Selecteer een pagina

25.07.2017 | Online School

“If you are what you eat, then i’m going to eat a Victoria’s Secret Model” – Sandra van Leeuwen

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”“If you are what you eat, then i’m going to eat a Victoria’s Secret Model“ – Sandra van Leeuwen” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6339″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Hmm dat zou wel een vreemd plaatje opleveren niet? En is het waar, ben je wat je eet? Het is zeker waar. Maar wat volgt er na deze stap? Het is belangrijk om gezonde voeding tot je te nemen, maar wanneer jouw lichaam dit niet op de juiste manier kan verwerken, heb je er feitelijk niets aan. Ook het innemen van kwalitatief goede supplementen hebben geen enkele toegevoegde waarde wanneer jouw darmen niet in staat zijn deze op de juiste manier op te nemen. Dure poep dus! Een goede vertering van gezonde voeding is dus stap 2. Daarna volgt een goede opname van de voedingsstoffen, mineralen en vitaminen. 

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]

Gezonde voeding:

Gezonde voeding. Wat is dit nu eigenlijk en is dit voor iedereen gelijk? Allereerst praten we dan over onbewerkt. Met andere woorden, je kunt nog goed zien wat het is of waarvan het is afgeleid. Daarnaast wil je zoveel mogelijk biologisch eten om toxische stoffen te vermijden. Maar dan? Wat nu als je een allergie of overgevoeligheid hebt voor een product als aardbeien, tomaten of kokos? Loop je hier letterlijk op leeg? Niet meer doen! Je systeem heeft dan geen kans gehad om de gezonde voedingsstoffen op te nemen. Daarnaast wordt het immuunsysteem geactiveerd. Blijf je producten tot je nemen waarvoor je een overgevoeligheid hebt, dan belast je hiermee continu je immuunsysteem en bereik je een averechts effect. Luister dus goed naar je lichaam. Ben je na het eten moe? Dan is het heel goed mogelijk dat je iets gegeten hebt dat jouw lichaam moeilijk kan verteren. Dunne, waterige ontlasting na inname van voeding? Je systeem kan het onvoldoende goed verteren en heeft geen kans gehad het juiste eruit te halen. Feitelijk bezorg je jouw lichaam stress en daarvan zijn inmiddels in talloze artikelen de nadelen uitvoerig  besproken.

Vertering:

Start in de mond! Hier vindt namelijk het afbreken van koolhydraten plaats. Bij dit proces zijn maar liefst 3 klieren betrokken die speeksel produceren om het proces te starten. Deze informatie is goed om te beseffen wanneer je tot dit moment gewend bent om ‘s morgens een zelfgemaakte smoothie in 1x achter over te slaan, zodat je snel de deur uit kunt.

Hoe dan wel? Begin al met denken aan de smoothie. Wat gebeurt er? Juist, het water loopt je letterlijk in de mond! Vervolgens neem je een slok en ‘kauw’ je een aantal keer om de enzymen in de mond te mengen met het sap. Zo help je jouw systeem goed op weg!

Opname:

Dat gebeurt in de dunne darm. De dunne darm heeft de taak het niet bruikbare te scheiden van de nuttige en waardevolle stoffen. Het afval wordt via de lever naar de nieren of verder naar de dikke darm getransporteerd en de voedingsstoffen komen via de darmwand in het bloed om opgenomen te worden in het lichaam. Een goede darmwerking is dus belangrijk. Ondersteun deze dan ook eens door bv een supplement als probiotica aan je dieet toe te voegen. Je darmen zullen je dankbaar zijn.

Functioneren:

Verloopt bovenstaande proces helemaal goed, dan functioneren we goed en voelen we ons energiek, fijn en vrolijk!

Ontlasting:

Wil je weten of je de juiste voeding voor jouw systeem tot je hebt genomen? Controleer dan jouw ontlasting. Is deze in een fijn, zachte vorm en laat deze nauwelijks sporen na op het toiletpapier? Dan zit je goed!

~Sandra van Leeuwen~

Meer weten over hoe je jouw lichaam optimaal kunt laten functioneren en jouw meest gezonde gewicht kunt bereiken? Maak dan eens een afspraak met Sandra van Leeuwen, hormoonfactor trainer en manager van De Bewustzijn School. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
You may like this: 5 oorzaken van vermoeidheid waar je iets aan kunt doen!

Premium Program
Iedere acht weken start het Premium Program: Meesterschap in Zelfvertrouwen. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, geef je nu op!

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!