Selecteer een pagina

De relatie met jezelf

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”De relatie met jezelf” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”15224″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Ik heb het steeds over de relatie met jezelf. Als ik het zo zeg, merk ik dat veel mensen niet helemaal begrijpen wat ik bedoel. Niet iedereen houdt zich bezig met (spirituele) ontwikkeling en niet iedereen gelooft erin dat alles, maar dan ook alles, mogelijk is in het leven. Ongeacht van waar je nu staat, alles is mogelijk.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Pure wil, it’s that simple!

Ik geloof erin dat je alles kunt bereiken, doen en krijgen in het leven, alles wat je maar wilt. Dit heeft niets te maken met vaardigheden, achtergrond of diploma’s. Dit heeft alleen maar te maken met de pure wil. Wil je iets, ja of nee? It’s that simple!

[dt_gap height=”8″ /]

Hoe is de relatie met jezelf?

Wat heeft de relatie met jezelf hier nou mee te maken. De relatie met jezelf bepaald hoe de relaties met andere mensen en met je leven ervoor staan. Om een voorbeeld te noemen: als je zelf denkt dat je lelijk bent, kun je niet verwachten dat andere mensen je complimenten gaan geven over hoe mooi je bent. Als je jezelf dom vindt, is het helemaal niet gek dat mensen je willen kleineren of dat je je snel onzeker voelt. Of als je diep van binnen denkt dat je niet goed genoeg bent, zal vaak genoeg dingen doen om jezelf te bewijzen. Als je niet aardig en aandachtig bent naar jezelf, moet je er niet van opkijken als anderen jou op dezelfde wijze behandelen.

[dt_gap height=”8″ /]

5 stappen om de relatie met jezelf te verbeteren

Ik ga je nu een aantal concrete stappen geven over hoe je de relatie met jezelf kunt verbeteren:

Stap 1. Leer jezelf goed kennen

Beantwoord vragen zoals; Waar ben je goed in? Waar ben je niet goed in? Waar word je gelukkig van? En wie ben jij zonder je verhaal? Alle informatie die je zoekt, zul je altijd in jezelf vinden.

Stap 2. Wees aardig voor jezelf

Spreek met mooie en zachtaardige woorden tegen jezelf. Wees lief voor jezelf en geef jezelf complimentjes. De complimentjes die je van een andere verwacht, kun jij jezelf ook prima geven. Luister naar jezelf, luister naar je lichaam. Lach je zelf niet uit. Doorvoel je emoties en onderdruk ze niet. Jij bent ook maar een mens. We hebben allemaal uitingen van perfecte imperfecties, je mag deze eigenschappen omarmen.

Stap 3. Stop met destructief gedrag

Stop met lelijk tegen jezelf te zijn. Stop met jezelf te straffen. Stop met lelijk en slecht tegen jezelf te praten. Ook als dingen niet gaan zoals je zou willen. En ook tijdens tegenslagen. Jij bent het ook waard als iets je niet lukt.

Stap 4. Neem de tijd voor jezelf

Neem de tijd die je altijd voor andere neemt ook eens voor jezelf. Stop met haasten en dingen snel afraffelen als het om jou gaat. Neem de tijd om te genieten van de dingen die je leuk vindt. Neem de tijd om jezelf beter te leren kennen. Neem de tijd om eens je dromen helder te krijgen. Neem de tijd voor dingen die je altijd al zou willen doen.

Stap 5. Houd van jezelf

Houd van jezelf, want jij bent dat waard. Houd van jezelf, want je bent geliefd. Houd van jezelf alsof jij de enige ter wereld bent. Houd van jezelf, want je bent precies goed en genoeg zoals je bent. Houd van jezelf, want je bent al geweldig en compleet geboren. Wees dankbaar voor alles wat je bent en alles wat je wordt.

Als we echt van ons zelf houden, dan is alles in ons leven goed, Louise Hay

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil jij dichter bij jezelf staan? 

Samen met Makbule Orman werken we aan ons zelfbeeld en zelfliefde. We gaan helderheid scheppen in de manier waarop je jezelf ziet en hoe je over jezelf denkt. Je gaat leren hoe je (nog) meer jezelf kunt zijn met een liefdevolle hart en een rustig hoofd. 

Wil jij jezelf accepteren zoals je bent? Kom naar de les De Relatie met Jezelf op de oneven zondagen van 11.30-13.00 op De Bewustzijn School. Boek hier je ticket.

[dt_gap height=”5″ /]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Volg ons voor dagelijkse inspiratie & spirituele content via Facebook en Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!