Selecteer een pagina

11.07.2017 | blog, Online School

Life is like, life is like a dance – Javier Morata

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Life is like, life is like a dance – Javier Morata” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6087″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Het valt me nogal op dat er een hoop ’spiritueel’ gestrooid wordt met ‘je goed voelen en positief denken’ op social media. Nu is dit natuurlijk wel een enorme vooruitgang op de drama die nog steeds een grote rol inneemt in de reguliere media. Toch kan het nog steeds een vertekend beeld geven op iemands staat van zijn. Je altijd ‘goed voelen bestaat namelijk niet. De enorme ‘positive thinking’ golf is een illusie.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Je geeft daardoor nog steeds aandacht aan je mind, daar waar de dualiteit juist is begonnen, maar dat is weer voor een ander artikel. Nu focus ik vooral op het label ‘positief’. Alleen, er bestaat niet zoiets als positief of negatief, goed of fout of andere tegenstellingen. Wij hebben slechts deze labels verzonnen. Door hier waarde aan te geven, wordt er juist meer dualiteit gecreëerd. Negatief zijn is fout en je mag je dus zo niet voelen. Positief zijn is goed en daarom moeten de mensen met de negative vibe maar flink uit je buurt blijven.  Kan, als mensen inderdaad een energy vibe hebben die niet met je resoneert is dat inderdaad verstandig. Echter, met je alleen positief willen voelen leg je een enorme druk op je eigen schouders omdat je dan vaak emoties onderdrukt of negeert.

Terugkerend ongemak

Langdurige onderdrukte of genegeerde emoties vinden een weg in je fysieke gesteldheid om aandacht te krijgen en kunnen lichamelijk ongemakken creëren. Vaak keren dezelfde kwalen steeds weer terug. Vrijwel altijd is dit een bepaalde emotie die schreeuwt om aandacht, ze zijn er om door te voelen. Ze laten ons juist zien wat voor energie we vasthouden vanuit onze kindertijd. Het zijn namelijk de wonden die onze huidige illusie vormen. Als we een manier vinden om de emoties te omarmen, helen we onze wonden. Hiermee kunnen we onze kwalen, maar zeer zeker ook obstakels in ons leven oplossen. De steeds weer terugkerende vervelende relatie, zoveelste uitzichtloze baan, de zichzelf herhalende financiële situatie (laatstgenoemde heb ik zelf de laatste twee jaar intensief ervaren).

What (not) to do

Dus heb je last van de ‘negative vibe’, is het inderdaad niet handig om het keer op keer over je kwalen te hebben of over je levenssituatie te klagen, want daar los je inderdaad niet veel mee op. Sterker nog, je houdt het zelfs in stand, omdat je ego zich hiermee gaat identificeren. Wel is het heel erg verstandig om de stilte op te zoeken en de emotie te herkennen om het volledig te doorvoelen. Een potje janken als de emotie dit van je vraagt zal een enorme opluchting zijn, ook al wordt verdriet vaak gezien als ongewenst. Weet je niet hoe je er wel mee om kunt gaan?

I’ll show you, show you the way to go

Zoals ik net al eerder vermeldde, is het emotionele lichaam sterk verbonden met het fysieke lichaam. Probeer daarom met je ogen dicht je lichaam van top tot teen te scannen op stijfheid of zeurende plekken. Heb je zo’n plek gevonden, breng dan je gehele aandacht naar deze plek toe. Zorg voor een diepe buikademhaling. Blijf net zo lang met je aandacht bij deze plek totdat het effect volledig weg is. Dit kan 20 tot soms wel 60 minuten duren! Het kan zijn dat de emotie pas loskomt als je aandacht geeft aan het fysieke. In andere gevallen komt de emotie eerst, en dan de fysieke aanwijzing. Als je tenminste de emotie doorvoeld hebt. Je zult echter zien dat je volledige opluchting zult ervaren als je dit proces afwerkt. Ook zal je je sterker verbonden voelen met je hogere zelf.

Positief of negatief, goed of fout

Alles hoort erbij, omarm alles, want alles is in essentie hetzelfde en jij bent alles en alles is jij. Hoe meer je in je emoties durft te duiken, hoe makkelijker je alles leert te omarmen, hoe meer je oprecht van je levenservaring kunt gaan genieten. En hoe meer alles in je levenservaring voor je lijkt te gaan werken. Dans met anderen, dans met jezelf. Dans met je gevoelens, dans met je emoties. Dans met een lach, dans met een frons, dans met een traan.
Life is like, life is like a dance…

 

~ Javier Morata van Eimeren ~

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!