Selecteer een pagina

Jouw kracht ontdekken in 3 stappen

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Jouw kracht ontdekken in drie stappen” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7680″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

We streven ernaar om ons van binnen sterk te voelen, zodat we onze dromen kunnen najagen en durven te staan voor wat we echt belangrijk vinden.
Toch zijn we afhankelijk van invloeden van buiten. Hoe fijn is het als anderen onze kracht zien en ons hiervan een bevestiging geven? Dan zijn we pas echt zeker van onze kracht, maar hoe krachtig is dit eigenlijk?
Waarom zoeken we bevestiging van buitenaf? En hoe komen wij daar los van?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Duizenden jaren geleden leefden we in volksstammen. Dit deden we om onze overlevingskans te vergroten. Door middel van kleding, dans, versieringen op de huid, gewoontes en rituelen gaven we aan dat we bij een stam hoorde. Als je anders was of je anders gedroeg werd je buitengesloten. Hierdoor werd je overlevingskans kleiner. Door een grote groep mensen worden afgewezen, dat was niet alleen onwijs pijnlijk, maar ook gevaarlijk. De energie van onze voorouders leeft in ons voort en hierdoor vinden wij de mening van anderen nog steeds erg belangrijk.

Bewegen richting datgene dat we kennen is makkelijk en vertrouwd. Hoe ongelukkig we hier ook van worden en hoe pijnlijk het ook is.

Doorbreek patronen

Tegenwoordig kunnen we prima overleven zonder de deel te zijn van een volksstam. Je hoeft je niet aan te passen aan gewoontes van anderen. Jezelf zijn is iets wat we toejuichen. Uniekheid wordt beloond, de grootste voorbeelden uit de geschiedenis zijn de helden die handelen vanuit een unieke visie. Maar toch vinden we de bevestiging van anderen nog steeds belangrijk. Hoe doorbreken we dit patroon van onze voorouders?

Het doorbreken van patronen gaat gepaard met een (enorme) stap richting het onbekende, maar wanneer je jezelf bent en in jouw eigen kracht staat, dan durf je op het onbekende te vertrouwen. Bevestiging van anderen heb jij dan niet meer nodig.

Hoe ontdek je jouw kracht?

STAP 1: MEDITATIE

Als je jouw kracht wilt ontdekken is het belangrijk om je kwetsbaar op te stellen. Wie jij bent en wat jij wilt, dat weet je diep van binnen al. Ga daarom op zoek naar jouw innerlijke kracht door de stilte op te zoeken.

STAP 2: DURF TE ACCEPTEREN

Ga voor de spiegel staan. Durf echt naar jezelf te kijken en herhaal de volgende zin: “Ik ben genoeg, ik heb geen bevestiging van anderen nodig. Ik ben hier op aarde omdat ik hier hoor. Er zijn genoeg plekken voor iedereen, dit is mijn plek.”

Zet je voeten stevig neer. Ga op jouw plek staan. Daar waar jouw dromen uitkomen, verlangens tollen en creativiteit onbegrensd is.

STAP 3: VOEL JE INNERLIJKE KRACHT

Bedenk dan nu 1 ding waar je dankbaar voor bent. Voel dat hetgeen waar jij dankbaar voor bent in jouw leven is, omdat je het waard bent en jij het hoort te ontvangen. Breng je aandacht naar je buik en voel de liefde en overvloed die al in jou zit.

Vanuit het gevoel van dankbaarheid vraag je: wat mag ik nu doen? Of wat is de volgende stap die ik mag zetten?

Hoe vaker je dit doet, hoe duidelijker het gevoel en de antwoorden worden. Jouw kracht zal steeds duidelijker worden. Wees geduldig en gun jezelf tijd om hiermee te oefenen.

Tip Neem een paar minuten de tijd om de antwoorden op te schrijven. Als je het opschrijft is de kans veel groter dat het ook blijft hangen. Daarnaast kun je het altijd weer lezen als je het even niet meer weet.

Wat voel jij in je buik?

Warme groet,

Fatima Gargouri[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!