26.06.2017 | blog, Online School

“Heb je een nieuwe headset?”…“Nee, een nieuwe Mindset” – Eva Fabius

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”“Heb je een nieuwe headset?”… “Nee, een nieuwe Mindset” – Eva Fabius” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5915″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

“Ik heb gewoon voor mezelf besloten dat ik samen met mijn ex de állerbeste vader en de állerbeste moeder wil zijn voor Mathijs. Ook al gaan wij samen niet verder”.  WOW – WAT KRACHTIG. Dat is wat ik dacht.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Het was naar aanleiding van een fijn gesprek met een leuke moeder. Een moeder die voor de tweede keer ‘uit elkaar was gegaan’. Dit keer had zij zich zó sterk voorgenomen om – los van elkaar – de leukste ouders voor hun zoon te zijn, en te blijven.

En het vreugdevolle nieuws is: dit lukt hen. Al een aantal jaar.  Beide ouders kwamen samen liefdevol hun zoontje van schoolreisje ophalen. Los van elkaar en toch verbonden door twee fijne armpjes van hun zoontje Mathijs. En dit alles ging niet altijd zonder slag of stoot natuurlijk. Dit vraagt wat van de moeder. En dit vraagt wat van de vader. Allebei doen ze het hartstikke goed. Het is heel krachtig van deze moeder dat zij destijds deze wens zo helder voor zichzelf heeft geformuleerd. Zij stelde dit als doel. Dit was haar visualisatie. Je zou kunnen zeggen dat zij een ‘mindset’ voor zichzelf had geformuleerd. En het mooie is dat als je zoiets doet, je jouw gedrag en keuzes telkens kunt toetsen aan deze mindset. Ofwel: Brengt dit gedrag mij verder van mijn doel? Of past het binnen mijn visualisatie om de beste ouder voor ons kind te willen zijn? En een tip: blijf bij jezelf. Je hebt immers alleen grip op jóuw gedrag en jóuw gedachten.

“Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal”, Albert Einstein had dat ook al door.

Er bestaat een model dat stelt dat je in drie simpele stappen je wensen de beste kans geeft. Ik heb het hier over de Creatiespiraal van Marinus Knoope. Hij licht zijn model toe aan de hand van een sprekend voorbeeld van een appelboom. ‘Want’, zo stelt hij, ‘zoals er voor een appelboom een natuurlijke weg bestaat van bloesem naar oogst, waarbij ieder seizoen zijn eigen optimale condities kent, zo bestaat er ook voor mensen een welbepaalde weg voor het realiseren van wensen, waarbij iedere fase optimale condities kent’.

En alweer goed nieuws: je hebt wél invloed op de condities voor je wensen. Deze kun je beïnvloeden door:

#1 Positieve gedachten – vul je hersenen met positieve gedachten, en formuleer je wensen positief. Je schrijft wat je wél wilt, omdat je brein het woordje ‘niet’ niet kent en daar moet juist geen aandacht naar toe gaan

#2 Visualiseren – een voorstelling maken van je wensen

#3 Loslaten – vertrouw op wat er gebeurt

Meer leren over hoe jij jouw wensen reële kansen geeft? Het komt uitgebreid aan de orde in de workshop ‘SCHEIDING, OF LIEFDESCRISIS, ALS GROEIKANS’.

In ‘de weken van reflectie neem ik je in 6 weken mee met zes mooie thema’s. Het brengt je veel inzichten en praktische handvatten, er zullen veel kwartjes vallen. Dit doen we in een veilige setting – max 5 –  op een fijne plek in Amsterdam, in hartje de Pijp. Ook kan je deze weken 1:1 doorlopen. Zie voor meer info: http://kindindeknel.nl/scheiding-als-groeikans/.

~Eva Fabius~

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
You may like this: De Liefdevolle Alfa.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]