Selecteer een pagina

20.05.2017 | Online School

In the (time) zone – Fien Kestelyn

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”In the (time) zone – Fien Kestelyn” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5119″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Hoe laat is het? Is mijn beste vriendin al op of kan ik nog naar mijn oma bellen? Ik heb al heel mijn leven een beladen relatie met de klok of eerder met hoe snel die vooruit gaat.

[/vc_column_text][vc_column_text]Kan ik dit nog vlug gedaan krijgen voor ik vertrek of kan ik nog juist dat laatste stukje van die serie kijken die ik gisterenavond zo goed vond? Nu ik zes tijdzones verderop ga wonen krijgt dit allemaal nog een extra dimensie. Wanneer ik in de V.S. ben, zit ik constant te denken aan hoe laat het is in België of Nederland. Is mijn moeder nog wakker? Wat zijn mijn vrienden aan het doen? Mis ik iets in Amsterdam? Aan het begin van de dag lopen de appjes nog binnen, iedereen is wakker en ik voel er eigenlijk niet veel van dat ik zo ver weg zit. Dan is het 6 pm en word alles plots vreemd windstil. Europa is gaan slapen en ik word alleen nog met mezelf en mijn collega’s geconfronteerd.

Al jarenlang luister ik naar mensen die me vertellen hoe goed het wel niet is om in het hier en het nu te zijn en dat mindfulness toch echt wel helemaal de shit is. Dan dacht ik altijd dat het dikwijls zelfs leuk was om aan iets anders te denken wanneer het hier en nu niet ideaal was. Een jaar terug tijdens een cursus bij mijn goeie vriendin Nelleke, viel alles op zijn plaats. Waarom je beter in het hier en het nu bent is omdat je alleen dan alles kan ontvangen wat het universum te bieden heeft. Alleen als je niet constant in je hoofd of op je telefoon zit, kun je echt zien wat er allemaal rondom je gebeurt en krijg je juist heel veel energie. Dat is toch wat we allemaal willen, toch? Op dit moment voel ik het nog niet echt en heb ik schrik voor alle emoties die in de eerste maanden naar boven zullen komen, maar het feit dat ik 6 tijdzones weg van alles ga wonen, wordt absoluut een zegen. Dan kan ik niet anders dan in het moment of beter in de timezone zijn.

 

~Fien Kestelyn~

Lees meer van Fien op haar eigen blog: BeterBloot.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Related posts

Lees Fien’s vorige blog voor De Online School: Crush.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!