Selecteer een pagina

Een leven lang leren

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Een leven lang leren” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”14185″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Een aantal jaar geleden was geluk nog een zweverige term. Nu kan je bijna geen website, krant of tijdschrift openslaan en het gaat over geluk, happiness of meer plezier in het leven. Zo zweverig is geluk kennelijk niet meer. Bovendien, geluk kan je prima concreet maken. Jij kan namelijk heel goed een cijfer geven aan jouw eigen geluk, toch?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Pensioeneindstreep

Er is heel veel veranderd de afgelopen jaren op de arbeidsmarkt. De generatie van onze ouders (babyboomers) ging werken bij een bedrijf en daar haalde ze dan ook via vele jubilea en een gouden pen de pensioeneindstreep. Van baan wisselen was een zeldzaamheid. Deze generatie was blij met werk en deed alles om deze baan te behouden. Er moest geld worden verdiend voor eten en een fijn gezinshuis om in te wonen.

[dt_gap height=”8″ /]

Meer beweging rondom geluk

Inmiddels is er meer beweging rondom werk en geluk. De huidige generatie kan veel meer kiezen uit werk en verschillende banen. De welvaart is ook veel hoger zodat de primaire drijfveer is veranderd. Er is meer aandacht en ruimte voor ontplooiing. De regering heeft het momenteel ook over een ‘Een leven lang leren’. Hoe ziet dat er dan uit?

[dt_gap height=”8″ /]

Dieper niveau

Iedereen creëert zijn eigen leven op basis van de keuzes die je zelf maakt. Je ziet om je heen dat de behoefte bestaat om op een dieper niveau te willen leren. Steeds andere dingen doen, ervaren en leren. De huidige millennials generatie is op zoek naar een baan die bij ze past en waar ze blij van worden. Je ziet ook veel die verschillende banen hebben vanwege die variatie of behoefte aan continue ontwikkeling.

[dt_gap height=”8″ /]

Golfbewegingen

Het is goed dat er meer aandacht voor werkgeluk is. Het is de verantwoordelijkheid van ieder persoon. Deze beweging is ingezet op de arbeidsmarkt en dus lastig te stoppen. Het leven gaat sowieso in golfbewegingen en daar zitten we nu midden in. Het maakt veel minder uit welk werk je doet, je kiest niet meer voor een bedrijf waar je je hele leven zal blijven. Of een beroep als boekhouder of advocaat en dat is dan je enige carrièrepad. Je werkgeluk is veel meer afhankelijk van de omstandigheden (autonomie, verantwoordelijkheid, ontwikkeling en betekenis).

[dt_gap height=”8″ /]

Stel eens andere vragen

Om de generatie millennials beter te begrijpen zijn de volgende vragen interessanter dan de bekende ‘Wat wil je laten worden als je groot bent?-vraag! Vraag eens: ‘Welk verschil wil je maken?’ ‘Wat wil je leren?’ ‘Wie wil jij later helpen?’ of ‘Wat wil je betekenen voor de ander en op welk vlak zal dat dan zijn?’. Zo wil iedereen wel graag een leven lang leren![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil je meer weten over werkgeluk en jouw eigen bijdrage hieraan?

Kom dan naar de workshop ‘Creëer je eigen werkgeluk’ van Martine Behrens op de oneven zaterdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur. Het is Martine’s missie om samen te werken aan werkgeluk en in het bijzonder die van jou.

[dt_gap height=”5″ /]

Meer lezen van Martine Behrens?

7 feiten over werkgeluk

[dt_gap height=”5″ /]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Volg ons voor dagelijkse inspiratie & spirituele content via Facebook en Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!