Selecteer een pagina

31.08.2017 | blog, Online School

Het hervinden van je authenticiteit – Ralph Sweet

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Het hervinden van je authenticiteit – Ralph Sweet” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6672″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Ieder mens is uniek. Dat is iets wat iedereen wel weet. Toch is het zo dat mensen over het algemeen, naarmate ze ouder worden, vaak deels verwijderd raken van hun ‘echte ik’, de kern van wie ze zijn. Hetgeen ieder mens uniek maakt. Hoe komt dit nou en wat kun je hieraan doen? Wanneer je hierbij stil gaat staan, kom je er al vrij snel achter dat er vanaf je geboorte (en eerder) tot aan het moment in het heden tal van belangrijke factoren een rol hebben gespeeld in de vorming van wie je op dit moment bent. Positieve of gezonde factoren die bij je horen en je doen groeien, maar ook negatieve of ongezonde factoren die op wat voor manier dan ook ervoor gezorgd hebben dat ze je ‘geweld’ hebben aangedaan.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Wanneer je dichter bij jezelf wilt komen, je authenticiteit wilt hervinden, zul je al vrij snel erachter komen dat je aan het begin staat van een bewustwordingsproces. Een bewustwordingsproces waarin jijzelf de hoofdrol speelt en steeds beter zal ervaren dat je de regie over jouw hoofdrol kan nemen. Het gaat immers over jouw eigen leven en hoe jij deze wilt leiden. En zou het niet mooi zijn als je hierdoor leert minder te (hoeven) lijden?

Positieve of gezonde factoren

Positieve of gezonde factoren dragen bij aan je bewustzijnsontwikkeling en spirituele groei. Ze zorgen ervoor dat je dicht bij jezelf blijft, en de gezonde gedachten en overtuigingen die je van jezelf hebt ondersteunen je geluksgevoel en gezondheid. Gezonde gedachten dienen de productiviteit en creativiteit, ondersteunen positieve relaties, stimuleren acceptatie, versterken zelfdiscipline, geven een basis voor persoonlijke groei, en ondersteunen een open en flexibele houding t.a.v. toekomstige ervaringen.

Negatieve of ongezonde factoren

Opgroeien is ook onlosmakelijk verbonden met verschillende negatieve of ongezonde factoren die ervoor zorgen dat je op een bepaalde manier over jezelf gaat denken. Maar ook gaat voelen. Het worden overtuigingen die je van jezelf hebt. Diepe groeven in de grammofoonplaat, die elke keer in een gelijksoortige situatie hetzelfde deuntje speelt. Het niet leren ontdekken welke muziek er verder op de grammofoonplaat staat, zorgt voor een belemmering of blokkade in je bewustzijnsontwikkeling.

Stress is een begrip dat de laatste tientallen jaren steeds meer op de voorgrond is getreden bij mensen. Stress is als een katalysator voor ‘ongezondheid’, en is iets wat kan worden opgebouwd door hoe we omgaan met situaties en anderen. Bronnen van stress lopen erg uiteen, maar de meest voorkomende zijn: tijdsdruk, niets doen/geen doel hebben, zorgen maken, verantwoordelijkheid/schuldgevoelens, ouder-kindrollen, angst en onzekerheid, grenzen, verwachtingen (van jezelf en/of anderen), en een disbalans tussen denken en voelen. Met onze gedachten scheppen wij onze wereld. Vanuit gedachten ontstaan handelingen en vanuit handelingen ontstaan interacties. Wanneer je negatieve gedachten hebt, wordt alles om je heen en in jezelf ook negatief, en trekt je dit aan. Dit geeft stress. Onze gedachten beïnvloeden onze gevoelens en omgekeerd beïnvloeden onze gevoelens onze gedachten weer op een ongezonde manier. En hier ontstaan die diepe groeven, de belemmerende denkpatronen en overtuigingen. Het is als een vicieuze cirkel waarin je belandt. Om hieruit te komen, en weer te leren dichter bij je eigen kern te komen, is het van belang stil te staan…de naald even uit die diepe groef te halen….en te leren observeren wat er gaande is.

Het beïnvloeden van je gedachten

Vanaf het moment dat je besluit bewust te gaan observeren wat er gaande is, en weet wat je wilt veranderen, zul je voelen dat je zelfvertrouwen al groeit. Wanneer je bewust jezelf gaat observeren, kom je er steeds meer achter hoe je denkt, wat je voelt, hoe je reageert in verschillende situaties of in interactie met verschillende mensen, etc. etc. Tijdens dit bewustwordingsproces waarin je gaat inzien dat je misschien gedachten of overtuigingen hebt ontwikkeld die je ‘geweld’ aandoen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om deze gedachten te beïnvloeden. Wanneer er overtuigingen zijn die al een lange tijd aanwezig zijn, en waarbij de groef diep ingesleten is, kan het soms zo zijn dat het beïnvloeden van deze gedachten als een taai proces wordt ervaren. De stappen die je kunt nemen zijn:

1. Ontdekken dat je een negatieve of ongezonde gedachte hebt

2. Ontdekken of deze gedachte van jou is of van iemand anders (ouders, partner, baas?)

2. Beseffen hoe je zou willen dat deze gedachte wel is

3. Beslissen dat je de nieuwe gedachte wilt

4. Ontdekken of er belemmeringen zijn om de nieuwe gedachte te mogen hebben

5. De nieuwe gedachte inoefenen (woord, zin, beeld). Herhalen in je hoofd en/of hardop.

Wat je nog meer op weg zou kunnen helpen in het beïnvloeden van je gedachten, zijn de volgende vragen:

1. Zijn mijn gedachten/overtuigingen gebaseerd op feiten?

2. Helpen mijn gedachten mij mijn leven en mijn gezondheid te beschermen?

3. Helpen mijn gedachten mij om mijn doelen te realiseren?

4. Helpen mijn gedachten mij om mijn belangrijkste conflicten te vermijden of op te lossen?

5. Helpen mijn gedachten mij om me zo te voelen zoals ik me graag wil voelen?

 

~Ralph Sweet~

D.m.v. hypnotherapie, mindfulness en verschillende vormen van mediteren/visualiseren kun je dit gehele bewustwordingsproces aanwakkeren, wat ervoor kan zorgen dat je je authenticiteit weer sneller en makkelijker terug leert vinden. Mijn geleide visualisatielessen en de workshop ‘Zelfhypnose’ kunnen je een helpen weer de hoofdrol te spelen in je eigen leven, waarbij je weer met meer zelfvertrouwen en creativiteit je eigen leven leert leiden van de kern van wie jij bent. Kijk voor meer informatie over mijn praktijkwerkzaamheden op www.sweetharmony.nl.

Kijk voor meer informatie over het bewustzijnsbevorderend aanbod van De Bewustzijn School op www.debewustzijnschool.nl.

Sweet Harmony – Praktijk voor hypnotherapie en integrale psychosociale therapie, mindfulness, NLP en meditatielessen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
You may like this: Laat het los.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!