Selecteer een pagina

9.05.2017 | Online School

Dagboek van mijn Lichaam – Mariette Reineke

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Dagboek van mijn Lichaam – Mariette Reineke” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5385″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Ik ga op reis en neem mee…

Nu de meivakantie voorbij is, ga ik een week met vakantie naar Portugal. Samen met mijn partner ga ik er heerlijk ‘tussenuit’, zoals we dit vaak zeggen. Maar waar gaan we dan eigenlijk tussenuit, vraag ik me af?

[/vc_column_text][vc_column_text]Vakantie is voor velen een moment om even de boel de boel te laten, om bij te komen en te tanken van werk en andere verplichtingen en om even niets te hoeven en te moeten. We maken dan vaak andere keuzes onder het mom van ‘het is vakantie’ en ‘vakantie is genieten én leuk’, waarbij we onszelf vertellen dat we alles mogen. Zo kwam ik gisteren een vrouw tegen die vertelde dat ze naar Italië ging en heerlijk en onbeperkt ging genieten van al het Italiaanse eten én een wijde jurk ging kopen, zodat niemand de extra kilo’s zou zien. Vakantie lijkt een tijd te zijn van onbeperkte mogelijkheden, maar wat zegt ons lichaam?

Mijn lichaam kent geen vakantie

Elke dag draait de aarde om haar as en staan de sterren weer op dezelfde plaats aan de hemel. De aarde draait continu door en is nooit met vakantie. Ze staat als het ware altijd ‘aan’, net als de sterren. Als mensen draaien we mee, en zo ook ons lichaam. Elke dag komen we op dezelfde plaats uit, om ons vervolgens weer door een nieuwe 24 uur voort te bewegen. Wij plakken zelf een plaatje op die 24 uur, zoals maandag, vrijdag, werkdag, vrije dag, baaldag, weekend of vakantie. Tijdens zo’n dag maken we allemaal keuzes en zo ook tijdens de periode die we bestempelen als vakantie.

 

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

Het is met name in die periode dat we onszelf vertellen dat we de teugels wat mogen laten vieren en we andere keuzes mogen maken. Zo gaan we in de vakantie vaak later naar bed, slapen we langer uit, drinken we een extra likeurtje of wijntje, eten we lokale lekkernijen zoals Franse kazen, zoetigheden en baguettes, doen we ineens niets aan beweging of worden we juist héél avontuurlijk en tafelen we extra lang na. Dat we vaak oververmoeid en overspannen met vakantie gaan, lijken we normaal te vinden. Maar ook dat we met overgewicht thuiskomen en het ons soms dagen kost voordat we weer in een ritme komen. Vervolgens kijken we weer reikhalzend uit naar onze volgende vakantie.

Maar waar nemen we eigenlijk vakantie van? Ons werk, de sleur van het leven of van onszelf wellicht? Het boeiende is, is dat ons lichaam geen vakantie kent. We kunnen geen vakantie nemen van ons lichaam. Het beweegt zich voort door de dag en geeft daarbij continu signalen af. Signalen in wat het nodig heeft en wat niet. Signalen waar we wel of niet naar luisteren. Maar of het nu dinsdag is of dat we met vakantie in Spanje zitten, daar heeft ons lichaam geen boodschap aan. De vraag is dus hoe we voor onszelf zorgen als we vakantie hebben en wat we in onze mond stoppen als we op het Spaanse strand liggen.

Ik ga op reis en neem mee…

Wat ik steeds meer ervaar, is dat alles één leven is en dat het verschil tussen werk, privé of vakantie niet bestaat. Ja, het bestaat wel, maar alleen in mijn hoofd. Mijn lichaam wil elke dag verzorgd, gekoesterd en gevoed worden op een ondersteunende en liefdevolle manier. Dit wil niet zeggen dat ik niet mag genieten van mijn vakantie, maar genieten zit voor mij niet in het eten van een Franse baguette, Italiaanse pizza of het drinken van een cocktail.

Ik geniet als ik zelf lekker in mijn vel zit, me uitgerust voel en helder in mijn hoofd ben. Als ik bewust aanwezig ben en in volle aandacht in dit moment ben. Daarbij heb ik óók tijdens mijn vakantie een verantwoordelijkheid voor de kwaliteit waarin ik leef, de keuzes die ik maak, hoe ik ben met anderen en hoe ik in de ochtend opsta. Niet alleen mijn lichaam kent geen vakantie, maar ook goed voor mezelf zorgen kent geen time out. Ik mag net als de aarde en de sterren ‘aan’ staan, want ik neem mezelf overal mee naartoe.

Ik ga dus deze week op reis en neem mee: mijn koffer, zonnebrand, paspoort EN mijn lichaam. Dat is een standaard onderdeel van mijn bagage, ongedacht welke dag het is en waar ik ben. Deze week ga ik dus op tijd naar bed, word ik vroeg wakker en zorg ik goed voor mezelf. Ik ga nergens tussenuit, maar ben en blijf verbonden met alles wat er is.

 ~Mariette Reineke~

Lees meer van Mariette op haar eigen website: Heartstorm.

———————————————————————————————————————————————————————————-

Wil je een succes maken van dat ultieme leven waar je van droomt? Good news: je hoeft er niet meer op te wachten, tot die droom uitkomt. Je droom is NU! Je bent welkom 15 mei.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related posts
Lees Mariette haar vorige blog voor De Online School: Wilskracht vs. Wijsheid.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!