Selecteer een pagina

Hoe vind je jouw bijdrage aan de wereld door middel van je angsten?

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Hoe vind je jouw bijdrage aan de wereld door middel van je angsten?” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10895″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Angsten hebben is niet per se een prettige, maar wel een hele leerzame ervaring. Het geeft je namelijk veel inzicht in wat jij nog niet geleerd hebt én hoe je je (spirituele) ontwikkeling verder kan ontwikkelen. Ik was laatst het boek Bronnen van Licht van Barbara Ann Brennan aan het lezen en daar ging het over angsten. De angsten die wij hebben als mensen en de positieve kant daarvan. Volgens Heyoan kan je namelijk via je angsten jouw grotere bijdrage aan de wereld vinden én uitvoeren zonder dat deze te overweldigend is. In de volgende alinea’s loods ik je er stap voor stap doorheen.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Angsten in categorieën onderverdelen

Je angsten kan je onderverdelen in een aantal categorieën, o.a. ziekte, dood, armoede, verlies, et cetera. We hebben allemaal angsten, hoe aanwezig of afwezig ze ook lijken te zijn in je dagelijkse leven. Deels zijn deze angsten drijfveren op persoonlijk gebied. Door bang voor iets te zijn, ben je meestal geneigd om dat te voorkomen, door a., b., of c. te gaan doen. Ben je bang voor ziekte, dan zal je waarschijnlijk zo gezond mogelijk proberen te leven. Je probeert gezond te eten, je sport, en je zorgt bijvoorbeeld voor een gezond emotioneel leven. Wanneer je je angsten op persoonlijk vlak opschrijft, zal je erachter komen dat veel beslissingen die je maakt gedreven wordt door die existentiële angst.

[dt_gap height=”10″ /]

“De eerste plek waar je wereldvrede kunt scheppen is thuis.” – Heyoan

[dt_gap height=”10″ /]

Je angsten op wereldniveau vinden

Je angsten kunnen ook op wereldniveau een drijfveer voor jou betekenen. Meestal zijn namelijk de angsten die je hebt op persoonlijk vlak overeenkomend met de angsten die je op wereldniveau hebt. Om verder te gaan op het voorbeeld van de angst voor ziekte op persoonlijk vlak, is bijvoorbeeld een van je grootste angsten op wereldniveau de grote vervuiling overal op de wereld. De onderliggende vraag daarvan is hoe we de wereld weer gezond maken? Deze zelfde vraag is ook de onderliggende vraag op persoonlijk niveau. Hoe krijg ik mijn lichaam (weer) zo gezond mogelijk? Door voor jezelf in kaart te brengen wat jouw persoonlijke angsten zijn en je angsten voor de wereld, zal je zien dat ze hoogstwaarschijnlijk in essentie hetzelfde zijn.

[dt_gap height=”10″ /]

Onze positieve en negatieve overtuigingen

We leven allemaal vanuit positieve en negatieve overtuigingen. Deze zitten beiden opgeslagen in je energieveld. Hoe meer je vanuit je negatieve overtuigingen werkt, hoe meer je creëert wat je juist vreest. Creëer je vanuit je positieve overtuigingen, dan creëer je juist meer vanuit je diepe wensen, je roeping. Negatieve overtuigingen zijn gebaseerd op je angsten, positieve overtuigingen zijn berust op liefde, zorgzaamheid en vertrouwen. Door zowel je negatieve overtuigingen te verwoorden als je positieve overtuigingen, krijg je een goed inzicht vanuit welke overtuiging je meestal handelt. Vervolgens kan je dan je negatieve overtuigingen omzetten in positieve overtuigingen, om niet vanuit het te kort in je leven te leven, maar juist vanuit de behoefte van liefde die je voor jezelf hebt als voor de wereld. Hieronder een tabel met voorbeelden van negatieve en positieve overtuigingen.

[dt_gap height=”10″ /]

Negatieve overtuigingenPositieve overtuigingen
Alleen als je hard werkt kan je overvloed en/of rijkdom creëren.Er is overvloed voor iedereen.
Als je niet goed voor jezelf zorgt, word je ziek.Door goed voor jezelf te zorgen, eer je het leven en de kosmos.
Je kan niet alles in het leven krijgen.Je kan je realiteit veranderen.

[dt_gap height=”10″ /]

Dus in plaats van de angst dat je ziek wordt als je niet goed voor jezelf zorgt, kan je ook handelen vanuit de gedachte dat je goed voor jezelf wil zorgen om het leven dat jou gegeven is te eren. Dit kan je dan ook weer doortrekken op wereldniveau. Ik zorg goed voor de wereld omdat ik deze planeet wil eren voor al het moois dat het heeft en ons geeft.

[dt_gap height=”10″ /]

Hoe kan ik iets bijdragen aan de wereld zonder hierdoor overweldigd te worden?

Wanneer je achter je angsten bent gekomen en vanuit welke overtuigingen jij handelt, heb je ook jouw existentiële angst kunnen vinden, bijvoorbeeld ‘ziekte’. Je existentiële angst geeft ook jouw roeping weer. De kans is groot dat je al voor een zorgzaam en/of helend beroep hebt gekozen als je existentiële angst ziekte is. Om vervolgens op wereldniveau dienstbaar te zijn geef je 10% van jouw energie aan wereldvrede op het gebied van jouw existentiële angst. Je doet bijvoorbeeld een paar uur per week vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis, geeft een paar gratis sessies per week in jouw helende expertise aan mensen die dat nodig hebben, creëert bewustzijn over recycling, of je geeft geld aan een goed doel waar je je mee verbonden voelt op dit gebied. En in plaats van dat je vanuit je negatieve overtuiging werkt, werk je vanuit je positieve overtuiging. Zo heel je jezelf en de wereld en voeg je bovendien je positieve overtuigingen aan het collectieve bewustzijn toe.

[dt_gap height=”10″ /]

Oefening bijdrage voor wereldvrede

Hoe vind je jouw bijdrage voor wereldvrede op een rijtje:

  1. Maak een lijstje van je persoonlijke angsten.
  2. Maak in een kolom ernaast een lijstje van je angsten voor de wereld.
  3. Vergelijk deze en kijk welke existentiële angst je hebt.
  4. Maak een lijstje van je negatieve overtuigingen.
  5. Schrijf in een kolom ernaast je positieve overtuigingen (met eventueel behulp van je hogere bewustzijn).
  6. Onderzoek vanuit welke negatieve overtuigingen jij handelt, en kijk of je deze kan omzetten in je positieve overtuigingen.
  7. Bedenk op welk gebied van jouw existentiële angst met 10% van jouw energie kan bijdragen aan wereldvrede waarin jij handelt vanuit jouw positieve overtuigingen.

Bron: Brennan, B.A. (1997). Bronnen van Licht. Bloemendaal: Gottmer / Becht.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Meer weten over dichter bij jezelf staan?

Kyra Vollebergh van De Nieuwe Stem biedt individuele training en coaching, maar ook workshops voor bedrijven. Neem contact op met Kyra via kyra@denieuwestem.com om samen te kijken wat zij voor jou kan betekenen. Of kom naar haar lessen ‘De Energetische Stem’ op de woensdag bij De Bewustzijn School. In haar lessen leer je jouw stem en adem als instrument gebruiken om weer contact te maken met je kern of ‘zijn’.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook of Instagram en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!