Selecteer een pagina

Jouw Innerlijke Jongetje

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Jouw Innerlijke Jongetje” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10834″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Mijn doel is jou bewust te maken van jouw eigen Innerlijke Familie zodat je in staat bent om je gedrag op bewust niveau in te zetten binnen iedere willekeurige situatie. De Schilden van je Innerlijke Familie is een coachmethode die ervan uitgaat dat wij allemaal een Innerlijke Familie hebben. Een Innerlijk meisje een Innerlijk jongetje, zij samen vormen je aard en word je mee geboren. Zij zijn dan ook niet echt te veranderen. Tijdens het opgroeien ontstaat de Innerlijke man en de Innerlijke vrouw.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Ik heb eerder een blog geschreven over je Innerlijke meisje en over je Innerlijke man. Logisch gevolg zou zijn dat ik nu schrijf over je Innerlijke vrouw of jongetje.

 

Jouw Innerlijke Jongetje

Ik heb een blog geschreven over je Innerlijke meisje en over je Innerlijke man. Logisch gevolg is dat ik je nu meer ga vertellen over je Innerlijke jongetje.

Wat een geweldige eigenschappen biedt dit deel van jou. Maar soms word je ook wel eens gek van hem. Ik heb al eerder aangegeven waar je Jongetje voor staat: voor Jouw Levensenergie! Jouw Wil!
Als je jezelf hoort zeggen: ‘Ik Wil’, dan hoor je jouw Jongetje aan het woord.

 

Kwaliteiten van jouw Innerlijke Jongetje

Enige kwaliteiten van jouw Innerlijke Jongetje zijn:

  • spontaniteit
  • enthousiasme
  • optimisme
  • nieuwsgierigheid
  • originaliteit
  • veerkracht
  • je durf
  • het blij met jezelf zijn
  • je humor

Je jongetje maakt je vrolijk en zorgt er voor dat het nooit saai is in je leven. Je jongetje zorgt er ook voor dat je altijd weer opnieuw kunt beginnen. Zonder je jongetjes energie zou je nooit iets nieuws durven uit te proberen. We hebben allemaal een ander uniek type jongetje. Een buitenspeel jongetje, een binnenspeel jongetje, een puzzel jongetje, een druk of beweeglijk jongetje. En misschien heb jij wel een heel ander jongetje…

Ik nodig je uit daar iets over te vertellen. Het is fijn om het jongetje in jezelf te waarderen en de vrijheid te geven om te doen wat jij het liefste doet. Dit zorgt voor een glimlach op je gezicht.

[dt_gap height=”10″ /]

Schaduwkanten van jouw Innerlijke Jongetje

Ook al is dit allemaal superfijn, dit enthousiasme, de humor, de energie, maar het Jongetje heeft ook zo zijn schaduwkanten. Dat uit zich bijvoorbeeld in verongelijkt en recalcitrant gedrag. Jongetjes zijn dan niet vatbaar voor redelijkheid. Het jongetje is snel afgeleid. Misschien herken je het wel dat als je teveel prikkels krijgt op een dag dat je wat verward raakt en er zich wat chaos ontwikkeld. Je energie is versnipperd en je hebt hulp nodig om weer tot jezelf te komen.

Als jouw energie opgebruikt raakt merk je dit in onverschilligheid en een vorm van verveeldheid. Het is van belang dat je jouw Innerlijke Jongetje vrijheid geeft om te bewegen en te doen wat hij leuk vindt maar het is evenzo belangrijk om zijn energie te begrenzen anders kan dit tot een burn-out leiden.

 

Zo kan je jouw Innerlijke Jongetje gezond houden

Je brengt je Innerlijke Jongetje weer op kracht door jezelf iedere dag de vraag te stellen: ‘Wat is het wat hij wil?’ Stel jezelf letterlijk de vraag: ‘Wat wil ik vandaag graag doen, of hebben, of zien, of voelen, of eten, of horen?’ Neem de tijd om het antwoord tot je te laten komen. Haast werkt niet bij Innerlijke Jongetjes. Maak plezier, doe iets creatiefs, ga schilderen of tekenen om maak iets.

Dit zijn manieren om jouw jongetje weer in zijn gezonde energie te krijgen, wat jou weer laat glimlachen en waardoor alles weer wat lichter wordt om je heen. Vermoedelijk lukt dat niet in één keer. Hou vol, begin iedere dag opnieuw. Je zult verrast worden![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

De energie van jouw Innerlijke Jongetje versterken? 

Martine Hamstra is gespecialiseerd in coaching, acces bars, tarrot consults en werken met ‘jouw innerlijke familie’. Op deze manier stimuleert ze mensen om hun eigen weg te ontdekken en te volgen. Meer weten: kijk op haar website EigenwegDoelbewust of kom op zondag (in de even weken) naar haar workshop’ Gezien, Gehoord en Begrepen’ bij De Bewustzijn School.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!