nl%2Fe%2Ftickets-workshop-meditation-for-achievers-with-dennis-roelofsen-in-amsterdam-nl-28843528771%3Futm_term%253Deventurl_text%26source%3Dgmail%26ust%3D1478078483882000%26usg%3DAFQjCNHyc734jwm3NaV3kkxNuI2ITrCKbA||”][vc_empty_space][vc_column_text]Dennis Roelofsen

Hij geeft elke zaterdag van 10.00 – 11.00 uur de les ‘Meditation for Archievers’.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!