Selecteer een pagina

28.03.2017 | blog, Online School

Ik voel me niet goed genoeg

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Ik voel me niet goed genoeg” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4851″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Ik ben er weer ingetrapt. De illusie dat ik niet goed genoeg ben. In onze maatschappij ligt de focus vooral op hoe we eruit zien en wat we (moeten) doen. Ik heb net besloten om te stoppen met werken en weer thuis te wonen om weer te gaan studeren. Mijn grote kamer was natuurlijk allang ingepikt, dus ik slaap in dezelfde kamer als mijn zusjes en ik heb even geen inkomen. Allemaal ‘stressoren’ die alarmbelletjes laten rinkelen in mijn hoofd.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

 Wat heb ik gedaan?

Ik werkte op een voorschool met de allerliefste peuters, ouders en collega, maar mijn hart lag gewoon niet in dat werk. Op een gegeven moment stond ik buiten op het speelplein en reageerde ik zo fel toen een jongetje een ander kind sloeg. Ik durf het bijna niet te delen, omdat ik me er zo voor schaam, terwijl ik niets ernstigs heb gedaan. Maar dat gevoel van binnen was zo heftig en ik zag aan het gezicht van het jongetje dat hij van me schrok. Op dat moment besefte ik me ‘dit gaat zo niet langer, zo wil ik helemaal niet zijn’. Ik ging al een tijd met tegenzin naar mijn werk en vroeg me af waarom ik er eigenlijk nog werkte.

Wogen de voordelen nog wel op tegen de nadelen? En ondanks de leuke momenten, leerzame werkplek en fijne collega kwam ik tot de conclusie dat ik het voornamelijk voor het geld deed. En geld interesseert me niet(maar laten we wel wezen, we leven nog steeds in een maatschappij waarin we het nodig hebben).

Wat heb ik te bieden?

Mijn collega kwam met zoveel plezier naar haar werk en dat wilde ik ook! Vanaf 2014 liep ik al met het idee rond om te gaan schrijven, maar mijn onzekerheid weerhield mij ervan om echt te gaan voor deze droom. Er zijn al zoveel mensen die dit doen, wie zit er nou op mij te wachten? Wat heb ik te bieden? Maar wat nou als Beyonce of Adele had gezegd: ‘Er zijn al zoveel zangeressen, ik ga wel iets anders doen’? Dan zouden we niet kunnen genieten van hun prachtige stem. We hebben allemaal een speciale gave die geen enkele andere persoon ooit heeft of ooit zal hebben, een unieke mix van talenten, skills en levenservaringen.

Droom groot, begin klein

Nu ik dit verhaal zit te tikken, voel ik me zo ontzettend gelukkig. Ik zit in een flow, kan enorm genieten van het spelen met woorden en voel me vrij, maar ook een beetje gespannen. Het is nou eenmaal erg spannend om buiten de gebaande paden te wandelen en voor jezelf te gaan werken. Alleen ik heb het gevoel dat het wel goed gaat komen. Ik geloof dat het Universum mij steunt zolang ik dagelijks de benodigde stappen zet. Deze weg is misschien niet voor iedereen weggelegd en vergt momenteel wat opofferingen, maar het is mijn leven en ik voel dat ik op de juiste weg zit.

 Vraagje: Wat zou jij doen als je niet bang was en alles mogelijk was?

 

~Kelly~

Als jij voor 10 april een mail stuurt met de Unieke Code: LUCKYME naar info@debewustzijnschool.nl dan ontvang jij het Persoonlijke Intakegesprek t.w.v. 25 euro als een gift.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Misschien is dit iets voor jou: Innerlijke Wereldreis.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!