Selecteer een pagina

29.08.2016 | Online School

Je bent zwanger

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Je bent zwanger” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2667″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Womb ~

You create life with your body and energy with your soul.

(Sacred Living Movement)

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40px”][vc_column_text]In je buik groeit een lichaam, een nieuw mens, een kindje met een eigen persoonlijkheid. Je word bewoont door een ziel, door een individuele expressie van bewustzijn, naast die van jezelf. Terwijl je leven gewoon door gaat, merk je waarschijnlijk dat er van binnen een verschuiving plaats vindt.

Mentaal en emotioneel bereid je je (opnieuw) voor op het moederschap. Op het ontmoeten en leren kennen van een nieuwe grote liefde en op het dragen van de grote verantwoordelijkheid die een baby met zich meebrengt. En hoewel een deel van dat proces zich automatisch voltrekt, voel je misschien ook de behoefte er met meer bewustzijn bij stil te staan, er van te kunnen genieten en persoonlijke groei te kunnen vinden in het zwanger zijn en in hoe je uiteindelijk de bevalling beleeft.

Sluit je ogen
Keer je aandacht naar binnen.
Adem naar je buik toe en voel…

Je kindje is zo intiem als maar kan met jou verbonden. Het heeft zich diep in jouw lichaam genesteld waar het warm en donker is, waar het je bloed hoort suizen en je hart hoort kloppen en waar het meedeint op het ritme van jouw adem.

In de eerste weken van de zwangerschap heeft het lichaam van je kindje zich razendsnel ontwikkeld. Er begon een hartje te kloppen, organen en lichaamsdelen ontstonden en meteen was er ook beweging. Leven. Bewustzijn. In jouw lichaam kloppen nu twee harten en vindt op verschillende niveaus een uitwisseling plaats.

Verbinding met je baby

Zoals jouw lichaam de tastbare omgeving voor je baby vormt, zo vormt jouw hart de meer subtiele omgeving die voor je baby ook voelbaar is. Elk moment waarop jij je aandacht naar binnen keert, je adem vindt en de connectie met jezelf en je baby maakt door bijvoorbeeld tegen je baby te praten, voelt je baby die verbinding ook en voelt hij of zij zich veilig en gezien. Ben jij in verbinding met je hart, dan laat de energie die jou omringt zich het beste visualiseren als de golfjes die ontstaan in water nadat er een steentje in is gegooid. Gelijkmatig en kalmerend. Dat moet toch een fijne omgeving zijn om in te groeien.

Terwijl je baby meevoelt, leert hij of zij ook al zoveel. Een baby leert al in de buik over gevoelens, relaties, vormen van communicatie en de wereld buiten. Indrukken kunnen weliswaar niet direct vertaald worden naar levenslessen, toch vormen ze een basis van waaruit je kind de wereld tegemoet zal treden.

Intuïtie.

Van je baby naar jou toe stroomt ook energie, vaak in de vorm van intuïtie. Door de nog verborgen aanwezigheid van je kindje merk je misschien dat je nu al aan andere zaken prioriteit geeft. Misschien leer je nu wel voor eerst duidelijk ‘nee’ te zeggen tegen dingen waarvan je voelt dat ze niet goed zijn voor jou en de baby. Misschien ben je moediger dan ooit in het nemen van grote beslissingen. Misschien wordt opeens duidelijk welke pijn uit het verleden je nog met je meedraagt, waarmee je nu vrede kunt sluiten.

Je vormt een twee-eenheid met je baby en het bewustzijn werkt twee kanten op.

Het woord ‘Yoga’ betekent letterlijk: verbinding, eenwording. Dat is waar onze focus ligt in de zwangerschapsyoga, waarbij we ons lichaam bewegen en ons hart voelen in voorbereiding op de bevalling en het moederschap.

Adem in.

Adem uit.

 

Tamara Schvitz

Elke woensdag geeft Tamara van 10.30-11.45 uur Zwangerschapsyoga.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!