Selecteer een pagina

De helende krachten van geluid

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”De helende krachten van geluid” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”19678″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

De wondere wereld van geluid en hoe deze een groot deel uitmaakt van de omgeving waarin we leven; iets waar we vaak niet bewust van zijn. Terwijl juist de invloed van geluid zo groot is en je het kunt inzetten als helende kracht, dit kan bijvoorbeeld door zelf geluid te maken of door je mee te laten voeren in een Sound Healing sessie. In deze blog word je uitgenodigd om al je zintuigen te openen om geluid te ervaren en ook te verkennen hoe geluid impact op jou heeft.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Geluid als medicijn

Geluid heeft effect op verschillende aspecten in ons wezen; lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. Al deze aspecten werken samen en hebben invloed op hoe jij je voelt. In sound healing wordt gewerkt met geluid om je te helpen los te laten en te transformeren in al deze aspecten. Door middel van verschillende combinaties van instrumenten en stem ontstaat er een samenspel van geluidsfrequenties die je kunnen helpen ontspannen, loslaten en integreren. De kracht en magie van geluid is dat het bij iedereen datgene laat ontstaan wat nodig is in het moment. Iedereen heeft een eigen interpretatie en elk lichaam reageert weer anders. Door zelf te onderzoeken hoe jouw systeem reageert op geluid, kun je ook gaan kijken hoe je kunt samenwerken met geluid door naar bepaalde muziek te luisteren of zelf geluid te maken. Zo leer je zelf te werken met de helende kracht van geluid.

[dt_gap height=”8″ /]

Op verkenningsreis

Hieronder kun je een oefening vinden waarmee je kunt verkennen hoe geluid bij jou binnenkomt en invloed heeft op jou als wezen. Je wordt hierbij uitgenodigd om nieuwsgierig te zijn. Een mooie oefening om inzicht te geven en een nieuw perspectief te ervaren.

[dt_gap height=”8″ /]

Oefening: Geluidsbeleving

  1. Kies een locatie waar je bekend mee bent en waar je niet gestoord zal worden.
  2. Zit of lig op een comfortabele manier voor ongeveer 30 minuten.
  3. Sluit je ogen en luister naar de geluiden om je heen. Dit kunnen geluiden van ver weg of dichtbij zijn, en houd je ogen gesloten.
  4. Terwijl je ligt, luister nieuwsgierig en zonder oordelen naar de geluiden die je hoort. Laat ze voorbij gaan in je bewustzijn.

Tijdens de oefening kun je kort observeren: welke geluiden hoor je, hoe ervaar je ze en hoor je geluiden die je eerder niet hebt gehoord?

Nadat je ogen weer hebt geopend, neem even de tijd om deze vragen langs te lopen:

  • Hoe hadden de verschillende geluiden effect op de verschillende gebieden; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel?
  • Waren er geluiden die je prettig of onprettig vond? Waarom vond je deze prettig/onprettig? Hoe merkte je dat?
  • Wat neem je mee uit deze oefening? Is jouw perspectief van geluid hetzelfde gebleven of veranderd?

Je kunt deze oefening vervolgens ook op andere plekken uitvoeren, eventueel met ogen open terwijl je aan het lopen bent of op de fiets, in de natuur. Veel plezier met het verder openen van je bewustzijn voor de soundtrack van je leven![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ervaar zelf de helende krachten van Song Medicine

Wei Ting Woo van Inner Alchemist biedt als Integratieve Coach, Counselor en Sound healer individuele sessies, maar organiseert ook sound healing groepssessies en workshops. Neem contact op met Wei Ting via weitingwoo@gmail.com voor vragen en om te kijken wat ze voor je kan betekenen. Of kom naar haar les “Song Medicine Journey” op woensdag bij De Bewustzijn School. In haar les neemt ze je mee op reis door middel van klanken en de geïmproviseerde medicijn liederen (haar unieke Song Medicine). 

[dt_gap height=”5″ /]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Volg ons voor dagelijkse inspiratie & spirituele content via Facebook en Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!