6.04.2017 | blog, Online School

Duurzaamheid. Val jij ook voor deze term?

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Duurzaamheid. Val jij ook voor deze term?” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4968″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Duurzaamheid. Ik val voor deze term merk ik. Bij het boodschappen doen, bij het overzetten van mijn nieuwe energiecontract, en in mijn kledinglabeltje. Ik kan er zelfs mijn overdreven veel aankopen in tweedehands winkeltjes mee goedpraten.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]Duurzaamheid is door de jaren heen een beetje een containerbegrip geworden. Alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken wordt onder duurzaamheid geschaard. De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling omschrijft duurzaamheid als:  “ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.

Onbeschreven blad

En met deze definitie is begrijp ik steeds beter waarom ik de laatste tijd ook in mijn praktijk steeds vaker over duurzaamheid spreek. Terwijl ik niet eens in de landbouw- milieu of kledingsector werk. In mijn werk gaat het helemaal niet over onbespoten appeltjes. In mijn werk bekommer ik mij om – vaak nog – onbeschreven blaadjes: om kinderen.

Ik werk met kinderen en hun ouders die te maken hebben met een scheidingssituatie. En of je nou getrouwd was of niet, zodra er kinderen bij betrokken zijn komt er naast je eigen rouw, pijn, boosheid, angst en verdriet nog veel meer kijken. Namelijk alles wat er geregeld moet worden rondom de zorg over jullie kinderen. Afspraken die alle zorgvuldigheid en aandacht verdienen om te komen tot een ‘Duurzaam Fundament van je Nieuwe Toekomst’.

Energielek

Want om kinderen zo vrij en onbezorgd mogelijk te kunnen laten opgroeien is een stabiele & liefdevolle basis nodig. Een basis die kinderen de ruimte biedt om alle benodigde energie te besteden aan een gezonde ontwikkeling. En dat die energie – onverstoord – beschikbaar is. Dat er geen ‘energielek’  is vanwege zorgen over de scheiding: met gepieker, verdriet, strijd of onduidelijkheid. Als ouder is het belangrijk om hier echte aandacht te besteden. Dat betekent ook dat je goed zorgt voor jezelf: dat je oog hebt voor alles dat er komt kijken bij je scheiding: je eigen rouw, weerstand, woede, frustraties, angsten en eventuele belemmerende overtuigingen.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Als jij bereid bent om daar aan te werken – en deze keuze maak je voor jezelf – draagt dat bij aan een duurzame nieuwe connectie met je ex-partner. Dit maakt je in staat in het volg te communiceren als ‘ouders van jullie kind(eren)’ met oog voor wat jullie kind nodig heeft. Deze manier van communiceren is veel effectiever en constructiever dan te blijven communiceren als ‘ex-partners’ , waar vaak nog van alles speelt (waar jullie kind gene boodschap aan heeft). Die meer effectieve en constructieve communicatie resoneert positief op de totstandkoming van het zorgplan voor jullie kinderen: het hele gezin bloeit er van op.

Kindbehartiger

Niemand twijfelt er aan dat jij het ook ‘goed’ wilt doen voor je kind. Maar wanneer doe je het eigenlijk goed? En wat als jij en je ex-partner niet op een lijn liggen? Vanuit het kind denken is in zo’n situatie vaak lastig, maar wel ontzettend belangrijk. Een Kindbehartiger is een professional die jou als ouder hierin richting geeft. Soms duizelt het namelijk van de verschillende meningen om je heen.

Als Kindbehartiger zet ik mij in om alle wensen, gevoelens, behoeften en verlangens rondom de scheiding helder te krijgen. Van alle betrokkenen. Van beide ouders en de kinderen. Die inventarisatie is het vertrekpunt van waaruit ik ouders begeleid om tot praktische afspraken te komen over de zorg voor de kinderen, als onderdeel van het ‘Duurzaam Fundament voor jullie Nieuwe Toekomst’. En dit sluit aan bij mijn missie: ‘alle kinderen en ouders met vertrouwen verder na de scheiding’. Dus toch ook duurzaamheid in mijn vakgebied.

Wil jij ook werken aan een duurzame toekomst na je scheiding of heb je een vraag? Mail mij gerust: eva@kindindeknel.nl | www.kindindeknel.nl | of www.debewustzijnschool.nl/bewust-ouderschap-na-scheiding

~Eva Fabius~

Maandag 8 mei start De Bewustzijn School met het Premium Program: Meesterschap in Succes. Dit programma van 4 maanden is de opvolger van het eerste succesvolle 8-week program ‘Meesterschap in Zelfvertrouwen’. Maar moet je dan eerst dat programma volgen voor je aan deze tweede module begint? Nee, dat hoeft helemaal niet! Het geeft je wel de extra verdieping, dat jouw persoonlijke reis meer flow kan bieden. En daar is iedereen welkom voor: http://www.debewustzijnschool.nl/meesterschap-in-succes/.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Misschien is dit iets voor jou: Bewust & Mama.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]