Selecteer een pagina

22.08.2017 | blog, Online School

Helderheid over Helderheden 2/2 – Chantal Bakker

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Helderheid over helderheden 2/2 – Chantal Bakker” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6080″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vragen:

‘Hoe maak jij nou contact met je spirit guidance?’ en
‘Waar begon het mee?’ of ‘Hoe herkende je dat je dit kon?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Eigenlijk wist ik daar zelf niet eens bewust antwoord op, het gebeurde gewoonweg. Niet dat het altijd even normaal voor me is geweest als nu, maar dat is weer een ander verhaal, misschien wel voor een volgende artikel.

Het is in ieder geval niet iets wat ik kan of wat ik doe, het is iets wat door me heen beweegt. Maar hoe dan? Gelukkig kwam het universum gauw met de juiste benodigde informatie, zoals altijd als ik ervoor open sta.

In deel één van dit artikel heb ik het gehad over helderzien, helderhoren en heldervoelen. Deze keer komen de gaven helderweten, helderproeven en helderruiken aan bod.

Helderweten

De eerste keer dat ik zwanger was, merkte ik op dat ik ineens gewoon dingen WIST. Ik had dat mijn hele leven al, maar op dat moment was het zo overduidelijk aanwezig. Alleen wist ik niet hoe of waarom ik het wist, laat staan waar het vandaan kwam. Ik WIST het gewoon. Het is lastig uit te leggen in gesprekken met anderen, helemaal toen ik het net ontdekte. Het is immers ook mijn eigen waarheid, en daarvoor kan je geen bevestiging krijgen van een ander. De boodschappen kwamen immers naar mij toe. Het werd dus al direct mijn uitdaging om te blijven staan voor wat je WEET dat waar is, en de komst van mijn kindje hielp me daarbij door moederinstict.

In mijn tweede zwangerschap kwam ik zelfs in een diepere laag hiervan terecht. Ik wist al dat ik een dochter kreeg voordat ze überhaupt fysiek verwekt was. Ook wist ik de precieze datum waarop de bevalling van start zou gaan en de volgende dag waarop ze ter wereld zou komen. Dit is alweer ruim een jaar geleden, in de tussentijd heb ik dit immens kunnen ontwikkelen en vooral zelfvertrouwen kunnen vergaren om te kiezen voor de stem van mijn intuïtie in plaats van die van mijn mind en/of andere mensen.

Helderproeven

Ooit meegemaakt dat je iets al kon proeven voordat het daadwerkelijk in je mond zat? De eerste keer dat dat mij overkwam, was ook in mijn tweede zwangerschap (ja ja, de komst van mijn kinderen heeft een hoop aangewakkerd en losgemaakt. En nog steeds). Ik wist precies wat mijn lichaam en mijn baby nodig hadden, omdat ik het al van tevoren had geproefd. Ook was het handig als aanwijzing voor waar ik naartoe moest vanwege de smaak die zich aandiende in mijn mond. Zo proefte ik bijvoorbeeld laatst cafeinevrije soya Caffè mocha van de Starbucks. Ik wist toen dat ik een beroep moest doen op mijn helderziendheid om erachter te komen bij welke franchise ik moet zijn. Het is namelijk best mogelijk dat ik niet eens de koffie daadwerkelijk hoef te nuttigen, maar dat ik naar de juiste plek op het juiste moment ben geleid voor een bepaalde interactie of sign.

Helderruiken

Dit heb ik eigenlijk alleen ervaren toen mijn opa overleed. Op dat moment was ik 18 jaar, en wist niet wat me overkwam. Een paar dagen nadat zijn ziel zijn lichaam had verlaten, bracht ik een paar nachten door bij mijn oma. En ik hoorde steeds geklop op de kastdeur waarachter zijn eigen spullen lagen. Pas toen ik rook rook kon ik beginnen met toe te geven dat hij het was, zich begevend tussen zijn aardse bezittingen. Dus praatte ik met hem, zonder dat ik hem letterlijk kon zien. Ik vertelde hem dat hij zich vrij kon bewegen door de ruimte heen, omdat hij geen stoffelijk lichaam meer had. Sindsdien heb ik geen geklop meer gehoord. Tenminste, niet op die deur…
Ook ruik ik soms nog de parfum die Mimi (Femme) droeg, wetende dat ze me helpt herinneren aan haar aanwezigheid, haar liefdevolle steun.

Uiteraard ben ik heel nieuwsgierig naar hoe jij dit ervaart. Had/heb je vermoedens van het bezitten van gaven? Roept deze beschrijving van de helderheden herkenning bij je op? Zou je meer helderheid willen om er met meer zelfvertrouwen mee om te kunnen gaan? Dan raad ik je aan om begeleiding te vinden die het beste bij jou past en daarom ook het beste in je naar boven haalt. Voor iedereen is de connectie met de spirituele wereld en de ontvangst van berichten daarvandaan een heel andere beleving. Uiteindelijk weet jij diep van binnen het beste wat JOUW waarheid is, en dat is hetgeen waarmee je anderen kunt inspireren.

~Chantal Bakker~

FemmeChantal, intuïtieve expressie en begeleiding. Chantal vertaalt in deze huidige levenservaring o.a. de rol van moeder, schrijfster en spiritueel coach, allemaal als onderdeel van haar zielsdoel. Het allerbelangrijkste vindt zij de verbinding met de authentieke Zelf, en van daaruit zowel creatie als connectie met anderen. Met haar is alles bespreekbaar, dus voel je vrij om contact op te nemen.
via haar website of Facebookpagina, waar je haar ook kunt volgen.

 Schrijf je ook in voor haar Engelstalige nieuwsbrief Soulful Updates om toegang te krijgen tot haar speciale Facebook groep,
waar zij zowel inspirende posts plaatst als live mini readings en Q&A sessies doet.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Chantal’s vorige artikel: Helderheid over helderheden 1/2

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!