Selecteer een pagina

3.05.2021 | Mind Matters

Het Cadeau dat Zelfliefde heet

Zelfliefde… wat wordt er veel over geschreven. Het is blijkbaar een thema waar veel mensen mee worstelen en dat begrijp ik wel. Wanneer ik om mij heen kijk, zie ik hoeveel ons van buiten wordt aangepraat dat wij niet goed genoeg zijn. Een hele markt draait op onzekerheid en uiterlijkheden. Het was voor mijzelf ook een heel proces om te leren dat zelfliefde niet komt uit het wegpoetsen van imperfecties. In tegenstelling… door mijzelf ‘mooier’ te maken, door bijvoorbeeld van mezelf te moeten afvallen, voelde ik me alleen maar leger van binnen. Ik was blijkbaar niet goed genoeg en handelde naar dat gevoel, waardoor ik de liefde voor mijzelf alleen maar verkleinde. Misschien herken jij dit wel.

Maar wat is zelfliefde dan wel? Simpel: het is het proces waarin je leert om op jezelf te vertrouwen en te genieten van je eigen aanwezigheid. En het mooie is: hoe meer je van jezelf leert houden, hoe groter de zelfliefde wordt!

En hoe vergroot jij de zelfliefde in jezelf? Zelfliefde vergroot je door te doen wat jou voedt. Hieronder deel ik 3 tips hoe jij in het dagelijks leven meer liefde voor jezelf ervaart:

Jezelf accepteren

Zelfliefde vergroot je door jezelf te accepteren zoals je bent. Van je mooie kanten en je
leerpunten. Het is de realisatie dat je al waardevol bent. Het is helemaal niet erg dat jij nog dingen hebt om te leren. Daarvoor zijn wij ook hier op deze mooie aarde. Maar door je leerpunten in liefde te bekijken, schep je de ruimte om aan jezelf te werken. Hierdoor krijg je meer waardering voor jezelf, wat weer zorgt voor een groter geluksgevoel.

Verbinding met jezelf

Een lekker warm bad, een wandeling of een (hart start) meditatie… Liefde is zacht en zorgzaam. Je vergroot de liefde voor jezelf door goed voor jezelf te zorgen en te ontspannen. In een ontspannen staat is het makkelijker om contact te maken met jezelf en in verbinding te komen met je hart. Het hart is het centrum dat jou verbindt met de bron van liefde in jou: je Ziel. Door jouw Ziel te voelen, voel je vertrouwen, voel jij je krachtig en gesteund om helemaal in jouw lichaam aanwezig te zijn. Je leert jezelf te zien. Te voelen. Vanuit je lichaam, keer je weer terug naar je hart. Door de liefde in je hart te voelen, wordt de liefde vergroot. En vergroot jij jezelf. Hoe mooi is dat?

Doen waar jij blij van wordt

Schilderen, fietsen, keihard dansen en zingen op je favoriete muziek… Door te doen waar jij blij van wordt, maak jij plezier met jezelf. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en dus ook liefde voor jezelf!

Zelfliefde is het grootste cadeau dat jij jezelf kunt geven. Het opent je hart, waardoor jij groot wordt en gaat stralen. Je groeit als mens en maakt keuzes die de liefde voeden. Hoe meer zelfliefde, hoe makkelijker je de liefde van anderen kunt ontvangen. En hoe meer jij kunt ontvangen, hoe meer liefde jij kunt geven. Halleluja voor de zelfliefde!

In Liefde,

Joanne

Toen ik van mezelf begon te houden,
verlangde ik niet langer naar een ander leven
en zag ik dat alles in de wereld om me heen
een uitnodiging is om me te ontwikkelen.
Nu weet ik: dat is groei.
Toen ik van mezelf begon te houden,
begreep ik dat ik altijd op het juiste moment op de juiste plek ben
en dat alles gebeurt op precies het juiste moment.
Ik kan dus rustig zijn.
Nu weet ik: dat is zelfvertrouwen.
Toen ik van mezelf begon te houden
zag ik in dat mijn gedachten met me aan de haal kunnen gaan
en me een naar gevoel kunnen geven.
Maar toen ik mijn hart liet spreken, werd mijn geest een waardevolle bondgenoot.
Nu noem ik deze verbinding: de wijsheid.

Uit: “When I loved myself” door Kim McMillen

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!