Selecteer een pagina

1.07.2017 | blog, Online School

De kracht van vrouwelijke seksuele levensenergie – Chantal Bakker

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”De kracht van vrouwelijke seksuele levensenergie – Chantal Bakker” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5926″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

“Ok, mijn hart klopt als een gek omdat ik ervoor heb gekozen om mijn verhaal zo in de openheid te gooien. Dit betekent dat het iets goeds is, dat ik mijn zielsdoel aan het vervullen ben. Er wordt energie gegenereerd doordat ik de moed heb om dit te delen, om mezelf zo zichtbaar te maken en van mijn ‘mess’ een ‘message’ maak. Dit is wat mijn guidance van me vraagt, om mijn plaats in te nemen in het multiversum zoals bedoeld is.”

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Als kind zijnde was ik altijd al erg geïnteresseerd in seksualiteit, maar mijn bijbehorende vragen werden niet beantwoord, omdat ik daarvoor te jong zou zijn. Op een gegeven moment kreeg ik wel een kinderboek met uitleg, maar dat was alleen het biologische gedeelte, niet het stuk waar ik nieuwsgierig naar was. Totdat ik 15 was, want toen verloor ik mijn maagdelijkheid aan een groep jongens die het grappig vonden om me te drogeren en verkrachten.

Macht(eloos)
Iets knapte in mij op dat moment, en het was niet alleen mijn maagdenvlies. Een beschermlaag werd toegevoegd aan mijn aura en verspreidde zich naar binnen toe. Iets wat zichbaar was in mijn ogen. Want ik kan me nog zo goed herinneren dat ik achteraf in de spiegel keek en dat ik een grijns op mijn gezicht zag die zei: ‘Ik ga me nooit meer zo machteloos voelen.’

Onmiddelijk raakte ik seksueel actief. Toen ik mijn eerste vriendje hierover vertelde, knuffelden we en dat vloeide over in sex. Vanaf dat moment associeerde ik dat soort fysiek contact met liefde en bevestiging van mijn zelfwaarde. Het principe dat mijn stiefvader mij op intieme plekken aanraakte, droeg daar nog een steentje aan bij.
Maar ik wist inmiddels: als ik sexy was, dan werd ik gezien en erkend. Ook was ik een goede danseres, iets wat ik op vele lagen kon gebruiken als bijdrage aan deze valse zelfliefde, naast dat ik er oprecht voldoening uit haalde en ook mijn emoties erin kwijt kon. Maar mijn ‘perfecte lichaam’ gaf me een machtig gevoel, ik had me ermee geïdentificeerd.

Omslag
Maar na een paar jaar kwam er iemand in mijn leven die mij zag voor wie ik echt ben. En dat is natuurlijk prachtig, maar als je het zelf (nog) niet ziet, is dat natuurlijk  niet genoeg. Pas toen mijn gezin op het punt stond om uiteen te vallen, besefte ik dat en werd ik op een dieper niveau wakker dan ooit tevoren.
Want ja, nadat ik was getrouwd, was er geen andere manier meer voor mijn (nu ex-)man om mij te valideren, dus moest ik het elders zoeken. That’s when the games began.. Ja, ik ging vreemd bij die ene die mij waardeerde om mijn ZIJN.

Achteraf weet ik dat dat een spiegel was: ik verloochende mezelf. Het was pas toen onze zoon de leeftijd had bereikt van 1,5 (hij is nu 4) dat ik in staat was om het te bekennen. Hij verdiende het om te weten waar hij middenin zat, vooral omdat we beiden al het spirituele pad aan het bewandelen waren. Maar ook voor mezelf, om mij te bevrijden uit mijn eigen gevangenis van leugens en bedrog. Het was één van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan, maar tegelijkertijd ook erg bevrijdend.

Vervulling
Op dat moment waren we 2 jaar getrouwd en besloten te scheiden, maar wel de reis door de pijn samen aan te gaan. Tegenwoordig hebben we een non-relatie vanuit ego-perspectief, en een verbinding vanuit de ziel en het hart. Gebalanceerd en bewust kiezen we voor (zelf)liefde en persoonlijke spirituele groei als basis in de interactie met onszelf en elkaar.

Door toe te geven dat ik een verslaving had, bevestiging van buitenaf, confronteerde ik mezelf ermee en verbrak ik het. Dat wil niet zeggen dat het in één keer voorbij was, er kwam vervolgens van alles naar de oppervlakte om letterlijk en figuurlijk opgelost te worden. Het was wel vervolgens een heel proces om dat te gaan integreren en belichamen. Want ja, hoe moest ik mezelf dan wél zien?

Eerst was ik bang om mezelf überhaupt nog als aantrekkelijk te beschouwen. Maar nu weet ik dat schoonheid van binnenuit komt, van de liefde voor de connectie met mezelf. Als dat stabiel is, hoef ik het niet buiten mezelf te zoeken. Dus dat was de weg! In het begin voelde dat wat onwennig, maar ik zag steeds meer wat unconditional love nu eigenlijk inhoudt. Als ik mezelf waarneem als liefdevol, kan ik namelijk onvoorwaardelijk pure liefde geven en ontvangen, laten stromen… En dat is dus vervulling van binnenuit.

Hoe is dit voor jou?
Dit hele proces gaat voor mij om zelfvertrouwen, de manier waarop je jezelf waarneemt. Om wat je uitstraalt. Matcht jouw externe wereld met hoe je je van binnen voelt, met wat je aanneemt voor waar?

~ Chantal Bakker ~

 

* Heb jij het gevoel dat je wel wat hulp zou kunnen gebruiken in het accepteren van wie jij bent in alle volledigheid, zonder enig schuldgevoel?
* Zou je graag je vrouwelijke creatieve – in de breedste zin van het woord – levensenergie (weer) willen laten stromen en hierbij de blokkades doorbreken en opheffen?

Voel je vrij om contact met me op te nemen voor een liefdevolle oordeelloze interactie[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Lees hier Chantal’s vorige blog: Maak je om mij maar geen zorgen

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!