Selecteer een pagina

De weg naar jouw grootsheid #5: Wat is grootsheid?

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”De weg naar jouw grootsheid #5: Wat is grootsheid?” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”11031″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Trots. Indrukwekkend. Pracht. Zomaar een paar woorden die naar voren komen als je het woord grootsheid in een zoekmachine gooit. Om de weg naar jouw grootsheid te vinden, zijn dit woorden die best wat vaag kunnen zijn. Wat is dat eigenlijk: grootsheid? En wat is dan precies jóuw grootsheid?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Ik stelde de vraag aan mijn netwerk

Wat is grootsheid? Ik vroeg het mijn netwerk. De reacties waren erg divers.

Zo zei iemand: “Ik bewonder mensen als ze kunnen zeggen ik ben goed zoals ik ben. Ik doe bijvoorbeeld MBO en ik heb het naar mijn zin en dat is goed. Ik hoef geen HBO te hebben om goed genoeg te zijn snap je wat ik bedoel? Je hoeft niet overal super goed in te zijn, maar als je kunt zeggen ik ben goed genoeg dan is dat heel mooi.”

Een ander reageerde: “Ik versta onder grootsheid vooral staan voor wat je zegt, doen wat je zegt, opkomen voor iets wat belangrijk is voor jou, ook al (en/of juist!) gaat dat moeizaam of zelfs met heel veel tegengas, doen waar je in gelooft, strijden voor je idealen, tevreden zijn met wat er is, trots zijn op wat je doet, acceptatie vinden in dat wat er is, het beste maken van een lastige situatie, oprechtheid, authenticiteit, verantwoordelijkheid nemen. Dat. Dus.”

Een derde kon het kort en krachtig samenvatten: “Leven zonder straalangst.”

[dt_gap height=”8″ /]

De definitie bepaal jij

Waar het op neerkomt, is dat jij degene bent die bepaald wat grootsheid voor jou betekent. Vergeet de woordenboeken, maar denk in woorden waar jij iets mee hebt. Het enige waar je op wilt letten, is dat het woorden zijn waar jij energie van krijgt. Jouw Grootse Zelf is die energie. Het is de plek waar je thuishoort. Waar jij volledig tot je recht komt. Hoe dat eruitziet? Dat is aan jou. Daarin heb jij alle vrijheid en alle keuze.

[dt_gap height=”8″ /]

Voor mij is grootsheid…

Thuiskomen. Dat is het woord wat bij mij opkomt als ik denk aan grootsheid. Het is liefde, evenwicht, vertrouwen, kracht en wijsheid. Het is perfect imperfect zijn. Het is inspireren en geïnspireerd worden. Het is een combinatie van spanning en ontspanning. Het is nooit teveel, maar precies goed. Het is kiezen en verantwoordelijkheid nemen voor mijn geluk.

[dt_gap height=”8″ /]

Waarom is de definitie ‘grootsheid’ zo belangrijk?

Wat is grootsheid voor jou? En waarom is het zo belangrijk om het antwoord te weten op die vraag? Hoe je de grootsheid in jezelf kunt vinden, is door haar te herkennen in een ander. Om haar te kunnen herkennen in die ander, is het van belang dat je er woorden aan geeft. Dat je een beeld hebt hoe grootsheid eruit ziet voor jou.

Los van dat het je energie geeft om grootsheid te herkennen in die ander – je wordt blij van wat ze doen of laten. Het geeft je ook een richting hoe jij kunt thuiskomen in jouw ware ik.

[dt_gap height=”8″ /]

Raak geïnspireerd

Dus kijk eens goed om je heen de komende tijd. Raak geïnspireerd door de mensen om je heen. Check waar je blij van wordt als je langs jouw social media tijdlijnen scrolt. Definieer jouw grootsheid en laat dat je dan inspireren om groots te leven![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Grootsheid is de norm!

Dat is de missie waarmee Janet de wereld een stukje mooier gaat maken. Haar eerste boek ‘Gelukkig Groots’ is vanaf 10 december 2019 te koop! Wil je meer lezen over Janet en haar missie? Kijk dan op www.gelukkiggroots.nl of neem contact met haar op door haar een e-mail te sturen.

Lees ook de eerdere blogs in de reeks “De weg naar jouw Grootsheid”: 

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook of Instagram en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!