Selecteer een pagina

De Winter in Jou

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”De Winter in Jou” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10361″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Het is inmiddels echt winter en deze maanden kunnen donker, koud en lang zijn… Het is gemakkelijk voor ons om kwetsbaar te worden tijdens de overgangsperiode tussen de herfst- en de winterseizoenen. En de bijbehorende feestdagen kunnen een bijzonder moeilijke tijd van het jaar zijn. Kortere dagen, seizoensgebonden depressie, herinneringen aan trauma’s uit het verleden en andere uitdagingen kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor de stemming en een algemeen gevoel van welzijn.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Dit seizoen kan onbekend en zelfs onaangenaam aanvoelen. In de stilte van de winter kan oude latente onrust uit herinnering voortkomen. Jaar na jaar kunnen deze gevoelens geassocieerd worden met de winter en dan lijkt winter niet een aangename, heerlijke tijd van stilte en vrede, maar voelt dan zwaar aan. De energie van de winter kan ertoe leiden dat we ons meer naar binnen richten dan in de zomer. Dit inwaartse seizoen is een rustigere tijd en het kan ook een van de mooiste en heerlijkste tijden van het jaar zijn, wanneer we weten hoe we de zoete gelukzaligheid van onze innerlijke stilte en vrede kunnen ervaren.

Onze natuur

Net als in de natuur, ervaren wij ook een winter, een lente, een zomer en een herfst in vrijwel elk aspect van ons leven; relaties, spirituele groei, zaken, financiën, enz. De winter is een tijd om warm en intiem te worden in ons HART, een tijd om fysiek te rusten en te genieten van wat is opgeslagen van de vorige oogst. Het is een tijd om richting te geven aan je nieuwe zaadjes die je wilt gaan planten, om ruimte te creëren voor reflectie, te herstellen van de uitdagingen en voor te bereiden op de komende lente.

Ongeacht hoe we ervoor kiezen om deze tijd van het jaar te vieren en te integreren, we worden allemaal geraakt door de energieën van dit seizoen, bewust of niet.

Voordelen van het winterseizoen:

  • We kunnen de energieën van het seizoen gebruiken voor spirituele ontwikkeling en zijn mysteries gebruiken om toegang te krijgen tot grote macht in onszelf.
  • In de stilte van de winter kunnen we de krachtige ruimte van innerlijke stilte herontdekken en onze geest en lichaam trainen om elke dag opnieuw deze ruimte aan te raken.
  • Winter is een heilige tijd van zelfgemeenschap en terugtrekking.
  • Tijdens de Winter Solstice, oftewel zonnewenden, heb je de mogelijkheid om het licht in jezelf weer te verwelkomen. Maak gebruik van dit moment door aan te sluiten bij gelijkgestemde, intentie te zetten voor je nieuwe jaar of alleen je eigen zelfliefde ritueel uit te werken.

Als een jaar ten einde loopt, kijk ik altijd graag terug op de uitdagingen en geschenken van mijn voortdurende zelfontdekking. In de beginjaren van het toepassen van zelfreflectie en eigenliefde drong het snel tot me door om in de winter in ‘SLOW DOWN’ modus te komen, en zo om alles van het afgelopen jaar te integreren.

Herinner je hoe authentiek en mooi je bent

Wij staan allemaal op verschillende manieren op een soort kruispunt, wat ‘plaats van beslissing’ betekent. We nemen allemaal beslissingen die elke dag de routekaart van ons leven produceren. Dus, mijn wens voor jou, deze Winterzonnewende, is dat je je herinnert hoe authentiek en mooi je bent en dat je voelt dat je onderdeel bent van de essentie van het Leven. Zodat je met deze nieuwgevonden kracht diep in de duisternis duikt, diep in je schaduwen en angsten, en je innerlijke licht met liefde en mededogen op hen laat schijnen, zodat je elk kruispunt kunt omhelzen met nederigheid, vertrouwen en acceptatie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Awaken Self-Love

In 2013 had Natasja Pelgrom genoeg van haar fast-passed levensstijl. Ze begon een reis naar binnen, sloot haar bedrijf en wijdde zich aan de verkenning van het bewustzijn. Nu is Natasja een Holistic Transformational Mentor. Ze staat mensen bij die op zoek zijn naar transformationele hulpmiddelen om hun eigen genezing / transformatie van binnenuit te ondersteunen en een optimaal welzijn te bereiken. Leer meer over Natasja en wat ze doet op www.natasjapelgrom.com. Of kom naar haar ‘Awaken Self-Love’ les bij De Bewustzijn School.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!