Selecteer een pagina

4.06.2017 | Online School

Maak je om mij maar geen zorgen! – Chantal Bakker

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Maak je om mij maar geen zorgen! – Chantal Bakker” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5567″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Sinds ik écht ben opgestaan nadat ik wakker ben geworden zo’n 4 jaar geleden, beweegt er natuurlijk van alles uit mij wat niet meer bij me past. Hier sta ik dan gelukkig heel bewust in, en ik kies constant voor spirituele groei, ook al is dat niet altijd even makkelijk voor mijn ego. Ik heb dan gevoelsmatig ook erg vaak moeilijke keuzes moeten maken. Of tenminste, op dat moment dan. Achteraf gezien was het steeds immens bevrijdend.

[/vc_column_text][vc_column_text]Wat ik nu wel op dieper niveau begin te merken, is dat het zo belangrijk is dat ik voor mezelf helder heb wat ik wel en niet toelaat in mijn eigen energieveld. Want dat is de basis waarmee ik mijn leven creëer, dat is mijn connectie met ‘de buitenwereld’. En ik heb het best een tijd uitgesteld om dit vast te stellen, wetende dat ik het dan namelijk ook met een aantal mensen in die ‘buitenwereld’ moest gaan communiceren.

Ik kan me namelijk intern ontzettend verantwoordelijk voelen voor het welzijn van een ander, iets wat in mijn systeem zit vanaf mijn geboorte. Maar ik zie nu dat ik daardoor mijn eigen welzijn verloochen, datgene waar ik eigenlijk écht verantwoordelijk voor ben en het enige waar ik daadwerkelijk verantwoordelijkheid voor kán dragen. Dus ja, ik kies er nu voor om dat te stabiliseren.

En gezien ik ervoor heb gekozen om alleen positieve energie toe te laten, en dan met name liefde, eerlijkheid, vertrouwen, openheid en creativiteit, is dat ook wat ik mag gaan leven. Dit betekent niet dat er geen ruimte is voor emoties, integendeel. Maar wel alleen in die openheid. Ik wil niet bewust blokkades creëren door dingen weg te stoppen en niet bespreekbaar te maken. Alles mag lekker luchten wat mij betreft. In liefde. Zodat de universele creatieve levensenergie lekker kan stromen.

Toch triggert dit uiteraard weer patronen, die ook gewoon uit me mogen bewegen. Zo merk ik dat het me zwaar irriteert als iemand zegt dat diegene zich zorgen maakt om mij op het moment dat iets in de ogen van de ander niet helemaal gaat zoals het hoort. Voor mij heeft namelijk alles een reden en kan ik het plaatsen in het perspectief van spirituele groei. Daarnaast zit ‘bezorgd zijn’ in mijn opinie niet op de frequentie van liefde en vertrouwen, ook al wordt het hier over het algemeen wel mee geassocieerd.

Echter, ik ervaar het als: ‘Chantal, ik geloof er niet in dat dit goed is, dus stuur ik je negatieve energie vanuit angst zodat ik een bezigheid heb en me niet druk hoef te maken om de confrontatie met mezelf.’ En ja, dat wil ik dus niet toelaten. Maar goed, als het me irriteert, betekent het dat het al is geactiveerd. Waarom? Omdat dat verbonden is met het stukje ‘verantwoordelijkheid nemen voor mezelf – en dus niet focussen op de ander’ op meerdere lagen en daar bewustzijn in mag ontstaan. Hè, wat fijn, deze openheid.

Hoe zit dat met jou? Wat laat jij wel en niet toe in jouw levenservaring? Wat verwacht je van anderen en in hoeverre neem je zelf verantwoordelijkheid? Ben je bewust van waar je staat en of dat overeenkomt met je kernwaarden? Voor mij was het beantwoorden van deze vragen ontzettend fijn omdat allemaal even te herzien, het heeft echt gezorgd voor een shift op veel gebieden. Mocht ik je daarbij kunnen ondersteunen, schroom dan niet om contact op te nemen!

 

~ Chantal Bakker ~

FemmeChantal, intuïtieve expressie en begeleiding. Chantal vertaalt in deze huidige levenservaring o.a. de rol van moeder, schrijfster en spiritueel coach, allemaal als onderdeel van haar zielsdoel. Het allerbelangrijkste vindt zij de verbinding met de Zelf, en van daaruit zowel creatie als connectie met anderen. Met haar is alles bespreekbaar, dus voel je vrij om contact op te nemen. Dit is de link naar haar website: https://www.femmechantal.com/, Facebookpagina: https://www.facebook.com/FemmeChantal/ Facebookgroep Consciousness Expansion: https://www.facebook.com/groups/SpiritualClarity/.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related posts
Chantal’s vorige artikel: Bemoei je ff lekker met jezelf!

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!