Selecteer een pagina

4.08.2022 | blog, Mind Matters

Hearing your Soul Whispers

God is busy en hij is nog nooit zo busy geweest als nu.

Ja, jij bent Godzelf. Het universum, het licht. En Godzelf is totaal in beslag genomen met alles wat de maatschappij maar constant aanbiedt. Je hebt jezelf wellicht verloren in een eindeloze donker en zuigend gat dat scrollen heet op social media. Het consumeren van alle berichten continu, bewegend en dan weer stilstaand. Pulserend of dansend. Felle kleuren of tones van de aarde. Ja, alles komt voorbij op dat kleine schermpje.

Ook als je je daarvan weet te bevrijden is je mind zo ongeremd geworden dat je gedachten niet meer te temmen zijn. Onbewust en bewust ga je ze van binnen allemaal af, gedachten die zo ver weg van je staan. Van je waarheid. Van je heiligheid. Van je onvoorwaardelijke liefde die jij bent. Gedachten als: ‘zij of hij is veel beter, mooier, verder, en rijker dan ik’. ‘Ooh, die kan nog wel op vakantie.’ Of ‘moet je nou eens zien wat zij/hij met cosmetische ingrepen heeft laten doen’. Je veroordelende kant wordt gevoed. De separatie wordt gevoed en het liefdeloze wat je er zelf allemaal uit hebt gefilterd wordt uitvergroot van binnen. Binnen de kortste keren druk je je scherm weg van al die informatie en ga je je vrienden, vriendinnen of familie bellen om te vertellen, stilletjes of luid, wat je nu allemaal wel niet gezien hebt over persoon x.

Je mind is verzwakt, verward en afgesneden van de grootste bron waar we oneindig uit mogen tappen; ons hart en ziel. Dat doet pijn. Het doet ons pijn om zoveel met social media bezig te zijn, omdat we het simpelweg niet kunnen registreren. Het is teveel voor onze geest en lichaam om allemaal te kunnen verwerken.

Dan heb je de andere velden van leven nog, zoals je werk. We hebben het zo druk. We zijn zo enorm bezig met bezig zijn. Zelfs nu ‘in vakantie’ zijn we allemaal bezig met dingen zien, bekijken, scrollen, boeken lezen, stiekem toch de mail bijhouden, reizen op vakantie zelf, hiken, sporten of dansen en verdoofd worden door drankjes op het strand, voor de tent of in je huisje. Druk. We zijn zo ontzettend druk en occupied voor datgene waardoor we leven; onze ziel. We horen haar niet meer in de stilte fluisteren en ons zachtjes bij de hand nemen, om ons te laten meevoeren naar een wonderbaarlijk leven zonder stress en gevuld met liefdevolle intenties voor onszelf en de hele wereld.

Op zoek naar stilte

Als we alles eens neer of weg zouden leggen op verschillende momenten op de dag, zodat we langzaam steeds meer bewegen naar een Soul-led life. Niet alles in één keer weg of totale onthouding, nee, langzaamaan de raampjes in je mind openzetten voor lucht en licht. Voor ruimte om te leren genieten van je eigen mooie gezelschap. Dat gebeurt niet in één nachtje, maar vele momenten van dat worden wel steeds groter. Wijder. Jij wordt weidser en ruimtelijker. Je krijgt de afstemming met jezelf terug die jou naar de kern van je hart leidt, waardoor je voelt hoe waardevol je bent, en je energie, aandacht en aanwezigheid niet zomaar meer deelt met iedereen en op social media. Je opent je steeds meer naar die ruimte en lucht omdat het gewoonweg zo goed voelt. Je gaat woord geven aan je verlangen en die verlangens voelen en horen wij in stilte. Rust. In een ruimte die gevuld is met niks. Hierdoor gaan de acties die wij vanuit ons binnenste willen vormgeven alleen maar bijdragen aan alle facetten van ons leven. De stilte opzoeken of de drang – schreeuw van je telefoon te laten gaan kan een veeleisende practice zijn in het begin en het kan ook makkelijker. Sneller. Om die verbinding met je Hart en Ziel te versterken en met toewijding uit te breiden zodat je de Whispers of your Soul duidelijk kan voelen op de dag. 

Transcendent Reizen

Mijn one-to-go tip is en zal altijd zijn: Transcendent Reizen.
Transcendent reizen is de verbinding met ons bovennatuurlijke zelf, onze Ziel en om heel verankerd te zijn in ons lichaam. Spreekwoordelijk gezien laten we onze penthouse -mind zakken naar ons hele lichaam. TR (afkorting van Transcendente Reizen) is een zeer lichamelijke oefening. Door middel van de Breathwork die eraan voorafgaat, komen we diep in ons lichaam. Het mooiste van dit alles is dat we onze mind verweven met het ritme van ons hart. Dat heet coherentie. Onze mind krijgt dezelfde coherence van ons hart. Dat brengt ons gelijk in een diepe ontspanning en hogere staat van bewustzijn.

Door deze alignment openen we ons naar onze Ziel en met de juiste begeleiding van muziek, binaural beats, isochronic tones en stem maak jij een diep transformatieve reis. Waarin jij diepgewortelde overtuigingen loslaat, de magie van een stromend lichaam ervaart en boven dat alles leert te luisteren naar je hart en Ziel. Door de verhoogde staat van bewustzijn en de reizen die jij maakt, maak je van ‘onzichtbare’ uiteindelijk vanzelf het zichtbare. Dat kan ander werk inhouden, afscheid nemen van personen die niet meer goed bij je passen, andere interesses waar jij je creatief kan laten gaan, een ander huis zijn en een andere manier van leven.

Je merkt dat je anders gaat denken, liefdevoller en niet zo druk meer in je hoofd, je voelt dat je lichaam zich steeds sneller kan ontspannen en dat je luistert naar je lichaam wat goed voelt voor jou en wat niet. En boven dit alles; je hoort The Whispers of Your Soul luid en duidelijk in je dromen, op straat en in de keuken. Je krijgt er steeds meer behendigheid in en dan komt er een moment, een klik, en voel je in alles dat dat waardoor jij je leven leeft, duidelijk vanuit je ziel en je hart zijn.

Je bent vrij.

Ik heb een gloednieuw album ‘The Collection’ gelanceerd met: 16 Transcendente Reizen met binaural beats, waarvan 8 met breathwork oefeningen om nog dieper te zakken in je ervaring.

Benieuwd naar The Collection vol. I en klaar om the Whispers of Your Soul te horen? Je kan het volledige album aankopen via HIER .

In liefde,
Marieke van Meijeren

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!