Selecteer een pagina

20.10.2020 | Moon, Soul searching

De Heilige Dag die overal gevierd wordt | Halloween

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”DE HEILIGE DAG DIE OVERAL GEVIERD WORDT | 31 oktober” title_size=”h2″ title_color=”custom” custom_title_color=”#000000″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”48505″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Halloween ken jij waarschijnlijk o.a. als het ‘spooky’ verkleedfeestje dat uit de VS komt. Maar Halloween heeft een heilige en hele oude oorsprong. De naam Halloween is afgeleid van: Hallow-e’en ‘All Hallows Eve’, in het Nederlands: Allerheiligen avond, maar gaat way back naar de Inheemse volkeren uit Amerika, Boeddha in Myanmar en de Romeinen.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]POMONA | DE GODIN VAN VRUCHTEN EN OOGST

Nog ver voor de ‘Allerheiligen avond’ vierden de Romeinen ‘Pomona’. Pomona is de Romeinse Godin van de vruchten en haar dag vond plaats rond 1 november. Op deze dag werd zij geëerd, gevierd en brachten de Romeinen offers om steun te vragen voor de winter.

 

SAMHEIN | OUD & NIEUW

De Kelten vierden een soortgelijke dag, maar zonder een Godin. Zij vierden het nieuwe jaar op 1 november, wanneer de oogst van het ‘afgelopen jaar’ binnen was voor het komende jaar. 31 oktober, ‘oudjaarsdag’, noemden zij Samhain. Op deze dag is de opening tussen de aardse en spirit wereld een stukje meer geopend en zij vierden deze dag met het Licht om het duister te laten verdwijnen en ‘boze’ Spirits terug naar het donker te drijven.

 

DRUÏDS | OPENING NAAR DE SPIRIT WORLD

De Druïden hadden een soortgelijk Heilige dag, waar 31 oktober de dag was met het meeste donker. De officiële aankondiging van de winter en wanneer de Spirit wereld het dichtste bij is. Is natuurlijk geen toeval dat de Kelten dit hebben overgenomen en verder uitgebreid.

 

ALLERHEILIGEN DAG | CHRISTENEN

Fast forward naar de periode dat het Christelijke geloof opkwam. 31 oktober, 1 en 2 november bleven heilige dagen. Maar voor de Christenen veranderde het van focus. De dag van de Allerheiligen kwam op; de dag dat alle Heiligen worden herdacht en geëerd. Wederom hebben de oude culturen invloed, door hun kijk op de aardse en spirit wereld. De ‘sluier’ is een stukje gelift en er is een opening om hier directer contact mee te maken.

 

DIA DE LOS MUERTOS | DAG VAN DE DODEN

Dit zien we weer terug aan de andere kant van de oceaan in Mexico: Dia de los Muertos. De Mexicaanse cultuur heeft veel invloed gekregen van het christelijk geloof en de Allerheiligen Dag wordt daar nog steeds gevierd. Hier staat het bekend als ‘de dag van de doden’, een feestdag waar de overledenen worden gevierd. Maar deze dag heeft een veel grotere invloed van de Meso-Amerikaanse natives gekregen. De inheemse volkeren, Azteken, Mayas en Incas, vereerden hun voorouders gedurende de maand augustus/september. Door de komst van de Spanjaarden is deze dag verplaatst naar oktober.

 

THADINGYUT | BOEDDHAS TERUGKEER

Laten we ook nog even kijken aan de andere kant van de wereld in Azië, want overal ter wereld markeert deze dag iets bijzonders.

In Myanmar wordt rond 31 oktober-2 november de volle Maan dag Thadingyut gevierd: het festival van het Licht. Maya, de moeder van Boeddha, stierf een week nadat Boeddha was geboren. Ze werd herboren in de Trayastrimsa-hemel als een god genaamd Santusita. Om zijn moeder te eren, steeg Boeddha op naar de Trayastrimsa-hemel en predikte drie maanden lang.

De volle maan in Thadingyut markeert Boeddha’s terugkeer naar de aarde. Thadingyut wordt het lichtfestival genoemd, omdat de volgelingen van Boeddha hun huizen en tempels verlichtten om de terugkeer van Boeddha te markeren.

 

DE SLUIER IS GELIFT | HEILIGE DAG

Zo zijn er nog veel meer oude en nieuwe culturen die rond 31 oktober een Heilige Dag vieren. Maar als we alle namen, invalshoeken en culturen loshalen, één ding verbindt al deze feesten: 31 oktober is een Heilige dag waar de opening naar de Spirit Wereld groter is en het Licht wordt gebruikt als begeleider van de Spirits. De een drijft met het Licht Spirits weg, de ander gebruikt het als begeleiding van Spirits en Heiligen.

Met zekerheid kan worden gezegd dat 31 oktober op 1 november een Heilige dag is. De dag dat de Spirit Wereld op ‘arms reach’ is. De dag waar we met onze 3D ‘werkelijkheid’ nog dichterbij staan bij 5D+ werkelijkheid.

 

Een dag van Licht.

Een dag van transformatie.

Een dag om te vieren.

 

En hoe vier jij deze dag? Ga je dit jaar er bij stilstaan en voelen wat voor energie er beschikbaar is? Deze Heilige dag in 2020 is een hele bijzondere. Omdat er ook nog eens een Volle Maan is: The Blue Moon, tweede volle maan van de maand oktober. Het is heel zeldzaam dat deze twee dagen precies op elkaar vallen, dus er belooft heel veel unieke energie in de lucht te hangen. Maar daarover meer in de volgende blog. Dan duiken we dieper in op deze speciale volle maan.

Keep you posted!

In Liefde,

Nina Omeragic-Dokic[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_cta h2=”De Transformerende Transcendente Reis van het jaar op 31 oktober” h2_font_container=”color:%23ffffff” h2_google_fonts=”font_family:Italiana%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” h4=”Join de online live class!” h4_font_container=”color:%23ffffff” h4_use_theme_fonts=”yes” shape=”square” style=”custom” add_button=”bottom” btn_title=”GET YOUR TICKET” btn_style=”gradient-custom” btn_gradient_custom_color_1=”#ffffff” btn_gradient_custom_color_2=”#8659c1″ btn_gradient_text_color=”#000000″ btn_align=”center” use_custom_fonts_h2=”true” use_custom_fonts_h4=”true” custom_background=”#5d369b” custom_text=”#ffffff” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fdebewustzijnschool.nl%2Fproduct%2Ftransformation%2F|title:TRANSFORMATION%20HALLOWEEN%20EDITION%20%7C%20Online%20Full%20Moon%20Special||”]Twee volle manen in één maand zijn zeldzaam en dat het exact valt op Halloween is nog zeldzamer. Dat betekent vanuit Energie dat het een High Frequency dag is, waarbij er in het donkerte heel veel licht is en de ‘andere wereld’ nog dichterbij.

Je kan sneller en makkelijker intappen in je Spirituele Gaves, Energiewerk en Helingswerk doen. Je kan dieper tappen in je Ziel en er verbinding mee maken om je Ultieme Leven te creëren, communiceren met je Beschermengelen en connecten met het Veld, Universum, Licht, God, call it what you want!

Het universum nodigt je NU uit om terug te keren in de verbinding met je Ziel, door middel van je Hart. Het centrum waarmee je ervaart dat je meer bent dan alleen ‘maar een mens’. Deze Halloween Special is voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen en (dieper) ontwaken naar het Licht. Je eigen Licht en het collectieve Licht. Je leert werken met de Energie die op het moment speelt.

Tijdens de Online Class “TRANSFORMATION” op deze dag maak je een Diepe en Lichte Transcendente Reis met Marieke van Meijeren, Lightrider en Energiewerker. Zo verbind je in de diepte van je Hart en werk je samen met jouw eigen Ziel om te reizen naar het universum.

Daarnaast geeft Marieke ook een Talk en is er ruimte voor jouw ingebrachte vraag. Tijdens de Talk en Q&A van Marieke leer je hoe je met het Universele Licht werkt en hoe jij je eigen Healing Abilities voor jezelf kan gebruiken en voor het grotere geheel.[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!