Selecteer een pagina

Hoe versterk je jouw Innerlijke Man?

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Hoe versterk je jouw Innerlijke Man?” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10365″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

In deze blog wil ik het met je hebben over je Innerlijke man. Waar staat jouw man voor? Wat zijn zijn kwaliteiten? Hij staat voor jouw denk- en daadkracht.
Mijn doel is jou bewust te maken van jouw eigen Innerlijke Familie, zodat je in staat bent om je gedrag op bewust niveau in te zetten binnen iedere willekeurige situatie.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Wat zijn de kwaliteiten van de Innerlijke man?

Ik zal een paar eigenschappen noemen, misschien herken je ze wel bij jezelf! Jouw Innerlijke man zorgt er onder andere voor dat jij resultaatgericht, doortastend, oplossingsgericht, grenzen stellend, besluitvaardig, strijdvaardig, helder en duidelijk bent. Dat jij in staat bent jouw dromen en doelen helder en duidelijk te verwoorden. Dat je het Plan van Aanpak gereed hebt, waar de juiste stappen in staan om jouw einddoel te bereiken. Dat je in staat bent om dit te bereiken zonder je af te laten leiden. En daar heb je discipline voor nodig, ook dat is een eigenschap van jouw Innerlijke man.

Hoe gaat dat bij jou? Maak jij jouw plannen waar? Ervaar jij voldoende discipline om stap voor stap door te gaan tot je bent waar je wilt zijn? Ik hoor best vaak:

“Ik bedenk van alles maar ik zet nooit de eerste stap”
“Ik begin vol enthousiasme maar ik maak het niet af”
“Ik weet niet waar ik moet beginnen”
“Ik voel het wel waar ik heen wil, maar ik krijg het niet helder genoeg om te verwoorden en daarom doe ik maar niets”

Herken jij je hierin? Dan heeft jouw Innerlijke man gewoon een beetje hulp nodig!

 

Hoe zorg je dat jouw Innerlijke man zijn doel bereikt

Door je denk- en daadkracht te versterken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door te focussen op jouw doel. Houd je doel constant helder voor ogen. Als dat werkelijk lukt zal je zien dat er als vanzelf gedachten bij je op komen die je verder helpen. Dit merk je doordat je ‘aan de gang gaat’ en de reis naar je doel lijkt als vanzelf te gaan.

Wat je nog meer (actief) kan doen om jouw Innerlijke man te versterken:

  • je administratie op orde brengen zodat er overzicht komt
  • spreadsheets voor jouw financiële jaar-, maand- en weekplanning maken
  • problemen analyseren en een oplossing daarvoor bedenken
  • jouw mening geven in bijvoorbeeld een vergadering en je mening verdedigen
  • een doel stellen. Eis iets van jezelf en zorg dat je het waarmaakt. Je kunt klein beginnen
  • bewuste keuzes maken. Schrijf redenen voor deze keuze op, zodat het helder wordt waarom je dat kiest
  • volg een leiderschapstraining
  • beoefen een krachtsport en train je spieren

 

Wat als de schaduwkant van jouw Innerlijke man het overneemt

Jouw Innerlijke man kan zich ook bij je manifesteren vanuit zijn schaduwkant. De kwaliteiten van je Innerlijke man zorgen er onder andere voor dat je in staat bent een project binnen de afgesproken tijd af te ronden of een grote sportprestatie neer te zetten. Maar deze kwaliteiten kunnen ook de overhand nemen. Dit maakt je bijvoorbeeld doordat de volgende kwaliteit opspelen arrogant, rechtlijnig, afstandelijk, hard en/of destructief.

Wat doe je dan? Als jouw Innerlijke man zich openbaart vanuit zijn schaduwkant dan heb je jouw Innerlijke vrouw nodig om hem weer op het juiste pad te begeleiden…

Hoe je dat doet? Dat vertel ik je in mijn volgende blog![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Een vraag voor Martine? Antwoorden doet ze altijd!

Martine Hamstra is gespecialiseerd in coaching, acces bars, tarrot consults en werken met ‘jouw innerlijke familie’. Op deze manier stimuleert ze mensen om hun eigen weg te ontdekken en te volgen. Meer weten: kijk op haar website EigenwegDoelbewust of kom op zondag (in de even weken) naar één van haar inspirerende lessen op De Bewustzijn School.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!