Selecteer een pagina

Het belang van jouw waarheid spreken

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Het belang van jouw waarheid spreken” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”11664″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Vaak niet zeggen wat je eigenlijk vindt of voelt is voor veel mensen de standaard geworden zonder daar per se bewust van te zijn. Ondanks dat het misschien niet altijd even makkelijk is om je vrij te uiten is het voor je lichaam, geest, en ziel belangrijk om dat wel te doen.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Express yourself!

Alles in jou stroomt. Je bloed, je energie, de zuurstof die naar binnen gaat en het koolstofdioxide die weer je lichaam verlaat. Sommige stromingen zijn circulair, andere geven en nemen. En hetzelfde geldt voor informatie waarin een balans tussen input en output een goed streven is.

Wanneer je over het algemeen of in een gesprek niet zegt wat je vindt of voelt, dan laat je de energie niet stromen. Dat kan af en toe, en soms is het zelfs een wijzere beslissing om je op dat moment niet vrij te uiten. Maar zeg je vaker liever niks of houd je liever je ideeën voor je, dan zal je op een gegeven moment gestagneerde energie gaan krijgen. 

“Speaking from the heart may be difficult, but your being will be forever grateful.”

[dt_gap height=”8″ /]

Wat gebeurt er als je jezelf niet uit?

Wanneer je je niet uit maar wel eigenlijk die behoefte hebt, sta je niet op voor jezelf, en dus maak je jezelf kleiner. Wanneer je dingen kleiner drukt, kan het niet stromen en krijgt het niet de ruimte. Jouw ruimte leren innemen zorgt ervoor dat je blijft stromen en dat je jouw ware grootte gaat innemen en ‘zijn’, en dat doe je onder andere door jouw waarheid te delen op een liefdevolle manier.

Net als iets nieuws leren, doe je ook dit stapje voor stapje. Je ervan bewust worden op de momenten dat je niet jouw waarheid spreekt is al een grote stap. En daarna begin je eerst met de wat meer onbenullige dingen. Hoe vaker je het doet, hoe meer vanzelf het zal gaan, tot je ineens er iets uitfloept wat je anders nooit zo maar had gezegd.

[dt_gap height=”8″ /]

Korte oefening: jezelf uiten

Als je een keer je niet vrij kan uiten, is het handig om dat later alsnog te doen. Dit kan je het beste doen in een kamer of plek waar je alleen bent en je veilig voelt. Iedere emotie gaat vaak gepaard met een andere beweging en stemoefening. Zo kan je als je verdriet voelt en deze niet eerder wilde uiten of het lukt niet om er uiting aan te geven via deze oefening dit opzoeken en er klank aangeven.

  • Houd je armen vast alsof je een baby in je armen hebt liggen.
  • Beweeg langzaam je armen heen en weer, net zoals je met een baby zou doen.
  • Maak contact met je verdriet en stel je eventueel voor dat het verdriet als een baby in je armen ligt.
  • Ga dan zachtjes je verdriet toezingen of neuriën, zoals je ook voor een baby of kindje zou doen die verdrietig is.
  • Als je niet weet wat je moet zingen, zing je een slaapliedje en anders laat je vanzelf de klanken stromen die in je opkomen.
  • Laat je meedeinen door het zachte wiegen van je armen en je lichaam en de klanken van je stem.
  • Doe dit een paar minuten.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil jij jezelf leren uiten?

Kyra Vollebergh van De Nieuwe Stem biedt individuele training en coaching, maar ook workshops voor bedrijven. Neem contact op met Kyra via kyra@denieuwestem.com om samen te kijken wat zij voor jou kan betekenen. Of kom naar haar lessen ‘De Energetische Stem’ op de woensdag bij De Bewustzijn School. In haar lessen leer je jouw stem en adem als instrument gebruiken om weer contact te maken met je kern of ‘zijn’.

Meer lezen van Kyra? 

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook of Instagram en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

north pole light

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!