Selecteer een pagina

24.04.2018 | Online School

Jouw verhaal: de kracht van jouw leermomenten

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Jouw verhaal: de kracht van jouw leermomenten ” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”8454″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Een mooie missie, een prachtige droom, dat vurige verlangen diep van binnen. Medemensen helpen, gave dingen maken of onze natuur beschermen. We willen onze wereld op onze eigen manier net een stukje mooier maken. De een pakt zonder aarzelen het podium om dit te doen. De ander blijft liever op de achtergrond. Uit bescheidenheid? Uit onzekerheid? Maar hoe bereik je dan het keerpunt om toch jouw verhaal te delen?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Het was jarenlang lekker veilig in mijn comfortzone. Toch ontdekte ik dat daar geen winst te behalen viel. Niet voor mezelf, en niet voor mijn bedrijf. Want hoe meer ik onder de radar bleef, hoe minder ik voor anderen kon betekenen. Terwijl dat juist mijn missie was (en is). Diep van binnen werd ik steeds ongelukkiger, en ik kreeg een stevige burn-out. Oei.

Altijd klaarstaan voor de ander
Voor een ander kon ik het prima: mooie woorden schrijven om hun missie te delen. Al die prachtige coaches, ontwerpers, websitedesigners, lichtwerkers, stylisten en therapeuten; ik genoot van hun verhalen.

Tussen de regels door maakte ik hen bewuster van hun waarde en talenten, door daarvoor samen de juiste woorden te kiezen. Voor sommigen was dat best even wennen. Alle aandacht was opeens op henzelf gericht, in plaats van hun aandacht aan anderen te geven.

Voorbij onzekerheid en bescheidenheid
Ik nodigde die bevlogen ondernemers uit om toch hun meest kwetsbare deel te laten zien, voorbij die onzekerheid en bescheidenheid. Want om die mooie missie, die prachtige droom en dat vurige verlangen waar te maken, zul je de hart en ziel van jou (en jouw bedrijf) moeten delen met de buitenwereld.

Dat is knap spannend. Want wat zullen ‘ze’ wel niet van je denken? Die buitenwereld kan tenslotte best een boze, kritische buitenwereld zijn. Ik wist er alles van. Toch kwamen deze mooie ondernemers in actie, en langzaam maar zeker lieten ze zichzelf en hun waarde zien. En wow: vol trots zag ik ze groeien en opbloeien. De kwetsbaarheid in hun verhaal werd vaak juist hun kracht.

Mijn verschrikkelijke ikkes
En ik? Ondertussen liet ik me zelf steeds meer afremmen door de innerlijke critici in mijn hoofd. ‘Mijn verschrikkelijke ikkes’, noemde ik ze. Toch werd juist die weerstand, mijn onzekerheid om zichtbaar te zijn, mijn grootste leermoment.

Steeds vaker bekroop me namelijk het grote verlangen om ook écht gezien te worden. Het verlangen het lef te hebben om mezelf te laten zien, misschien wel in al mijn kwetsbaarheid. Net als al die anderen. Die eens zo veilige comfortzone werd langzamerhand eenzaam en verstikkend. Het was de hoogste tijd om mijn eigen vleugels uit te slaan. En eerlijk is eerlijk: ook mijn inkomen daalde. Dat intense verlangen werd dus nog eens vergroot door de noodzaak om in actie te komen.

Keerpunt
Hulp vragen was voor mij echter meer dan ‘een dingetje’. Toch kwam ik in actie. Door dat verlangen en die noodzaak. Met bonkend hart en klamme handen klopte ik toch aan bij een aantal geweldige businesscoaches en bewustzijntrainers. De beste beslissing ooit. Want wat heb ik enorm veel van hen geleerd. Over ondernemen, marketing, strategie, bewustzijn en vooral over mezelf.

Het zit er allemaal in
Ik besefte dat ik het niet allemaal in mijn eentje hoef te doen (hoezo beperkende overtuiging?!). Dat het juist krachtig is om hulp te vragen. Er ging bovendien een wereld aan kennis open, op het gebied van ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. Wow.

Dankzij die hulp van anderen leerde ik vooral op mezelf te vertrouwen, en zag ik ook eindelijk mijn eigen waarde. Een van mijn coaches zei: “Het zit echt allemaal in je, het moet er alleen nog even uit.” En verdomd, ze had gelijk.

Oer-drive
Alles waar ik zielsgelukkig van wordt, kwam samen. Schrijven, marketing en coaching, gevoed door mijn oer-drive om mensen blij te maken. Mijn mooiste leermoment was dat ik nu vooral VOEL hoe ongelooflijk fijn het is om wél zichtbaar te zijn. Om die onzekerheid en bescheidenheid te (h)erkennen en toch in actie te komen.

Ik realiseerde me hoe bijzonder het is – juist ik, juist nu – andere ondernemers kan helpen om wél zichtbaar te zijn. Met de woorden (en marketing) die bij hen passen. Omdat ik ook hun eventuele weerstand en onzekerheid helemaal snap: been there done that.

Mijn verhaal
Pas nu besef ik dat ik – om als coach én als ‘gewoon’ Ilse succesvoller te zijn – eerst door mijn eigen proces van weerstand en onzekerheid moest heengaan. Want ik kan je vertellen: het voelt echt machtig mooi om voor jezelf te gaan staan.

Het heeft me extra vleugels gegeven, en ook de opdrachten stromen binnen. Mijn les werd mijn succes. Mijn keerpunt werd mijn kracht. Pas nu kan ik ook mijn eigen verhaal van overwonnen onzichtbaarheid en onzekerheid doorgeven aan andere ondernemers. Want langzamerhand besefte ik dat het keerpunt naar zichtbaarheid mijn eigen verhaal is.

Jouw moment
Elke dag kom ik ze tegen: prachtige ondernemers, boordevol talenten en met een enorm hart voor hun zaak. Hard werkende ondernemers die het verdienen om gezien en gehoord te worden. Net als jij. Dus hoe spannend ook: zet die eerste kleine stapjes. Ook jij hoeft het niet allemaal in je eentje te doen. Wees niet bang om hulp te vragen. Investeer vooral in jezelf om je eigen waarde en eigenwaarde te vergroten. Om toch zichtbaar te zijn, hoe spannend ook.

Laat jezelf en jouw waarde zien: jouw klanten zitten op iemand zoals jij te wachten. Juist op jou, met jouw bijzondere verhaal en aanpak. Omdat je juist voor hen een voorbeeld kunt zijn. Jij én je klanten verdienen het dat jij zichtbaar bent. Is dit jouw moment om jouw verhaal te delen?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil jij ook jouw verhaal delen met de wereld?
Ilse de Boer is marketingcoach en schrijfcoach bij Bewustwoording.nl Businesscoaching in Amsterdam.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!