Selecteer een pagina

Het nut van affirmaties

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Het nut van affirmaties” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9725″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Gedachten zijn rare dingen. Je ziet ze niet en je kunt ze niet pakken, maar horen kun je ze wel: een voortdurende stroom in het hoofd, die soms vermoeiend of niet gewenst is en de dag van morgen kan bepalen als een ‘last’.
“Het is voor ons belangrijk om goede gedachten te hebben, want wij worden wat wij denken” – BUDDHA

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]De gedachten die we altijd hebben gedacht en de woorden die we altijd hebben gebruikt, hebben ons huidige leven en onze huidige ervaringen gecreëerd. Daarom is het belangrijk om goede gedachten te cultiveren.

[dt_gap height=”10″ /]

Gedachten beïnvloeden

Wij komen voort uit ons milieu. Door conditionering en wat wij hebben meegemaakt, hebben wij bepaalde overtuigingen. Wanneer wij ons huidige leven anders willen ervaren, zullen wij onze overtuigingen moeten aanpassen. Dat kan door het inzetten van affirmaties.

Affirmaties zijn teksten die stil of hardop worden uitgesproken, met als doel het wijzigen van een ingesleten denkpatroon. De teksten bestaan uit positieve boodschappen, die je tot nieuwe overtuigingen maakt door ze herhaaldelijk tegen jezelf te zeggen. Zo bouw je langzaam bepaalde overtuigingen om. Door zelf de gedachte actief te veranderen, zal de overtuiging veranderen. Op basis van de nieuwe overtuiging zal de oude gedachte niet meer dezelfde zijn.

 

Affirmaties in de praktijk

Stel, iemand heeft een geblesseerde enkel. Deze persoon heeft een overtuiging onder invloed van bepaalde zaken die op dat moment spelen, zoals:

  • weinig beweging
  • geen richting in het leven
  • of een verkeerde richting in het leven

Ergens in het systeem veroorzaakt dit een fysieke blokkade. Wanneer hij of zij de overtuiging wil ombuigen, kan de volgende affirmatie worden toegepast:

  • Ik ga gemakkelijk voorwaarts in het leven

Het is geen tovermiddel, maar een nieuwe manier van analyseren en bewust omgaan met gedachten, waarbij de kracht van de herhaling van cruciaal belang is; de zin een enkele keer bij jezelf opzeggen zal een diepgewortelde overtuiging niet veranderen.

 

Hoe ga jij om met jou aandacht?

Aandacht geven doet groeien. Wees alert op teveel aandacht voor ongemakken. Spreek met jezelf af: als mijn gedachten teveel gericht zijn op ongemak en negativiteit, geef ik hier geen aandacht meer aan, maar ik herhaal de bijpassende affirmatie.
De conclusie kan alleen maar zijn dat vreugdevolle gedachten leiden tot een vreugdevol leven. Deze intentie is een vast onderdeel van mijn ochtendritueel: een gezonde wandeling als de dag ontwaakt, met inzet van affirmaties.

 

Meer leuks:

In mijn teaching in De Bewustzijn School deel ik met je in mijn les “ZELFHELEND VERMOGEN VOOR EN DOOR JOU” meerdere zelfhelende technieken! Allen gebaseerd op eeuwenoude principes of natuurelementen zoals energy, water en zonlicht. Zie hieronder hoe je je kunt aanmelden voor deze les. Ik kijk uit naar onze kennismaking![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Gun jij jezelf een gezond en vitaal leven?

Tom Tichelaar is een lijfgids. Hij inspireert mensen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Dit doet hij via zijn les ‘Zelfhelend Vermogen voor en door jou’ op De Bewustzijn School, maar ook middels zijn boeken, events en consults. Meer weten? Kijk op www.tomtichelaar.nl

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!