Selecteer een pagina

Creëer jouw nieuwe wereld in drie stappen. #wetoo

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Creëer jouw nieuwe wereld in drie stappen. #wetoo” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7845″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Ja, ook ik heb me de afgelopen tijd druk gemaakt over de #metoo ontwikkelingen, maar mijn perspectief is een ander dan het denken in schuld en boete.
Het is van groot belang en niet toevallig dat we ons uit gaan spreken over zaken die jarenlang onder het vloerkleed zijn geschoven. De tijd is gekomen dat alles uit de schaduw in het licht mag komen. #metoo is daarvan een mooi voorbeeld; evenals bijvoorbeeld de openbaarmaking van de Kennedy-files, en de onthulling dat Hitler nog jarenlang in Argentinië heeft geleefd en dus geen zelfmoord pleegde.
De vraag is echter hoe we met die nieuwe openheid en eerlijkheid omgaan; gaan we vanuit het oude patroon oplossingen zoeken of gaan we vanuit een nieuw perspectief een andere werkelijkheid vorm geven?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Waar dit allemaal werkelijk over gaat is dat we geen leugens meer hoeven te accepteren, maar transparant willen zijn over alles wat zich voordoet. We gaan machtsverhoudingen zoals die zijn gegroeid niet meer automatisch accepteren, maar durven te zeggen wat er niet klopt. We beginnen te luisteren naar onszelf, onze innerlijke stem die ons feilloos vertelt wat juist is voor ons. We gaan ons uitspreken voor waar we werkelijk voor staan. Dat is een mooie en noodzakelijke beweging die we met zijn allen maken. De nieuwe wereld vraagt daar om. Willen we als mensheid op een ander niveau komen dat in overeenstemming is met een nieuw energielevel? Dan is dit een wezenlijke stap!

 

Een nieuwe wereld
Voor een nieuwe wereld die gebaseerd is op nieuwe waarden, zijn we allemaal verantwoordelijk. Laten we per direct ophouden om elkaar de schuld te blijven geven, strenge straffen te eisen en elkaar te betichten van leugens.

Let wel: slachtoffers mogen erkend worden in het door hen ervaren leed, en strafbare feiten mogen bestraft worden. Maar het rechtssysteem gaat dit probleem niet oplossen. De erkenning zal vooral moeten komen uit het menselijk besef van hoe wij met ongelijke machts- en krachtsverhoudingen om zijn gegaan, en hoe wij dat vanaf nu anders willen.

En natuurlijk begint dat proces bij jezelf. In hoeverre durven wij allemaal werkelijk naar onszelf te luisteren, doen we wat echt goed is voor ons, zonder mee te gaan in de waan van de dag? Zijn wij ons bewust van onze conditioneringen, al die invloeden van buitenaf waar wij in ons leven door gevormd en vervormd zijn? En die ons dagelijks handelen vaak onbewust diepgaand beïnvloeden.

Het vraagt om moed om te durven kijken naar wat zich allemaal in ons afspeelt: onze diepste angsten en verlangens, ons aangeleerde gedrag en manier van denken. Dat is niet altijd leuk, maar wel heel waardevol. Wat kun je doen?

 

Onderzoek je beperkende overtuigingen

wat houdt jou tegen om te doen wat je echt wilt? Welke oordelen heb jij onbewust over jezelf en anderen? The Work van Byron Katie geeft hierin mooie handvatten. Door middel van omdraaiingen zul je ontdekken of een overtuiging werkelijk waar is of niet. En of je je daardoor nog wil laten bepalen in je doen en laten.

 

Durf je diepste angsten in de ogen te zien

wat is het ergste dat er kan gebeuren als je bijvoorbeeld je baan opzegt, of die vriendin eindelijk eens vertelt wat je echt van haar vindt? Vaak zijn het onverwerkte oude emoties die hierin een rol spelen. The Journey van Brandon Bays is een mooie methode om oude zaken af te ronden en deze hun juiste plek te geven, zodat je niet meer door oud zeer geleid hoeft te worden bij de keuzes in je leven.

 

Ontdek je conditioneringen

welk gedrag heb je je in de loop van je leven aangeleerd, om aan verwachtingen van anderen te voldoen, of om simpelweg te overleven? Wat klopt werkelijk voor jou en wat is eigenlijk van anderen en hoef jij niet op je te nemen? Human Design is een revolutionair systeem dat inzicht geeft in de blauwdruk waarmee je ter wereld gekomen bent. Het geeft je inzicht in jezelf, de voor jou juiste keuzes in je leven, je relatie met anderen en je conditioneringen. Het biedt een mogelijkheid tot een diepgaande aanvaarding van wie je echt bent en meer begrip voor anderen.

Pas als je op deze manieren naar jezelf in de spiegel kunt kijken, kun je

verantwoordelijkheid gaan nemen voor wie je werkelijk bent. En hoef je dus ook niet meer de verantwoordelijkheid voor alles wat er met je gebeurt buiten jezelf te leggen. We geven onze omgeving daarmee het aanstekelijke voorbeeld dat je zo in het leven kunt staan.

 

Dan ontstaat een nieuw perspectief

We zijn in liefdevolle verbinding met ons pure zelf, met respect voor onze eigen behoeften en grenzen, en die van anderen. We kennen onszelf en kunnen daar op een volwassen en gezonde manier uiting aan geven.

In een wereld waarin iedereen zo zijn verantwoordelijkheid neemt, hoeven we niet meer in termen van schuld te denken. Dan kunnen we onze energie gaan geven aan het creëren van een liefdevolle samenleving, waarin iedereen tot zijn recht kan komen.

Michèle Mathezing

Coach

 

 

Wil je meer informatie over Human Design? Volg ons dan op Facebook

Daar delen wij veel info en nemen je graag stapje voor stapje mee op reis in de wereld van Human Design, en wat dit je op kan leveren.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Een 8 weekse online masterclass volgen in Zelfvertrouwen?
Leer in deze masterclass zelf bepalen hoe jij je voelt en laat je niet langer meesleuren in the ratrace.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!