Koos Janson

“Je hebt geen idee van de geweldige bevrijding
en de diepe vrede, die ontstaan
wanneer jij jezelf en je broeders
totaal zonder oordeel tegemoet treedt.”

MEET THEM ALL

New Thought & Great Spiritual Teachers

Ontmoet Koos

Koos Janson werd geboren als aanstaand leraar, zo voelt hij dat zelf tenminste. Al heel vroeg in zijn leven wist hij dat hij niets liever wilde dan lesgeven. Het deed hem aan de Leidse Universiteit Nederlandse taal- en letterkunde studeren, trappelend van ongeduld om voor de klas te staan. In zijn studietijd zwenkte zijn fascinatie onverwacht: hij werd gegrepen door oosterse spiritualiteit en vond een grote leraar. Yoga, meditatie, spirituele topteksten, de ultieme wijsheid van de leraar, het werd ingedronken. Nog voor zijn afstuderen begon moeiteloos zijn eigen spiritueel leraarschap, dat nooit meer stopte.

Ooit op jonge leeftijd hoorde hij muziek van Mozart, die hij onbeschrijfelijk mooi vond, met tegelijkertijd een ervaring van diepe pijn. Het was heimwee, de roep van Thuis. Hoewel India hem veel tools bracht voor die intense reis naar binnen, leek blijvende vrede onbereikbaar.

Inmiddels dertiger presenteerde zich aan hem een uitzonderlijke vorm van nondualiteit: Een cursus in wonderen. Het bleek het slotstuk van de zoektocht, het machtige materiaal om diepgaand te integreren en met duizenden te delen, in lezingen, doorgaande trainingen en workshops.

In een onafgebroken inspiratie is het zijn vreugde om – in alles supermooi bijgestaan door zijn vrouw Doris – werkelijk geïnteresseerden te helpen om Een cursus in wonderen in zijn diepte te begrijpen en transformerend toe te passen. Zijn focus: praktijk!

Zo bieden in zijn ogen de opmerkelijke ontwikkelingen in deze tijd een ongekende kans om de Cursus praktisch toe te passen. Om echt het verschil te zien tussen liefde en angst. Om de keus te maken om liefde en vrede te leven. Vrede kun je niet dromen, wel brengen. Liefde kun je niet zweven, wel geven. Vergeef! In het volle leven van alledag is dit wat hem betreft dé bevrijdende boodschap van Een cursus in wonderen.

www.koosjanson.nl