Selecteer een pagina

Je persoonlijke affirmatie

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Je persoonlijke affirmatie” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10534″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Als je bent wat je denkt ontvouwt het leven zich echt vanuit je gedachten. Maar we kunnen niet alleen op gedachten vertrouwen; we moeten eerst voelen, dan de gedachten in woorden vertalen, en uiteindelijk in daden om onze intenties te manifesteren. Dit betekent dat we heel voorzichtig moeten zijn met onze woorden, ervoor kiezen om alleen diegenen te spreken die in ons voordeel werken en ons hoogste goed cultiveren. Affirmaties helpen onze gedachten te zuiveren en te herstructureren.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Als ik het heb over affirmaties, bedoel ik het bewust kiezen van woorden die ofwel helpen iets uit je leven te verwijderen, of helpen iets nieuws in je leven te creëren. Elke gedachte die je denkt en elk woord dat je spreekt, is een bevestiging. Al onze zelfspraak, onze interne dialoog, is een stroom van affirmaties. Je gebruikt affirmaties elk moment, of je het nu weet of niet.

 

Overtuigingen zijn denkpatronen die je hebt aangeleerd

Je overtuigingen zijn slechts gewone denkpatronen die je als kind hebt geleerd. Velen van hen werken heel goed voor je. Andere overtuigingen kunnen je vermogen beperken om precies die dingen te maken die je zegt dat je wilt. Wat je wilt en wat je gelooft dat je verdient, kan heel anders zijn. We moeten aandacht schenken aan onze gedachten zodat we kunnen beginnen degenen die ervaringen creëren die we niet willen in ons leven, te elimineren.

Wanneer we onze dromen en ambities mondeling bevestigen, krijgen we meteen een sterk gevoel van zekerheid dat onze worden werkelijkheid zullen worden. Affirmaties zijn beproefde methoden voor zelfverbetering vanwege hun vermogen om een nieuwe neurologische verbinding te maken.

 

Dus waarom niet alleen positieve uitspraken kiezen om positieve resultaten te behalen?

We hebben nooit geleerd hoe we moeten denken en praten. Mensen over de hele wereld beginnen nu net te leren dat onze gedachten onze ervaringen creëren. Je ouders wisten dit waarschijnlijk niet, dus ze konden het je onmogelijk leren. Ze hebben je geleerd hoe je naar het leven kunt kijken op de manier zoals hun ouders ze leerden. Dus niemand heeft het mis. Het is echter tijd voor ons allemaal om wakker te worden en bewust onze levens te creëren op een manier die ons behaagt en ondersteunt.

Hoe te affirmeren?

Affirmaties werken het beste in de tegenwoordige tijd, zoals je hieronder kunt zien. Wanneer je ze bewust en bij voorkeur hardop zegt, kunnen je eigen persoonlijke kracht en je verbinding met het universum een geweldige combinatie vormen om elke verandering in je leven te manifesteren.

Elke ochtend tijdens het douchen spreek ik woorden uit en maak ik affirmaties die op dat moment goed voor me zijn. Dit helpt me om te concentreren en focus te krijgen voor de komende dag. Je bent welkom de onderstaande voorbeelden te gebruiken of maak een variatie die goed voor je voelt.

 

Een aantal voorbeelden…

Als je je zorgen maakt over je toekomst en/of carrière:
 • Ik maak slimme, berekende keuzes op mijn nieuwe pad.
 • Creatieve energie stroomt door me heen en leidt me naar nieuwe en briljante ideeën.
 • Mijn vermogen om mijn uitdagingen te overwinnen is eindeloos; mijn potentieel om te slagen is oneindig.
 • Elke dag ben ik dichter bij het vinden van de perfecte baan voor mij.
 • Vandaag verlaat ik mijn oude gewoonten en neem ik nieuwe, meer positieve gewoontes op.
Wanneer je fysieke genezing nodig hebt:
 • Ik ben gelukkig in mijn lichaam en met mijn omstandigheden.
 • Mijn lichaam is gezond; mijn geest is schitterend; mijn ziel is rustig.
 • (Voor mensen met een ziekte) Ik overwin mijn ziekte; Ik versla hem elke dag gestaag.
 • Ik hou van mijn lichaam.
Zelfliefde:
 • Ik ben superieur aan negatieve gedachten en lage acties.
 • Ik vertrouw op mijn innerlijke wijsheid en intuïtie.
 • Ik ben diep tevreden met wie ik ben.
 • Ik zie de perfectie in al mijn gebreken en al mijn genialiteit.
Wanneer je een conflict hebt met anderen:
 • Ik vergeef diegenen die me in mijn verleden hebben geschaad en in vrede laat ik ze los.
 • (Als je getrouwd bent) Mijn huwelijk wordt elke dag sterker, dieper en stabieler.
 • Mijn hart is genezen en ik accepteer mezelf.
 • Ik ben gezegend met een ongelooflijke familie en geweldige vrienden.
 • (Voor degenen die alleenstaand zijn en een partner willen) De perfecte partner voor mij is eerder in mijn leven dan ik verwacht.

Gebruik al deze affirmaties alleen of maak je eigen unieke combinatie op basis van je persoonlijke wensen en behoeften. Het belangrijkste is om een diepgaande communicatie met het universum tot stand te brengen – dus zeg het met overtuiging, zeg het in je eigen unieke stem en wees getuigen van je manifestaties.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Awaken Self-Love

In 2013 had Natasja Pelgrom genoeg van haar fast-passed levensstijl. Ze begon een reis naar binnen, sloot haar bedrijf en wijdde zich aan de verkenning van het bewustzijn. Nu is Natasja een Holistic Transformational Mentor. Ze staat mensen bij die op zoek zijn naar transformationele hulpmiddelen om hun eigen genezing / transformatie van binnenuit te ondersteunen en een optimaal welzijn te bereiken. Leer meer over Natasja en wat ze doet op www.natasjapelgrom.com. Of kom naar haar ‘Awaken Self-Love’ les bij De Bewustzijn School.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!