Selecteer een pagina

3.11.2021 | Mind Matters

De onzichtbare invloed van voorouders op jouw leven

Voorouders, het is niet een onderwerp waar wij heel bewust mee bezig zijn in onze Westerse cultuur. Maar wat hebben ze ons veel gegeven. Het is dankzij deze voorouders dat jij er nu bent. Dat jij nu bent wie jij bent. En dat jij nu bent waar jij bent. De mooie en soms ook de moeilijke dingen.

Wat zijn voorouderlijke lijnen?
In vele culturen wordt er aan voorouderverering gedaan. In de praktijk betekent dit dat men gelooft dat de geesten van onze voorouders nog een grote invloed hebben in ons dagelijks leven. Of de geesten van de voorouders invloed hebben of niet, hun energetische afdruk heeft dat zeker wel.

In deze culturen wordt geen onderscheid gemaakt tussen levende en overleden familieleden. De overleden familieleden blijven volwaardig lid van de familie. Sterker nog: er wordt geloofd dat de overleden familieleden waken over de levende familie. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat de overleden familieleden geëerd worden. Hun toewijding en bescherming wordt gevierd met feestdagen en ook in ceremonies spelen zij een belangrijke rol.

Generaties op generaties worden gevierd, omdat elke voorouder een belangrijke rol heeft gespeeld bij het creëren van deze generatie. Want dankzij hen, leven wij. Zonder de ‘allereerste voorouder’ zou jij hier vandaag niet staan..

Onze voorouderlijke lijn gaat terug naar… Niemand heeft het antwoord. Maar wat we wel weten is dat dit een lange lijn is. Naar tijden waarin het heel zwaar kan zijn geweest. Of in tijden waarin jouw voorouders niet zichzelf hebben kunnen zijn, waardoor er veel verdriet is ontstaan. Al deze onverwerkte trauma’s en emoties zitten opgeslagen in het energieveld van jouw voorouderlijke lijnen. Dit kan ervoor zorgen dat dit wordt doorgegeven in de vorm van blokkades.

Misschien zijn er bepaalde thema’s die spelen binnen jouw familie? Of zijn er patronen die van generatie op generatie herhaald worden? Is er een angst voor vuur waar je niet van weet waar het vandaan komt? Jouw ouders en grootouders hebben nog nooit een brand meegemaakt, maar toch speelt het. Hoe kan dit?

Er zijn meerdere manieren om hierachter te komen. Een praktische manier is om in je geschiedenis te duiken. Deze geschiedenis geeft jou inzichten in het leven waarin jij nu staat. Vraag jouw levende familieleden wat zij weten over jouw voorouders. Wat zijn de verhalen die worden overgedragen? Hoe was hun leven? Welke gebeurtenissen waren bepalend in hun leven?

Wanneer jij verder in de geschiedenis wilt duiken, zou je voorouderregressie kunnen doen. Zo krijg jij inzichten in de energieën en blokkades die aanwezig zijn in jouw voorouderlijke lijn.

Transformeren van de lijnen

Gelukkig zijn de blokkades niet een ‘gegeven’. Jij bent in staat om deze te doorbreken wanneer jij er open voor bent om er naar te kijken. Wanneer jij bewust bent van de blokkades, kan jij ze transformeren. Helen. En heling is goud. Wanneer jij op deze wijze omgaat met de blokkades in jouw voorouderlijke lijnen, kunnen ze je de mooiste levenslessen geven. Jij ontvangt wijsheid en creëert een nieuwe levenslijn voor jouw nakomelingen, terwijl je tegelijkertijd een diepe verbinding schept met jouw voorouders.  Dan kan jij jouw verhaal met hen transformeren en begeleiding, inspiratie en heling van ze ontvangen.
Een soortgelijke manier als voorouderregressie om jouw lijnen te transformeren is door te Transcendent te Reizen. Op 26 augustus geeft Lightrider Marieke van Meijeren de online live class ‘Transformeer Voorouderlijke lijnen’ waarin jij op een Transcendente Reis gaat om op energetisch niveau te werken aan heling en transformatie. Ook zal zij in haar talk uitleg geven over voorouderlijke lijnen en is er ruimte om jouw vragen te stellen.

Word bewust. En start nu de transformatie voor jouw nieuwe toekomst.

In liefde,
Joanne

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!