Selecteer een pagina

17.03.2022 | Astrologie, Moon

De Equinox | Wanneer het licht en donker met elkaar gelijk zijn

Op 21 maart 2022 staat de Zon precies tegenover de aarde, waardoor de dag en de nacht exact even lang zijn. Dit fenomeen gebeurt 2 maal per jaar: tijdens de lente en de herfst equinox.

Holy Days | Aankondiging van het Licht

Deze dagen worden al eeuwenlang door verschillende culturen gevierd. Dat komt doordat de equinox symbool staat voor ultieme harmonie. Er is niet te veel licht of donker, ze zijn gelijken van elkaar en vormen een perfect gebalanceerd geheel. 

Dat betekent dat energetisch deze dag ook symbool staat voor harmonie en een geheel vormen. 

De Kelten en Germanen vierden op deze dag de Godin ‘Ostara’; de Godin van de lente. Haar naam betekent “Beweging naar de Rijzende Zon”. 

De dagen worden weer langer en we bewegen ons naar meer licht. En de viering ging eigenlijk nooit om dat er ‘meer licht’ is, juist dat er harmonie was en het nieuwe leven van de lente op komst is. 

Ze kondigen het Licht aan, vereren het niet meer of minder dan het donker. Juist dat het met elkaar verweven is en we het beide nodig hebben om alles in de natuur tot bloei laten komen. 

Cycle of Life

De Lente Equinox symboliseert ook het leven. We bewegen ons vanuit de winter (dood en stilte) naar de lente (nieuw leven en beweging).

Het is een hele magische periode waar we van de ene dag de ‘stille’ en ‘lege’ natuur hebben en plots, in een oogwenk, de volgende dag alles naar buiten is getreden tot bloei. De natuur komt weer tot leven.

Wanneer alles in balans is, kan het leven in gemak flowen in energie. Alles dat ‘vergaat’ wordt door de natuur omgezet in ‘nieuw leven’, in elke vorm. Wanneer een bloem verwelkt, dan wordt het door de aarde opgenomen als voedsel voor de volgende plant.

Alles in de natuur werkt hieraan mee en herinnert ons er daarom ook aan dat het leven altijd weer tot leven wordt gewekt.

De Lente Equinox is voor ons mensen de tijd om te ontwaken uit de winterslaap. Om wedergeboren te worden in wie we daadwerkelijk zijn. Om de energie te voelen vloeien van het universum, door onze aderen heen, door onze benen de aarde in.

En op deze dag, wanneer de aarde in perfecte balans verkeert, is het voor ons nog makkelijker om het licht en het donker te verenigen in onszelf.

Om weer compleet in lijn te zijn met het Universum.

Rijs op als het zaadje dat diep in de aarde verscholen was en strek je uit richting de hemel. Voed jezelf met de rijke aarde, door je Hart te verbinden met je voeren, je Ziel en het Universum.

Geheel in harmonie.
Vredig in balans

Het licht en het donker aan elkaar gelijk.

Natuurlijk gebruiken we ook deze energie tijdens de Transcendente Reis. Marieke gaat weer live tijdens de Lente Equinox!
Doe je mee? Op 21 maart gaat ze live. Je kan je tickets HIER vinden.

Zoals altijd, geniet van de energie!
In Liefde, Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!