Selecteer een pagina

Geluk en het genot van gebalanceerd rijden

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Geluk en het genot van gebalanceerd rijden” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”11082″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Hoe staat het met jouw ‘rijgedrag’ in je leven? Geef je regelmatig teveel gas, lees dan hieronder hoe je weer kunt genieten van jouw reis. In mijn laatste podcast vertelde ik dat de sleutel tot geluk in vertraging ligt.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

De psychologische component van geluk

Psychologisch gezien hangt ons geluk veel meer af van onze verwachtingen dan van onze omstandigheden.We zijn tevreden als de realiteit overeenkomt met onze verwachtingen. Echter, als onze omstandigheden sterk verbeteren, zorgt dat voor torenhoge verwachtingen en niet voor een evenredig gegroeid geluksgevoel.

[dt_gap height=”8″ /]

De biologische component van geluk

Biologisch gezien wordt geluk bepaald door onze biochemie, met name de stofjes die zorgen voor sensaties van genot en pijn.

Bestaat geluk dan puur en alleen uit genot en de afwezigheid van pijn?
Epicurus en de hedonisten vonden van wel. Het is alleen jammer dat aangename gevoelens vrij snel vervagen en vroeger of later veranderen in onprettige sensaties. Helaas werkt genot verslaving in de hand; ook hier passen de verwachtingen zich aan de omstandigheden aan en wordt de kick van de nieuwe uitdaging al snel alledaagse saaiheid. Boeddha zegt niet voor niets dat het najagen van aangename sensaties in wezen de bron is van alle leed.

[dt_gap height=”8″ /]

De weegschaal van stress en verveling

Stel je een weegschaal voor met aan de ene kant stress en aan de andere kant verveling. De meeste mensen schieten heen en weer tussen deze twee uitersten, met als gevolg dat ze met beide even ontevreden blijven.

[dt_gap height=”8″ /]

Hoe kom je in balans?

Om in balans te komen kun je natuurlijk psychiatrische medicatie gaan slikken. Een stijgend percentage van de bevolking doet dit, niet alleen om ontwrichtende geestesziekten te verlichten, maar ook om depressies en incidentele dips te verhelpen. Deze biochemische oplossing komt neer op het ontwikkelen van producten en behandelingen die mensen een oneindige stroom aangename gevoelens geven, zodat we nooit meer pijn hoeven te ervaren.
Elk jaar lijkt onze tolerantie voor onaangename gevoelens af te nemen en ons verlangen naar prettige sensaties toe te nemen. In onze kapitalistische maatschappij staat geluk gelijk aan genieten.

Boeddha pleit er juist voor om onze hang naar aangename gevoelens in te perken, zodat ze niet ons hele leven beheersen.
Je kunt jezelf aanleren om nauwlettend te volgen hoe allerlei sensaties opkomen en weer wegebben, als wolken die voorbij drijven. Zo leer je die sensaties te zien voor wat ze zijn; luchtige vibraties waar je niet meer achteraan hoeft te jagen. Want wat heeft het voor zin om achter iets aan te hollen wat net zo snel verdwenen is als het verscheen?

[dt_gap height=”8″ /]

Holistisch in balans komen met ademtherapie

Een meer duurzame en holistische manier om in balans te komen is ademtherapie. Met de verbonden ademhaling kom je vanzelf in de vertraging, kom je vanzelf in het NU zodat je net als Boeddha de waarnemer ontmoet achter de voorbijvliegende wolken van sensaties.
Zo komt jouw biochemische industrie op een natuurlijke manier weer tot rust en kun je vanuit het gulden midden gas geven of remmen waar nodig.

Ik wens je bewustzijn toe op jouw rijgedrag. Als je constant aan het jakkeren bent, las dan een pauze in om adem te halen. Mocht er meer nodig zijn dan één diepe ademteug om in balans te komen, dan ben je van harte welkom op de even donderdagavonden in de Bewustzijnschool, voor een volledige Ademreis.

Rijd veilig, relaxed en proactief de komende maand.

Francis van de Wiel
Ademcoach en motorrijder

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil je ook meer vrijheid ervaren in jouw leven?

Francis van de Wiel is ademcoach en verzorgt op donderdagavond van 21:00 – 22:30 uur een les ademreizen bij De Bewustzijn School. Een mooie manier om te ontdekken hoeveel vrijheid ‘adem’ je kan geven. Schrijf je in via het lesrooster of kijk voor meer informatie op haar website

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook of Instagram en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!