Selecteer een pagina

De weg naar jouw Grootsheid #4: Durf te dromen

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”De weg naar jouw Grootsheid #4: Durf te dromen” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10564″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Zo aan het begin van het nieuwe jaar hebben we vaak vele voornemens. Dit jaar gaan we het anders aanpakken! We nemen de ervaringen van voorgaande jaren mee als lessen en we gaan meer genieten, meer liefhebben, beter voor onszelf zorgen. We hebben een plaatje in ons hoofd van hoe ons leven er uit zal zien als we ons dit jaar eens wél aan onze voornemens houden. Het kan alleen maar beter worden!

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Dromen is heerlijk…

Aan het begin van het jaar schrijf ik een brief aan mezelf in de toekomst. Aan mijzelf op 31 december van dat jaar. Ik schrijf over wat ik hoop dat er is gemanifesteerd. Ik schrijf over wat ik voor mezelf wens, en waar ik naar toe zal hebben gewerkt. Ik schrijf over waar ik begin van het jaar sta, en waar ik hoop dat ik eind van het jaar zal staan. Ik schrijf met liefdevolle woorden, steunbetuigingen, vol hoop en vertrouwen. In die brief durf ik te dromen.

 

… maar het is niet zonder een plan

Wanneer ik de brief in een envelop stop, begint het echte werk. Dan is het zaak om actie te ondernemen. Want alleen dromen brengt je niet waar je wilt zijn. Je wilt een plan hebben. Zodra ik de brief heb geschreven, voel ik een sterke intentie en een motivatie om stappen te gaan zetten.
Gedurende het jaar vergeet ik wat ik heb geschreven. En in de laatste maanden merk ik een nieuwsgierigheid. Wat zou er in staan? En wat zou ervan nu werkelijkheid zijn geworden?

 

Wat als er al genoeg is?

Ik besef me altijd weer dat het er niet zoveel toe doet of wat ik heb geschreven werkelijkheid is geworden. Het gaat om de intentie. Het gaat om het bewust zijn van je verlangens en deze zichtbaar maken. Ik merk dat er een vertrouwen in mij zich heeft ontwikkeld dat het altijd goed is. De brief is altijd een herinnering aan dat er genoeg is. De brief is altijd vol liefde, en het raakt me elke keer weer. Omdat ik lees wie ik toen was, de ik die de brief schreef. En ik herken hoeveel er is gebeurd sindsdien. Hoeveel ik ben gegroeid, heb liefgehad, heb verwerkt, heb genoten en heb geleerd van alles dat op mijn pad kwam.

 

Het enige voornemen dat écht telt

Maak van 2019 jouw beste jaar ooit! Dat is het enige waar jij invloed op hebt. Er zullen momenten zijn waarin het geweldig gaat en er zullen momenten komen waarin je wordt overweldigd door verdriet of boosheid. Met een intentie om 2019 jouw beste jaar ooit te maken, zul je merken dat je andere keuzes gaat maken. Het enige moment dat je hebt, is nu. Dus of dit nu betekent dat je gezonder gaat eten, meer gaat sporten, liever gaat zijn voor je medemens, of juist voor jezelf. Wees met dat wat er komt, vertrouw erop dat het precies is wat je op dat moment nodig hebt om te mogen groeien in wie jij echt bent.

En wanneer het middernacht wordt op 31 december 2019, maak dan opnieuw dit voornemen. Wees niet bang, het kán en het mag mooier, leuker, beter, gelukkiger. En niet omdat het nu niet goed is, maar omdat jij steeds meer jezelf laat zien. Jij geniet steeds meer. Jij ziet steeds meer je eigen invloed. Jij komt meer tot rust en bent meer in balans. Grootsheid zoals het hoort te zijn: Jij. Bent. Vrij.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Grootsheid is de norm!

Dat is de missie waarmee Janet de wereld een stukje mooier gaat maken. Haar eerste boek ‘Gelukkig Groots’ is vanaf 10 december 2019 te koop! Wil je meer lezen over Janet en haar missie? Kijk dan op www.gelukkiggroots.nl of neem contact met haar op door haar een e-mail te sturen.

Lees ook de eerdere blogs in de reeks “De weg naar jouw Grootsheid”: 

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!