Selecteer een pagina

Doe jij mee aan jouw eigen talentenjacht?

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Doe jij mee aan jouw eigen talentenjacht?” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”16356″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Er zijn eindeloos veel definities en theorieën rondom werkgeluk. Om werkgeluk beter uit te leggen gebruik ik de Werkgeluksdriehoek. Dit model bestaat uit drie pijlers: plezier, talenten en zingeving.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Plezier

Plezier staat voor de lol die je ervaart in je baan met bijvoorbeeld je collega’s. En ook de werksfeer in het algemeen. Is deze formeel of informeel? Jouw beloning en de ruimte waarin je werkt en ook de pingpongtafel en een gezellig uitje met je afdeling of het hele bedrijf horen daarbij.

Talenten

De tweede pijler is die van Talenten. Komen jouw kwaliteiten tot zijn recht in jouw werkzaamheden? En ook of je een groei daarin voor ogen hebt. Kan je jouw ideeën vrijelijk opperen en wordt daar ook wat mee gedaan

Zingeving

De laatste pijler is die van Zingeving. Is jouw werk betekenisvol? Merk je dat je een zinvolle bijdrage levert? Werk jij mee aan de missie van jouw werkgever? Hoe verhoudt deze missie zich met jouw eigen waarden?

Hoe hoger je scoort op deze drie pijlers hoe meer werkgeluk jij ervaart. Vandaag zoemen we in op de pijler van Talent. Wat is jouw talent en hoe kom je daar achter?

Jouw echte talenten

Ieder mens heeft eigenschappen, kwaliteiten en talenten. Een aantal talenten heb je ontwikkeld omdat je niet anders kon. Daarmee bedoel ik dat als jij als kind bijvoorbeeld je zieke vader hebt verzorgd, dan kan je waarschijnlijk super goed verzorgen en denk je vaak eerst aan anderen. Op die manier zijn zorgzaam en empathisch jouw kwaliteiten (geworden).

Waar krijg jij nu energie van?

We gaan echter op zoek naar jouw talenten die jou energie geven, jou blij maken en een goed gevoel met zich meebrengen. We maken daarbij een onderscheid tussen echte en onechte talenten. De onechte kwaliteiten zijn waar jij goed in bent geworden in de loop der jaren, maar jou niet perse energie geven. Wellicht zelfs wel energie kosten, maar je doet ze nu eenmaal omdat je het goed kan of er goed in geworden bent.

Simpel testje

Het gaat om de echte talenten. Daar waar jij energie van krijgt en waar je vrolijk van wordt. Het vinden van deze eigenschappen is best simpel. Je pakt of googelt een lijst met allerlei eigenschappen en je omcirkelt welke bij jou passen. Beperk je daarbij tot een maximum van acht. Daarna doe je een check of de door jouw aangegeven eigenschappen energie geven of dat je hier goed in bent geworden.

Als het goed is, kijk je nu naar een lijst met ongeveer 3 tot 5 echte talenten die volledig bij jou passen en waar jij energie van krijgt als je hiermee bezig bent.

Laatste stap richting jouw werkgeluk

Nu gaan we nog een cruciale stap zetten richting werkgeluk. Welke van jouw echte talenten komen ook terug in jouw dagelijkse werkzaamheden? Hoe zorg je dat jouw talenten nog meer en beter tot uiting komen in jouw werk of in jouw leven?

Happy HomeWork:

  • Welke stap zet je vandaag om jouw talenten terug te laten komen in jouw werk?
  • Waar sta je over een maand?
  • Wat is er over drie maanden voor jou veranderd?
  • Vertel je vrienden, je familie en collega’s over je plannen (als je durft).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil jij weten wat je echte talenten zijn?

Elke oneven zaterdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur vertelt Martine Behrens bij De Bewustzijn School over werkgeluk en talenten. Jullie gaan ook samen aan de slag om meer Werkgeluk te creëren. Leuk je daar te ontmoeten! Boek hier je ticket voor de les “Creëer je eigen Werkgeluk“.

[dt_gap height=”5″ /]

Meer lezen van Martine Behrens? 

[dt_gap height=”5″ /]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Volg ons voor dagelijkse inspiratie & spirituele content via Facebook en Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!