Selecteer een pagina

Kompas van het leven

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Kompas van het leven” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”14891″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Hoe kom je nou vooruit in het leven dat bij jou het beste past. Want iedereen wilt tenslotte niet alleen een goed leven, maar het liefst ook een fantastisch leven. Toch?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Trouw zijn aan jezelf

Soms zijn keuzes maken in een land vol vrijheden lastig of misschien ook niet als je meer leeft vanuit je gevoel. En soms, ook in Nederland, heb je bepaalde situaties niet zelf uitgekozen, hoe ga je daar dan mee om? Jij blijft uiteindelijk de enige die voor jou kan bepalen wat voor jou belangrijk is, wat je denkt, wat je wilt en wat je voelt. Daar kan je alleen zelf gehoor aan geven. Ook wel zelfcongruentie: trouw zijn aan jezelf. Lees hieronder meer over mijn eigen opgedane levenskijk en wie weet zet het je aan het denken.

[dt_gap height=”8″ /]

Op jouw pad

Daar ben je dan! Op eigen benen in je eigen leven, vol met uitdagingen! Welk pad bewandel je? Welke afslagen komen er? Kom je wel borden tegen, kan je ze wel lezen? En hoe leef je je leven zonder reisgids, zonder kompas? Een kleine geruststelling: iedereen heeft weleens twijfels. Iedereen loopt rond met iets wat speelt, wat op een moment meer aandacht krijgt dan hij of zij zou willen. Waar even geen antwoorden op zijn, want 1 ding is zeker: iedereen is weleens onzeker. Dit kan in kleine dagelijkse dingen zitten, maar daar waar een mensenleven is opgebouwd uit verschillende fasen, leeft iedereen letterlijk zijn eigen leven. Iemand kan alleen zijn eigen les leren, door zelf te ervaren, zijn eigen stappen te zetten op zijn of haar pad. Laat de rotsen los op je pad, loop op de keien die jou dragen en niet andersom.

Daarmee wordt je ondergrond sterker en dans je op de kiezels. Enkel door vooruit te lopen, wordt de weg vanzelf zichtbaar. Enkel door zelf te ervaren, zal je de weg kiezen die op dat moment voor jou goed voelt. Daardoor maak je altijd de juiste keuze op dat moment zoals die is bedoeld (voor jou). Ik geloof dus niet in fouten, maar in lessen. Je zou het leven kunnen zien als een treinreis, waarbij je de ‘verkeerde’ trein pakt, die je vervolgens wel bij het ‘juiste’ station brengt.

[dt_gap height=”8″ /]

Wat zijn jouw drijfveren?

En hoe kom je nu vooruit; in de diepere kern is dat altijd vertrouwen én liefde. Vertrouwen dat wat je wilt, je ook kunt waarmaken. Vertrouwen dat er altijd een weg is en er ook altijd zal zijn. Wat betekent dat je je verwachtingen gaandeweg zult moeten bijstellen. Vertrouwen dat wanneer je kiest voor het betere, je ook vooruit gaat. Kijk de wereld aan met open ogen en dan zal zij jou ook zien staan.

En probeer zo ook de wereld trotseren met een open hart, als je je hart kunt openstellen, je hart kunt geven zonder verwachtingen, een mooi groots hart kunt laten groeien, dan kun je zweven. Ja, de liefde is groots en door haar te laten spreken, maakt liefde alles mogelijk. Liefde en vertrouwen, twee van mijn lievelings-basis fundamenten.

[dt_gap height=”8″ /]

Aandacht voor jezelf

Alles is energie, overal om ons heen, maar ook in jezelf. Laat alles stromen door te luisteren naar je lichaam. Wat je hart niet omarmt, blijft in je hoofd malen. Je zorgen kunnen je alleen maar in de weg staan en ontneemt je alleen het plezier van het nu. Waarom zorgen maken over gister als je het niet kunt veranderen. Waarom zorgen maken over morgen als je het niet kunt veranderen.

Gewoon een alledaagse check om jezelf een beetje aandacht te geven op je pad: voel wat je voelt en ondanks dat jouw dag wellicht al is volgepland, wat heb jij nodig vandaag? En daar toch naar te luisteren, al is het maar met iets kleins en maar voor 10 minuten. Een klein beetje zelfliefde kracht biedt. Want hoe dichter je bij jezelf staat, hoe dichter bij je eigen geluk staat en hoe lichter je leven kan zijn. En vanuit daar zijn er ook mooiere relaties mogelijk; hoe dichter je bij jezelf staat, hoe meer dit zal resoneren met de ander en wat jou ook dichter bij de ander brengt.

Als een boot op de oceaan, heen en weer gaand op de golven met als doel niet om te slaan. Soms kabbelend heen en weer, niet uitmakend hoe hard je vaart en soms zijn er stormen om te door staan. Maar varen zal je. Met en zonder peddels. Met en zonder koers. Tot de laatste golf.

Liefs,

Virginia Shamu

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil jij meer in verbinding staan met jezelf en zo ook met de ander?

Virginia Veger geeft 2-wekelijks de vrouwencirkel Women’s Chakra Balancing. Tijdens deze vorm van een vrouwencirkel over ‘chakra balancing’, draait het om verbinding. De verbinding die wordt gevormd door het samen zijn in een veilige en intieme setting. Iedereen is wel eens uit balans en deze interactieve les, met een diepte meditatie, biedt je een uitnodiging naar binnen te keren en mogelijk iets over jezelf te delen.

Volg de Women’s Chakra Balancing les op de oneven weken op zaterdag van 13.30-15.00. Virginia werkt iedere les aan een ander chakra! Boek hier je kaartje. 

[dt_gap height=”5″ /]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Volg ons voor dagelijkse inspiratie & spirituele content via Facebook en Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!